HyperX Alloy FPS Pro İnceleme

Mekanik klavye arayanlara özel bir model daha! İşte HyperX Alloy FPS Pro incelemesi!

CHIP Online Notu 81
  • Yüksek performans
  • Cherry MX Red anahtar
  • Özelleştirilebilir kırmızı arka aydınlatma
  • Güzel dizayn
  • Renk seçenekleri yok
  • Dokulu WASD başlık seçeneği yok

Teknoloji firmaları adeta oyunculara özel ürünler üretmekte yarışıyor. Son dönemde çok sayıda oyuncu klavyesi inceleme şansımız oldu. Bunlardan HyperX'e özel ürünlere de yakından baktık. Bu defa da markanın Alloy FPS Pro mekanik klavyesini değerlendireceğiz.

HyperX Alloy FPS Pro, mekanik klavye deryasında özellikle performans anlamında önemli modellerden biri oluyor. Zira üzerinde Cherry MX Red anahtarları bulunduran klavye, böylece oyuncuların istediği tepki süresini sağlıyor. Fakat tasarım açısından kullanıcıları seçeneğe iten bir model. Zira Ally FPS Pro'da herhangi bir numerik tuş takımı yer almıyor. Numerik tuş isteyenler, Alloy FPS modeline bakabilirler, ancak elimizdeki Pro modelinde bu alan yer almıyor.

Bir diğer önemli detay, klavyede herhangi bir makro tuş bölümünün bulunmaması. Bu noktada da bu klavyenin adından da anlaşılabileceği gibi, daha çok FPS odaklı olduğunu anlıyoruz. Öte yandan Pro takısını da kompakt yapısından alan klavye, çıkartılabilir örgülü USB kablosuyla geliyor. Böylece turnuvalara giderken USB kablosunu çıkartabiliyor ve daha rahat taşıma imkanı elde edebiliyorsunuz.

HyperX Alloy FPS Pro performansı nasıl?

HyperX Alloy FPS Pro performansı nasıl?

HyperX Alloy FPS Pro, üzerindeki tuş anahtarlarıyla oldukça ideal. Cherry MX Red anahtarlarını 50 milyon vuruşa kadar test eden Kingston, ayrıca oyuncuların çok sevdiği ışıklandırmaya da elbette klavyede yer vermiş. Kırmızı renkli arka aydınlatmalar klavyeye eşlik ediyor. Aydınlatma seviyesini arttırıp azaltabilir, farklı efektler atayabilirsiniz. Ancak tüm bu ışıklandırma yalnızca kırmızı renkten ibaret, onu da belirtmek lazım. Diğer klavyelerdeki gibi 16.8 milyon renk seçeneği bu modelde yok.

Klavyenin performansı hakkında ise fazlasıyla memnun kaldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira oyunlarda tepki süresini neredeyse sıfıra indiren klavye, elbette mkanik olmasından ötürü sesli çalışıyor. Oyuncuların büyük bölümü bu sesten fazlasıyla memnunlar zaten, bu açıdan sıkıntı yok.

Klavyede herhangi fiziksel bir makro tuşu yer almıyor demiştik, ancak Fn tuşu ile özelleştirebileceğiniz bir G tuşu yer alıyor. Fn + F12 tuşuna birlikte basarak oyun modunu aktifleştirebilir ve böylece Windows tuşunu kilitleyebilirsiniz. Oyuncuların en sevmediği tuş olan Windows tuşuna böylece oyunlarda gönül rahatlığıyla basabilirsiniz.

Özetle

HyperX Alloy FPS Pro, oyunculara özel bir klavye. Mekanik bir klavye ve performans açısından başarılı bir klavye. Bu anlamda mekanik klavye arayan oyun severler fazlasıyla memnun kalacaklardır. Numerik tuş takımının bulunmaması onu farklı bir kategoriye sokuyor, keza makro tuşlarının olmaması da öyle. Bu klavye daha çok kompakt yapıda profesyonel klavye arayan ve daha çok FPS oyunlarına hitap eden bir model oluyor. Bu anlamda numerik ve makro tuşlarının olmamasını bir eksi olarak değerlendirmiyoruz belki fakat daha önce incelediğimiz Alloy FPS modelinde WASD tuşlarının dokulu yüzeyli alternatifi olduğunu görmüştük. Keşke bunlar Pro modelinde de kutuya konulsaymış. Öte yandan klavyede yine tek renk olarak kırmızı arka aydınlatma kullanılmış. Artık bunun zenginleştirilmesi gerekiyor.

HyperX Alloy FPS Pro'nun fiyatı da 458 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Özellikle kompakt yapıda mekanik klavye arayan oyun severler HyperX Alloy FPS Pro'yu beğeneceklerdir.

Alternatifleri

HyperX Alloy FPS Pro'ya alternatif olarak yine HyperX Alloy FPS modeline bakabilir veya farklı marka altında daha uygun fiyatlı Inca Empousa IKG-441 mekanik klavyeyi değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy FPS Pro
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
81
Bağlantı USB
Tip Mekanik
Işıklandırma Kırmızı LED
Çalışma Ömrü 50 M tuş vuruşu
Multimedya Tuşları Yok
Numerik Tuşlar Var
Switch Cherry MX Red
Okuyucu Yorumları