Huma H4 V5.2 14.1 İnceleme

Monster Notebook’un kompakt yapıda tasarlanan güçlü iş bilgisayarı seçeneği Huma H4 V5.2 14.1’i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt yapı
  • Başarılı tasarım detayları
  • Yüksek performans üreten sistem bileşenleri
  • Ergonomik klavye ve diğer ekstralar
  • Geniş bağlantı desteği
  • Garanti seçenekleri

Monster Notebook dendiğinde akla taş gibi oyun bilgisayarları geliyor. Abra, Tulpar ve daha üst çıtada Semruk modellerinin yanı sıra şirket bir süredir dizüstü bilgisayar yelpazesini de genişletiyor. Takip edenler bileceklerdir, Monster Notebook’un internet sitesine girdiğinizde artık üst seviye dizüstü bilgisayarların yanı sıra oyuncu monitörü de dahil olmak üzere pek çok oyun aksesuarı ve oyuncu ekipmanını bir arada görebiliyorsunuz. Huma dizüstü bilgisayarları ise profesyonelleri hedef alan, yüksek performans gösteren ancak mobil ortamda daha rahat taşınabilecek, her an el altında bulundurulabilecek dizüstü bilgisayar ailesi. Bu seriye gelen her yeni modeli yakından değerlendirme şansımız oldu. Bugün yakından bakacağımız Huma H4 V5.2 14.1 modeli ise bu zincirin son halkası.

Bizim bu laptop’ta en beğendiğimiz şey kuşkusuz bu ailenin en çok tercih edilme sebebi; kompakt yapı ve yüksek performans oldu. Laptop’ın ölçüleri gerçekten çok rahat şekilde taşıyabileceğiniz boyutlarda olurken, az sonra yakından bakacağımız kofigürasyon detaylarında da yüksek güç üreten bileşenlerin yer alması onu önemli bir yere koyuyor. Böylece gerçekten iyi bir iş bilgisayarı isteyenler, ancak daha kompakt bir model arayanlar tam istediklerini bu cihazda bulabilirler.

Huma H4 V5.2 14.1 Tasarım Özellikleri Neler?

Önce şöyle yakından bakalım istiyoruz laptop’a. Gerçekten hem güzel tasarlanmış, hem de önemli detaylar içeriyor. Gümüş renkli bir model. Arkada buna uygun şekilde hazırlanan Monster logosu güzel görünüyor. Sağlam bir menteşe sistemiyle ekran geriye doğru oldukça yatırabiliyorsunuz. Ayrıca güzel bir detay, ekranın kapağını tek elle kaldırabiliyorsunuz. Buna bazı kullanıcılar bilhassa dikkat ederler. Bir diğer dikkat edilmesi gereken güzel detay, kapağı açtığınızda menteşenin klavyeye eğim kazandırması oluyor. Böylece daha ergonomik bir yazı yazma deneyimi sağlanabiliyor.

Arka yüzeyiyle olduğu gibi kapağı açtığınızda da gayet sade ve ferah bir iç yüzeyle karşılaşıyoruz. Kenar çerveleri oldukça ince tutulmuş 14.1 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu ekran Full HD çözünürlüğünde görüntü üretiyor. IPS Mat LED panelden oluşuyor ve bu sayede renk canlılığı gayet iyi seviyede. Panelin mat olması da onu yansımalardan koruyor.

Ekranın altındaki klavye bölgesi, gerek tuş boşlukları gerek yükseklikleriyle gayet ergonomik tasarlanmış. Zaten az önce bahsettiğimiz gibi kapağı açtığınızda bir eğim kazanması da ona ergonomi katıyor. Klavyenin arka aydınatmaları da var. 2 kademe şeklinde bu ışıklandırmayı ayarlayabiliyorsunuz. Böylece karanlıkta çalıştığınız durumlarda sorun yaşamıyorsunuz. Öte yandan bu klavye su sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış. Tabii yine üzerine bir şey dökmemeye gayret edin, ancak olur da sıvı dökülürse, ek bir güvenlik katmanının olduğunu bilmek güzel.

Klavyenin altında da tasarıma uygun şekilde hazırlanmış güzel bir touchpad var. Touhcpad’in içinde ayrılmış olan bu bölüm parmak izi sensörü. Parmağınızı okutarak oturum açabiliyor ve ek güvenlik sağlayabiliyorsunuz. PIN ve parola ile uğraşmanıza gerek kalmıyor böylelikle. Laptop’taki tek güvenlik yöntemi bu da değil. Hemen ekranın üzerindeki web kamerası ile yüzünüzü taratabiliyorsunuz. Böylece ister parmak izi, ister yüz tanıma güvenlik yöntemlerini kullanabiliyorsunuz. Bu web kamerasının kızaklı yapıya sahip olduğuna da dikkat çekmek isteriz. Sürgülü kamera sistemi ile web kamerasını kullanmadığını durumlarda fiziksel olarak kapatabiliyorsunuz. Böylece görüntülü görüşmeler sırasında oturumdan çıkmadan bu sürgüyü kapatarak kameranızı kapatabilirsiniz.

Huma H4 V5.2 14.1, elimizde Windows 11 işletim sistemli modeliyle bulunuyor. Güvenlik açısından güncel işletim sistemi esastır. O nedenle şartlar ne olursa olsun bu tür cihazlarda en güncel işletim sistemini tercih etmenizde fayda var. Windows 11 ile az önce bahsettiğimiz hem parmak izi hem yüz tanıma noktalarında Windows Hello aktivasyonuna sahip olmakla kalmıyor, daha pek çok kullanımı kolaylaştırıcı fonksiyona da kavuşuyorsunuz. Şimdi bunlara da kısaca bu laptop’ta bakalım.

Windows 11 Püf Noktaları

Windows 11 arayüzü, Windows 10’a göre geniş çapta yenilendi bildiğiniz gibi. Genel görünüş anlamında en önemli fark alttaki başlat çubuğu kısmında gerçekleşirken, işletim sisteminin detaylarında daha pek çok özellik var. Bunları kurcalayarak bulabiliyorsunuz. Mesela Windows 11’de tutturma özelliği çoklu pencere kullanımında çok el rahatlatan bir özellik. Tutturma özelliğiyle, pencereleri kolaylıkla düzenleyebiliyor, ekran alanını optimize edebiliyor ve böylece üretkenliğinizi anında en üst düzeye çıkartabiliyorsunuz. Bu sayede dikkatiniz dağılmıyor ve pencereler arasında kaybolmadan ihtiyacınız olanlara daha hızlı ulaşabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli özellik sanal masaüstü. Dizüstü bilgisayarımızı her zaman monitöre bağlama şansımız olmuyor, ancak bu gibi durumlarda yine de kalabalık dosya, doküman ve pencerelerle uğraşmanız gerektiğinde ferah bir kullanım sağlamak mümkün. Burada sanal masaüstü özelliği yardımınıza koşacak. Başlat çubuğundaki bu ikona tıkladığınızda açılan pencereceden sanal masaüstleri yaratabilirsiniz. Böylece ekranınızda çeşitli pencereler açıkken, yarattığınız sanal masaüstüne geçerek temiz bir sayfa açabilirsiniz. Çoklu kullanımlar için bu şahane bir çözüm.

Windows 11’de masaüstü desteğinin yanı sıra tek ekranda çoklu pencere desteği de geliştirilmiş durumda. Snap Groups ve Snap Layouts isimli özelliklerle, çoklu pencere çalışmalarında farklı düzenlemeler sunuluyor. Böylece her zaman derli toğlu şekilde çalışabiliyorsunuz.

Öte yandan pek tabii ki Windows 11’in en güzel noktalarından biri de Widget kullanımları. Sevdiğiniz fotoğraflar, dünyadan haberler, yapacaklarınızın listesi hava durumu gibi arabirim öğeleri ile sizin için önemli olan içeriklere her zaman kolay şekilde erişebiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra Windows 11 pek çok kullanışlı aracı da elinizin altına getiriyor. Microsoft Teams’te bulunan Sohbet il doğrudan masaüstünüzden istediğiniz kişiyle arama, sohbet, mesaj veya video yoluyla iletişime geçebiliyorsunuz. Microsoft Store üzerinden işinizi yapmak için ihtiyaç duyduğunuz uygulamalara, izlemeyi sevdiğiniz programlara ve daha fazlasına erişebiliyorsunuz. Microsoft’un yenilenmiş web tarayıcısı Edge ile tüm web erişimlerinizi hızlı ve güveli şekilde sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca elinizin altındaki bir Monster Notebook olunca daha bir anlam kazanan Xbox Gamepass ile en sevdiğiniz favori oyunlarınıza erişebiliyorsunuz.

Huma H4 V5.2 14.1 ile Yüksek Performans

Huma H4 V5.2 14.1, bu özellileriyle genel kullanımda gayet keyifli bir yol arkadaşı olacaktır. İnce ve hafif olmasının da büyük avantajı var. Ancak ince bir model diye, hafif bir donanımı yok. Notebook’ta gayet kaslı donanım bileşenlerine yer verilmiş. Öyle ki, notebook’ta Intel’in bu yıl piyasaya çıkan Alder Lake işlemci ailesinden Core i7-1255U işlemci kullanılmış. Bu işlemci, 10 çekirdekli yapıda tasarlanmış ve maksimum güç gerektiren durumlarda 4.70 GHz frekansına değin erişebiliyor. Bu sayede yüksek güç gerektiren uygulama ve programları rahat bir şekilde çalıştırabiliyorsunuz. Bu noktalarda işlemcinin performans çekirdekleri devreye giriyor. Daha hafif tempoda çalıştığınızda da verimlilik odaklı çekirdekleri çalışıyor ve bu noktada da 15W bandında enerji tüketimi ile pil ömrüne katkıda bulunuluyor. Bu sayede performans ve uzun pil ömrü arasında güzel bir denge sağlanıyor. Bu laptop, 8 ila 10 saat ofis çalışma süresi sunuyor. Böylece tam bir çalışma gününü çıkartabiliyor. Ayrıca yine 7 ila 8 saat arasında Full HD video oynatım süresi sağlıyor. Hani olur da adaptörünü yanınıza almayı unutursanız böylece endişe duymanıza gerek yok. Kaldı ki, adaptörü de çok küçük. Neredeyse telefon şarj cihazı boyutlarında. Laptop’ı hızlı da şarj ediyor. Bilgisayar kapalıyken 1 saatlik şarj ile bataryasını yüzde 75 oranında doldurabiliyor.

Huma H4 V5.2 14.1’de 16 GB kapasitesinde DDR4 bellekler kullanılmış. 8 GB’tan çift kanal olarak yer verilmiş olması avantaj getiriyor. Özellikle performans için çift kanal bellek tercih etmeniz önemli. Bu RAM’lerin 3200MHz frekansında çalışması da önemli bir diğer nokta. Piyasada pek çok dizüstü bilgisayarda hala bu hızların altında RAM’in kullanıldığını gördüğümüzü de not olarak iletelim.

Disk olarak da eliniz geniş. 512 GB kapasitesinde SSD yer alıyor bu cihazda. Detayına baktığımızda Samsung’un SSD’sinin kullanıldığını görüyoruz. CrystalDiskMark ile test ettiğimizde diskin 3126 MB/sn sıralı okuma, 1890 MB/sn sıralı yazma skorları elde ettiğini görüyoruz. Bunlar gayet iyi değerler.

Evet, bu konfigürasyon öğeleri yüksek tempoda iş yapmak için gayet elverişli. Peki, bu notebook’ta oyun oynanır mı? Kuşkusuz elimizin altındaki bir Monster Notebook. Hal böyle olunca bu cihaz oyun noktasında var. Huma H4 V5.2 14.1’de Intel’in Irix Xe grafik birimi kullanılmış. Bu grafik yongası özellikle rağbet gören Valorant ve PUBG gibi oyunlarda size gereken performansı sunuyor. Gayet akıcı bir oyun deneyimi sağlayabiliyorsunuz. Ancak pek tabii ki AAA oyunlar için çok iddialı olduğunu söylemek doğru değil. Grafik ayarlarından taviz verdiğiniz ölçüde oyunu açabilirsiniz, ancak asıl amacınız bir oyun bilgisayarı almak ise zaten Monster Notebook’ta Abra ve Tulpar gibi serilerdeki modeller daha tercih olacaktır. Huma H4 V5.2 14.1, özünde bir iş bilgisayarı.

Son olarak notebook’un bağlantılarına bakalım. Bundan da bahsedilmesi gerekiyor, çünkü cihazda ihityaç duyabileceğiniz kadar geniş bağlantı desteği sunulmuş. 2 adet USB 3.2 Gen1 portu, bir Type-C portu ve USB 2.0 portu ile totalda 4 USB çıkışı var. Çoklu ekran desteği için HDMI 1.4b portu da burada yer alıyor. Ayrıca Gigabit Ethernet ve SD kart okuyucu gibi pek çok notebook’ta kolay kolay bulamadığımız genişleme yuvaları da unulmamış. Kablosuz tarafta da Bluetooth 5.2 ile yeni nesil Wi-Fi 6 desteği yer alıyor. Bunlarla birlikte paket olarak baktığımızda Huma H4 V5.2 14.1’in her yönü doldurduğunu söylemek gayet mümkün.

Sonuç

Evet, genel olarak Huma H4 V5.2 14.1 bu şekilde. Sahip olduğu özelliklerle gayet fonksiyonel bir notebook olmuş. Çok fazla sey anlattık ancak son olarak değinmemiz gereken birkaç nokta daha var ve bunlar da bu notebook’u satın almak isteyecekleri yakından ilgilendiriyor. Monster Notebook, sadece ürettiği ürünlerle değil, hem satış öncesi hem satış sonrası sağladığı destekle de müşterileri tarafından sevilen bir marka.

Monster Notebook ürün ve hizmetlerine ulaşmak isteyen teknoloji ve oyun tutkunları Monster Notebook’un dijital mağazasına kolayca ulaşıp uzman ekiplerle anında cep telefonu veya bilgisayar üzerinden görüntülü görüşme yaparak sorularına cevap bularak kolaylıkla satın almak istediği ürüne karar verebiliyorlar.

Monster mağazalarından, monsternotebook.com.tr internet sitesinden ya da çevrimiçi satış sitelerinden alacakları her garantili Monster markalı bilgisayarlar 2 yıl teknik servis garantisi içeriyor. Ancak Monster bir farklılık uygulayarak “Ömür Boyu Bakım Garantisi” de sunuyor. Bu hizmet sayesinde yıl içerisinde 2 defa cihazı ücretsiz olarak gönderebiliyor ve bakımlarını yaptırarak cihazın ömrünü uzatabiliyorsunuz.

Öte yandan notebook’unu gönül rahatlığıyla uzun yıllar boyunca kullanmak isteyenler Monster Notebook’un Tamamlayıcı Garanti hizmetinden de faydalanabilirler. adında, Tamamlayıcı Garanti, 4 farklı paketten dilediğinizi seçerek bilgisayarının başına gelebilecek, kullanıcı kaynaklı tüm hataları hiçbir ücret ödemeden tamir ettirebileceğiniz bir Monster Notebook hizmeti. Bilgisayarının farklı bölümlerini farklı paketlerde Tamamlayıcı Garanti altına alabilir, dilerseniz Kapsamlı Paket’in 1 ve 2 yıllık seçenekleriyle bilgisayarınızı tümüyle koruyabilirsiniz. Bunlar da Monster Notebook’un oyuncular tarafından sevilen yönleri.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huma H4 V5.2 14.1
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
USB 3.2 Gen1 2 adet
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-1255U
İşlemci Hızı4 GHz
Çekirdek Sayısı10
Ekran ve Grafik
Ekran14.1 inç
Ekran PaneliIPS LED
Çözünürlük1920 x 1200 px
Grafik İşlemciIntel Iris Xe
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD512 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 2.01
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
EthernetVar
BluetoothVar
Wi-FiWi-Fi 6
Kart OkuyucuYok
Boyutlar324 x 221 x 19 mm
Ağırlık1.6 kg