Huawei P30 Pro İnceleme

Huawei'nin merak edilen telefonu P30 Pro testte! İşte tüm detaylarıyla Huawei P30 Pro incelemesi!

CHIP Online Notu 93
  • Zum yetenekleri
  • Düşük ışık performansı
  • Güzel görünen tasarımı
  • Üst seviye performans
  • Mükemmel pil ömrü
  • Kablosuz şarj / ters şarj
  • 40W'lık adaptör ile çok hızlı şarj
  • Mobil fotoğrafçılık için en iyi kamera
  • Kutu içeriğinde kılıf mevcut
  • Akustik Ekran Teknolojisi
  • Knuckle Gestures
  • 3.5 mm kulaklık girişi yok
  • 4K/60 kare video kaydı yok
  • Stereo hoparlör yok
  • microSD kart desteği yok

Huawei, kısa bir süre önce yeni amirali P30 Pro modelini tanıtmıştı. Paris'te düzenlenen etkinlikte biz de CHIP Online olarak yer almış ve gerek Huawei P30 modelinin, gerekse Huawei P30 Pro modelinin ön incelemesini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise geldik Huawei P30 Pro incelemesine.

Bu incelememizde Huawei P30 Pro'nun sunduğu tüm avantajları, getirdiği yenilikleri, elbette performans testlerini ve daha fazlasını sizlere sunacağız. Öncelikle şunu söylemek doğru olacak, Huawei P30 Pro, ülkemizde iki farklı model olarak satışta. Bunlardan biri 6GB RAM ve 128 GB'lık hafızaya sahip model, bir diğeri ise elimizdeki 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model oluyor. Ayrıca Huawei P30 da yine mevcut.

Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy S10 Plus Karşılaştırması

Şu an 3 telefon da ön siparişte bulunuyor ve stoklarla sınırlı önemli bir kampanya ile satın alınabiliyorlar. Elimizdeki Huawei P30 Pro'nun fiyatı 7999 TL. Ancak dediğimiz gibi kampanya süresince önemli bir artısı var bu telefonun, o da daha önce incelemesini yaptığımız Watch GT akıllı saat hediyesi olması. Ayrıca 3 ay boyunca ekran koruma garantisi de hediye ediliyor. Özellikle henüz yeni akıllı saatlerden biri olan Watch GT'nin piyasada 1000 TL civarında satış fiyatının olduğu düşünüldüğünde, Huawei P30 Pro bu kampanya süresince amiral gemisi akıllı telefonlar arasında dikkat çekici bir model olacaktır kanısındayız.

Bu konuyu geçmeden Huawei P30 Pro'nun 128 GB'lık modelinin de 6999 TL fiyatla ön siparişte olduğunu ve Huawei P30 modelinin fiyatının da 5699 TL olduğunu söyleyelim ve şimdi Huawei P30 Pro'nun tasarımıyla incelemeye başlayalım.

Huawei P30 Pro Tasarımı Nasıl?

Huawei P30 Pro Tasarımı Nasıl?

Huawei P30 Pro, tasarımıyla son dönemde karşımıza çıkan çarpıcı akıllı telefonlardan biri oluyor. Gradyanlı renkleriyle ışık altında konumuna göre ton değiştiren telefon, böylece etkileyici görünüyor. Elimizde Aurora adı verilen mavi renkli modeliyle bulunan P30 Pro, ayrıca kristal beyaz ve siyah renkli seçeneğiyle de tercih edilebilir. Bu bahsettiğimiz gradyanlı geçiş efekti, elbette mavi ve kristal beyazında kendini daha çok belli ediyor. Bu arada parmak izlerinin de yine telefonun yüzeyinde kendini belli ettiğini söyleyelim.

Telefonda kullanılan çift 3D kavisli cam, ön ve arka yüzden telefonu sararak elde iyi bir tutuş imkanı sağlıyor. Ancak telefonun boyutları biraz büyük olduğundan elbette benzer modellerdeki gibi ekranın üst kenarlarına erişim biraz zor. Tabii ki tek elle kullanım modu mevcut. Navigasyon tuşlarından ana ekran simgesini kenara çekerek ekranı küçültebiliyorsunuz.

P30 Pro'nun uzunluğu 158 mm, genişliği de 73 mm dolaylarında. Kalınlık noktasında ise 8.4 mm olduğunu görüyoruz. Ayrıca telefonun ağırlığı da 192 gram seviyesinde. Bu bağlamda hem Huawei'nin Mate 20 Pro ve P20 Pro modelinden hem de Galaxy S10+'dan daha ağır olduğunu söylemek mümkün. Yine P30 Pro, 7.8 mm'lik Galaxy S10+'tan daha kalın duruyor.

Huawei P30 Pro vs Huawei Mate 20 Pro Karşılaştırması

P30 Pro'nun çevresine bakarsak, telefonun sağ kenarında güç ve ses butonlarının olduğunu görüyoruz. Bu güç butonuna bastığınızda Google Asistan karşınıza çıkıyor. Basılı tutarsanız ise, telefonu kapatma ve yeniden başlatma seçeneklerine ulaşıyorsunuz.

USB-C portu ile hoparlör mazgalı alt kenarda yer alıyor. 3.5 mm kulaklık girişi bu telefonda da karşımıza çıkmıyor.

SIM kart slotu ise yine alt kenara konumlandırılmış. SIM kart çekmecesine, yine tıpkı Mate 20 Pro'daki gibi microSD kart yeri bulunmuyor. Bunun yerine Huawei, P30 Pro'da da Nano Memory kartı için yer ayırmış. Huawei'ye özel olan bu kart girişi, yine microSD kart gibi depolama kapasitesini arttırmak için kullanılıyor. Fakat yaygınlığının artması için beklemek gerekecek.

Telefonun arkasında ise etkileyici bir kamera alanı bulunuyor. Bu kameralara ilerleyen adımlarda daha detaylı değineceğiz.

Telefonun tasarımına ilişkin bahsetmemiz gereken bir diğer nokta, elbette suya dayanıklılık olacak. Hatırlarsanız P20 Pro'da IP67 kullanılıyordu. Huawei P30 Pro'nun ise IP68 sertifikası bulunuyor. Bu sayede 2 metreye kadar suya karşı dayanıklı bir telefon oluyor P30 Pro.

Huawei P30 Pro Ekran Performansı

Huawei P30 Pro Ekran Performansı

Huawei P30 Pro'nun ekranında P20 Pro ve Mate 20 Pro'ya göre en önemli değişiklik çentik noktasında yaşanıyor. Bu modelinde çentiği daraltan Huawei, damla çentikte karar kılmış ve kamerayı bu noktaya yerleştirmiş. Ancak ekran paneli yine OLED. Böylece fazlasıyla başarılı bir görsellik sağlayabiliyor telefon.

Gerek P20 Pro gerek Mate 20 Pro ile aynı OLED paneli kullanan P30 Pro, 6.47 inç boyutunda bir ekran sunuyor. Bu ekran boyutu ile Mate 20 Pro'dan da büyük ekranlı bir model olan P30 Pro ile Huawei, böylece P serisini de Mate ailesinin alanına sokuyor diyebiliriz. Zira daha önceki P serisi modellerinin her biri, Mate'ten daha küçük boyutta ekranlara sahipti.

P30 Pro'nun ekran – gövde oranı yüzde 88.6 oranında. Bu da yine gövdeye oranla Mate 20 Pro'dan daha büyük bir ekran anlamına geliyor. Telefonda 19.5:9 görüntü oranı ise korunuyor.

Huawei P30 Pro vs Huawei P20 Pro Karşılaştırması

P30 Pro'nun ekran çözünürlüğü 1080x2340 piksel. Bu oranı da şimdi diğer modellerle kıyaslayacak olursak, P20 Pro'da 1080x2240 piksel, Mate 20 Pro'da ise 1440x3120 piksel çözünürlüğün sunulduğunu hatırlamak lazım. Çözünürlük P20 Pro'ya göre arttırılmış, Mate 20 Pro'nun ise altında bırakılmış. Buraya kadar bir problem yok. Ancak ekranın da büyütülmesi, piksel yoğunluğunu bir miktar düşürmüş. Zira P30 Pro'nun piksel yoğunluğu, yani inç başına düşen piksel sayısı 398. Bu değer Galaxy S10+'ta ise 522 ppi.

Elbette bunlar artık OLED panelli, yüksek çözünürlüklü ve gelişmiş ekran teknolojilerini kullanan modeller. Hal böyle olunca, gerek canlılık, gerek beyaz dengesi ve renk üretimi konusunda hepsi keskin görüntüler üretebiliyorlar. Bu noktada hiç sıkıntı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ekrana bakanlar gayet memnun kalacaklardır. Bu anlamda ister oyun oynayın, ister film izleyin keyifli bir kullanım sağlıyor P30 Pro'nun ekranı. Bu arada ekranın HDR10 desteği gösterdiğini de söyleyelim.

Huawei P30 Pro'nun Ekranı Altında Neler Var?

Huawei P30 Pro'nun Ekranı Altında Neler Var?

P30 Pro'nun ekranının altında kullanılan teknolojilerde ilk durağımız kuşkusuz parmak izi sensörü oluyor. Son dönemde amiral statüsünde ve hatta bazı premium orta segment telefonlarda da gördüğümüz ekrana entegre parmak izi sensörü, P30 Pro'da da mevcut. Ekranın altına konumlandırılan sensör, gayet akıcı şekilde tanılama yapabiliyor. Ancak sensörün yerinde Mate 20 Pro'ya göre bir değişiklik yapılmış. Bilindiği gibi Mate 20 Pro'da bu sensör, ekranın tam ortasında yer alıyordu ve böylece kolay erişim sağlıyordu. P30 Pro'da ise bu, ekranın iyice altına yerleştirilmiş.

Bu yerleşim şekli, telefon büyük olduğu için erişimi bir miktar zorlaştırıyor. Benzer durum Galaxy S10+ modeli için de geçerli. O modelde de sensör yine ekranın alt kenarında bulunuyordu. Hatta S10+ incelememizde de, başparmağın bu sensöre erişimin zor olduğundan bahsetmiştik. Fakat buna karşın, Mate 20 Pro'daki yeri oldukça rahat bir kullanım sağlıyordu. Ekran büyük olduğu için telefonun ortasına dokunmak daha kolay oluyor, alt kenara erişmek için parmağınızı biraz uzatmanız gerekiyor.

Ekranın altında yer alan bir diğer teknoloji ise, Huawei'nin Akustik Ekran Teknolojisi oluyor. P30 Pro'da herhangi bir ahize boşluğu yok. Huawei, bunun yerine farklı bir yol izleyerek Akustik Ekran Teknolojisi adını verdiği bir özellik kullanmış. Buna göre, yaptığınız telefon görüşmelerinde ses, ekranın içinden kulağınıza titreşimler yoluyla aktarılıyor. Bu sayede sesi net duyabilmek için kulağınızı ahizeye denk getirmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu görevi ekran üstlenmiş ve sesi kemik iletimi ile iletmesinden ötürü, ahizeye göre daha etkili çalışıyor. Testlerimiz sırasında oldukça gürültülü bir ortamda yaptığımız telefon görüşmesinden etkili sonuç aldık. Bu anlamda geleneksel yönteme kıyasla fazlasıyla başarılı bir yenilikçi özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei P30 Pro vs Huawei P20 Karşılaştırması

Bu özellik gayet güzel, ancak P30 Pro'da bu teknolojinin kullanılmış olması, bir başka noktaya olumsuz yansımış. P30 Pro'da stereo hoparlör yer almıyor. Bilindiği gibi telefonlarda ahize ikinci hoparlör olarak kullanılabiliyor ve bu sayede stereo hoparlör deneyimi sağlanabiliyordu. Ahizenin kaldırılmış olması nedeniyle, P30 Pro'da yalnızca alt taraftaki hoparlör tek başına kalıyor. Tamam, bu hoparlörün de yüksek ses çıkışı sunması, Dolby Atmos destekli olması güzel bir ses performansı sağlıyor belki fakat yine de stereo hoparlör bulunmasını isterdik doğrusu.

Yeniden parmak izi sensörüne dönecek olursak, P30 Pro'da kullanılan tek güvenlik yöntemi bu değil. Ayrıca kamera yoluyla yüz tanıma özelliği de mevcut. Bunun da yine akıcı şekilde kullanılabildiğinden bahsedelim ve şimdi P30 Pro'nun işletim sistemi detaylarına geçelim.

Huawei P30 Pro İşletim Sistemi Özellikleri

Huawei P30 Pro İşletim Sistemi Özellikleri

Huawei P30 Pro'da kullanılan işletim sistemi kuşkusuz Android 9 Pie. Güncel işletim sistemi deneyimi sunan telefonda, arayüz olarak ise EMUI 9.1'i görüyoruz. Huawei, yıllardır bu işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve gerçekten de ortaya gayet iyi bir iş çıkartıyor. Zira arayüz fazlasıyla kullanıcı dostu ve iyi optimizasyonla akıcı çalışıyor.

Yine daha önceki Huawei modellerinde de gördüğümüz gibi uygulama çekmecesiz, tek katmanlı bir arayüzle gelen P30 Pro, isterseniz bu çekmeceyi geri getirmenize izin veriyor. Ayarlardan "başlangıç ekranı stili" kısmından çekmeceyi geri getirebiliyorsunuz.

Üst çekmecede ise tüm hızlı erişmek isteyebileceğiniz ayarlar mevcut. Buradan NFC'yi, göz konforu modunu, kablosuz projeksiyonu ve daha pek çoğunu kapatıp açabilirsiniz. Ayrıca buradan yine ekran video kaydını başlatabilirsiniz. Ancak bunun daha pratik bir yolu daha var.

Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy Note 9 Karşılaştırması

Huawei, daha önceki modellerinde ortaya çıkarttığı Knuckle Gestures, yani Hareketle Kontrol özelliklerini P30 Pro'da da bulunduruyor. Bu pratik kullanım şekli, az önce bahsettiğimiz ekran kaydı başlatmayı, iki parmağınızın eklem yeriyle ekrana çift tıkladığınızda da yapabiliyor. Sadece bu değil, yine tek parmağınızın eklem yerini ekrana çift tıkladığınızda direkt ekran görüntüsü alabiliyor ve bu sayede güç ve ses butonlarına basmak zorunda kalmıyorsunuz. Benzer yolla, ekranı iki farklı uygulama için de ortadan bölebilirsiniz. Bu özellikleri birkaç defa kullandıktan sonra ne kadar işe yaradıklarını fark edeceksiniz.

Elbette arayüzde yine ekranın üstündeki çentiği kapatabileceğiniz ayar bulunuyor. Yine ekran ayarları kısmından ekran çözünürlüğünü değiştirebiliyor veya renk modu ile sıcaklığını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Öte yandan alttaki navigasyon butonlarını da "sistem gezintisi" kısmından değiştirmeniz veya tamamen kaldırmanız mümkün.

Huawei P30 Pro Performansı Nasıl?

Huawei P30 Pro Performansı Nasıl?

Evet, geldik Huawei P30 Pro'nun teknik özellikler ve performans adımına. P30 Pro, teknik altyapı olarak Mate 20 Pro modelinden pek fark yaratmıyor. İşlemci olarak yine tepe model Kirin 980'in kullanıldığı telefonda, 7nm mimarisindeki bu işlemci ile 8 çekirdekli yonga seti kullanıma sunuluyor. Çekirdeklerin ikisi 2.6 GHz ve 1.9 GHz frekanslı Cortex-A76'dan güç sağlarken, diğer 4'ü ise 1.8 GHz frekanslı Cortex-A55 yongasını kullanıyor. Grafik işlemci olarak da yine Mali-G76'yı görüyoruz.

İncelemenin başında da belirttiğimiz gibi P30 Pro, 2 farklı model seçeneğine sahip. Elimizdeki 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model. Ayrıca 512 GB'lık bir modeli daha var, fakat ülkemizde şu an bu model bulunmuyor.

Peki, bu teknik kadro ışığında P30 Pro, nasıl bir performans gösteriyor dersiniz? Tüm incelediğimiz akıllı telefonlara yaptığımız gibi P30 Pro'yu da önemli sentetik testlerden hem AnTuTu hem Geekbench'te koşturduk. Bu ikiliden önce AnTuTu Benchmark'a baktığımızda, P30 Pro'nun bu testten 288543 puan topladığını görüyoruz. Bu puanla Mate 20 Pro'nun hemen önüne yerleşen P30 Pro, Galaxy S10 Plus'ın ise bir adım gerisinde duruyor.

Geekbench'e geldiğimizde ise P30 Pro, tek çekirdek skoruyla 3302 puan, çoklu çekirdek skoruyla da 9753 puan alıyor.

Huawei P30 Pro vs LG G7 ThinQ Karşılaştırması

Bu puanlarla tabloya baktığımızda, tek çekirdek skoruyla yine Mate 20 Pro ile yan yana duran P30 Pro, Samsung'un Exynos 9810 ve Exynos 9820 işlemcili modellerinin hemen arkasında yer alıyor.

Geekbench çoklu çekirdek tablosuna geldiğimizde ise P30 Pro'daki Kirin 980 işlemcisin tüm çekirdeklerini kullandığında Exynos 9810'dan daha iyi performans göstermeyi başardığını görüyoruz. Böylece P30 Pro, sıralamada basamak atlıyor ve zirveye ortak oluyor.

Bu arada performans adımına ilişkin bahsetmemiz gereken önemli bir özellik yer alıyor P30 Pro'da: Performans Modu. Pil ayarları altında ulaşacağınız performans modunu aktifleştirdiğinizde, daha yüksek performans sağlayabiliyorsunuz. Bu modu aktifleştirip az önceki testleri yeniden yaptığımızda, P30 Pro'nun AnTuTu'dan 315812 puan toplamayı başardığını gördük.

Geekbench testinde ise yine vites yükselten telefon, tek çekirdek skoruyla bu kez 3344 puan, çoklu çekirdek performansıyla ise 9975 puan toplamayı başardı. Böylece sentetik testlerde S10+ ile olan rekabetinde arayı bir miktar daha kapatan P30 Pro, bu modda kullanıldığında elbette daha yüksek oranda pil tüketiyor.

Evet, P30 Pro sahip olduğu teknik kadroyla performans konusunda tabii ki üst çizgide yer alıyor. Kağıt üzerindeki izlenimi bir kenara bırakıp gerçek dünya testlerinden bahsedecek olursak, bir akıllı telefonda kullanılacak üst seviye uygulamaları P30 Pro'da rahatlıkla çalıştırabileceğinizi söyleyebiliriz.

Oyun konusunda ise, P30 Pro'nun elbette rahat bir oyun deneyimi sunduğu açık. Kullandığımız süre boyunca gerek PUBG gerek Asphalt 9 oynadığımız P30 Pro, PUBG'de HDR modda ve yüksek kare hızı grafik ayarlarında gayet performanslı bir oyun deneyimi sundu. Şimdi Huawei P30 Pro'nun oyun performansına birlikte bir göz atalım.

Hem performanslı çalışması hem geniş ekranıyla mobil oyuncuların seveceği bir model olacağı açık olan P30 Pro, ısı yönetimi konusunda da başarılı bir telefon. Zira Hauwei, grafen film ve buhar hazneli ısı borusu kombinasyonu ile yeni nesil soğutma sistemini de telefonunda kullanmış. Böylece telefon uzun soluklu oyun seanslarında pek ısınmıyor.

P30 Pro'nun pil performansına geçmeden hemen önce son olarak kablosuz bağlantıları arasında Wi-Fi 802.11ac desteğinin olduğunu ve Bluetooth 5 desteği de sunduğunu söyleyelim. LTE tarafında ise Cat21 seviyesinde bir performans sağlıyorsunuz.

Huawei P30 Pro'ya uyguladığımız performans testlerini hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Huawei P30 Pro Pil Ömrü

Huawei P30 Pro Pil Ömrü

Evet, geldik Huawei P30 Pro'nun pil performansına. Telefonda 4200 mAh kapasitede bir batarya yer alıyor ve bununla etkileyici bir performans gösteriyor. Bu batarya alanı Galaxy S10+'tan 100 mAh kadar daha fazla.

Mate 20 Pro ile aynı batarya kapasitesini kullanan P30 Pro, kutu içeriğinde yer alan 40W'lık adaptörüyle de çok hızlı şarj olabilen bir model. 40W'lık şarj setinin yanı sıra, 15W'lık kablosuz şarj desteği de gösteren telefon, ayrıca yine Mate 20 Pro'yla gelen kablosuz ters şarj özelliğini de benimsiyor. Böylece kablosuz şarj desteği olan diğer cihazları, telefonun üzerine bırakarak şarj edebiliyorsunuz. Bunun için pil ayarlarından bu özelliği aktifleştirmeniz gerektiğini de belirtelim.

P30 Pro'nun pil performansına yönelik çok sayıda test gerçekleştirdik. Bunlardan ilk olarak Geekbench sentetik testiyle başlayacak olursak, telefonun bu testte bataryasını tam 13 saat 9 dakikalık sürede tam kapasite boşalttığını gördük.

Klasik 90 dakika Full HD video testimize geldiğimizde ise, Wi-Fi'ya bağlı ve tam ekran parlaklığında P30 Pro, yüzde 7'lik bir pil oranı kaybetti. Bu da telefonda tam ekran parlaklığında yaklaşık 21 saat boyunca video oynatabileceğiniz anlamına geliyor ki bu da harika bir süre.

Huawei P30 Pro vs HTC U12+ Karşılaştırması

P30 Pro'nun pilini tekrar doldurmak istediğinizde ise, 40W'lık şarj adaptörü adeta ayakları yerden kesiyor. Telefonun bataryasını tamamen boşalttıktan sonra şarja takıp süreyi ölçümledik. Yalnızca 15 dakika içinde telefonun yüzde 40'lık dilimi şarj olurken, 30 dakika sonrasında yüzde 74'ünü doldurabildik. Telefonun tam kapasite şarj olması ise toplamda tam 59 dakika sürdü. Bu gerçekten fazlasıyla etkileyici.

Sonuç olarak Huawei P30 Pro, 4200 mAh'lik bataryasını çok iyi şekilde kullanıyor. Gerek uzun kullanım süresi gerek pili tekrar doldurma süresiyle liste başına rahat yerleşen P30 Pro'da elbette güç tasarruf modlarını kullanarak telefonun pil ömrünü çok daha uzatmanız mümkün. Bu anlamda rahatlıkla söyleyebiliriz ki, P30 Pro ile şarj konusunda kafanız rahat olacak.

Huawei P30 Pro Kameralar

Huawei P30 Pro Kameralar

Huawei, daha önce Mate 20 Pro ile mobil fotoğrafçılıkta sınırları zorlamıştı hatırlarsanız. P30 Pro, bu alanda yeni bir kilometre taşı oluyor. Zira telefonun kameraları fazlasıyla etkileyici. Hatta net olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, P30 Pro, Huawei'nin dediği kadar var. Huawei, P30 Pro için "süper bir kamera sistemi" içerdiğini söylerken bunda haklıymış. Hemen teknik detaylarından bahsetmeye başlayalım.

P30 Pro'da arkada 4'lü bir kamera sistemi kullanılıyor. Bunlardan ilki 27 mm ve 40 MP ölçüsünde ana kameramız oluyor. Bu kamera f/1.6 diyaframı, optik imaj sabitleyici ve faz algılamalı otofokus özelliğine sahip. İkinci kamera ise, geniş açılı fotoğraflar çekebilmemizi sağlayan f/2.2 diyaframlı ve yine faz algılamalı otofokus sahibi 16 mm'lik 20 MP ölçüsünde ultrawide lens. Üçüncü kamera ise zum yapmada kullanacağınız 125 mm'lik ve 8 MP çözünürlüğünde telefoto lens oluyor. Bu Periscope zum lens, SuperZoom olarak isimlendirilen kamera oluyor ve bununla dilerseniz 50x'e, evet 50x'e kadar zum yapabiliyorsunuz. Bu kamera, 5x optik, 10x hibrit zum seçeneği sunuyor. Ancak 50x'e kadar dijital yakınlaştırma imkanı da tanıyor. Pratikte daha çok 5x ve 10x'i kullanacağınız açık, ancak zum konusunda gelinen nokta, gerçekten akıllı telefon pazarı için büyük önem teşkil ediyor.

4'lü kamera diziliminin bir diğer ayağı ise TOF sensör oluyor. Bu sensör, derinlik ölçmede kullanılıyor ve bundan gayet başarılı alan derinlikli fotoğraflar çekmede yararlanıyorsunuz.

Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus Karşılaştırması

Hauwei P30 Pro'da kameralara ilişkin dikkat çeken bir diğer detay, bu telefonda 409.600 ISO değerinin yakalanabilmiş olması. Bu sayede eğer profesyonel çekim tekniklerinize biraz aşinaysanız, gece fotoğraf çekimlerinde harikalar yaratabilirsiniz.

Öte yandan Mate 20 Pro'da olduğu gibi makro fotoğraf çekimleri konusunda da iddialı. Yine 2.5 cm mesafeden net makro fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Ön kameraya gelecek olursak, burada da 32 MP ölçüsünde bir ön kamera yer aldığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak P30 Pro'da kamera konusunda seçeneğiniz çok. Farklı senaryolarda fotoğraf konusunda eliniz güçlü. Performans olarak Mate 20 Pro'nun üzerine koyan P30 Pro, DxOMark'tan da 112 puan almış ve böylece tepeye yerleşmiş. Onu takip eden telefonlar ise sırasıyla Mate 20 Pro, P20 Pro ve Samsung Galaxy S10+ oluyor.

Elbette P30 Pro'da da yapay zeka desteği mevcut. Uzman AI olarak isimlendirilen yapay zekadan pek çok senaryoda faydalanıyor ve gerek karanlık sahnelerde gerek gün ışığında etkileyici sonuçlar alıyorsunuz.

Bu arada video çekerken de yine tüm kameraları kullanarak geniş zum seçeneklerinden ve geniş ISO aralığından yararlanabiliyorsunuz. Optik imaj sabitleyicinin bulunması video konusunda önemli. Arka kameralarla 720p/960 kare video çekebiliyor, 1080p'de 60 kare performansı elde edebiliyorsunuz. Fakat burada yine Mate 20 Pro'da da olmadığı gibi 4K/60 kare video kaydını göremiyoruz. Ayrıca ön kamerada da 4K video kaydı yok.

Tüm bunları söyledikten sonra şimdi sizlerle P30 Pro ile çektiğimiz fotoğrafları bir arada paylaşalım.

Huawei P30 Pro ile yaptığımız örnek çekimleri hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

En nihayetinde sonuca geldiğimizde, Huawei'nin P30 Pro modeliyle gerçekten başarılı bir işe imza attığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle mobil fotoğrafçılık konusunda 3 modeliyle birden dikkat çeken Huawei, P30 Pro'ya getirdiği özelliklerle onu liste başı yapıyor. Huawei P30 Pro, markanın bugüne kadar ürettiği en güçlü telefonlardan biri olurken, başarılı OLED ekranı, mükemmel pil ömrü, şık tasarımı ve elbette fotoğraf yetenekleriyle önem kazanıyor. Huawei P30 Pro'nun fiyatı ise başta da belirttiğimiz gibi elimizdeki 256 GB'lık modeliyle 7999 TL. Elbette ucuz bir telefon değil, önemli rakipleri de var, ancak hedefiniz özellikle üst seviye fotoğraf çeken, güçlü ve harika pil ömrüne sahip bir akıllı telefon ise, P30 Pro sizin kaleminiz.

Kimler Almalı

Yeni bir amiral gemisi akıllı telefon satın almak isteyen ve güçlü performans, üst seviye fotoğraf yetenekleri ve mükemmel pil ömrü arayanlar, rahatlıkla Huawei P30 Pro'yu tercih edebilirler.

Alternatifleri

Huawei P30 Pro'ya alternatif olarak yakın duran Mate 20 Pro veya Samsung Galaxy S10 Plus'ı da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei P30 Pro
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
93
İşletim SistemiAndroid 9
İşlemciHiSilicon Kirin 980
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.6 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiOLED
Ekran Boyutu6.47 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2340 px
Grafik İşlemciMali-G76 MP10
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera32 MP
Arka Kamera40 MP
Arka Kamera (2)20 MP
Arka Kamera (3)8 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi4200 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar73 x 158 x 8.4 mm
Ağırlık192 gr.
Okuyucu Yorumları