Konuşarak Sörf Yapın

Ses tanıma yazılımları içinde ViaVoice Pro’nun en son sürümü olan 9.0’ı başarılı bir yazılım yapan özelliklerin başında yüksek kelime tanıma kapasitesi ve sadece konuşarak sörf yapabilme gibi özellikler bulunuyor.

IBM Via Voice Pro 9.0 İnceleme
CHIP Online Notu 80

Ayrıca program Word ile Office XP'nin kendi konuşma motorundan bile daha uyumlu çalışabiliyor. Dezavantajı ise fiyatı. Yeni sürüm ile köklü bir değişiklikde sunmayan program bir önceki sürümü ile hemen hemen aynı. Program halen kurulduktan sonra sabitdiskinizden 500 MB’lık oldukça yüksek sayılabilecek bir disk alanı götürüyor.Hatta iç yapısındaki değişikliklerin haricinde ViaVoice'ın kullanıcı arabirimi bile aynı kalmış. Yeni sürümde de, program konuşulan kelime ile ilgili 3 farklı yöntem uygulayabiliyor. İlkinde konuşulan kelimeler, program tarafından tanımlanıp metin kabul eden her uygulamaya aktarılabiliyor.Diğer bir yöntemde ise konuşma ile komut verilmesi ve hemen hemen her Windows uygulamasının kullanılması sağlanabiliyor. Diğerlerinden tam ters şekilde çalışan sonuncu yöntemde ise program yazılı olan metni okuyor.

Özetle

Eğer zaten bir önceki sürüme sahipseniz güncellemeye hiç gerek yok. Ama elinizdeki 7.0 ya da daha önceki bir sürüm ise mutlaka güncelleyin. Para harcamak istemiyorsanız Office XP'nin kendi programı da size yetecektir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli IBM Via Voice Pro 9.0
Ürün Markası IBM
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları