Çocuklara özel tablet testte!

Çocuklara özel olarak geliştirilen tablet Super Paquito, ona vereceğiniz parayı hak ediyor mu?

CHIP Online Notu 50
  • Güvenlik önlemleri
  • IPS ekran
  • Çocuklara özel uygulamalar
  • Ağır ve kalın tasarım
  • Kullanılabilirlik
  • Ekran hassasiyeti
  • Performans
  • Çok pahalı

Piyasada pek çok tablet seçeneği bulunuyor. Ancak bunlar arasında çocuklar için çok nadir model görebiliyoruz. Oyun ve öğrenme alanında dünyada tanınan markalar arasında bulunan Imaginarium tarafından geliştirilen ve oyun, iletişim ve öğrenme amaçlı kullanım için tasarlanan Super Paquito, bu nadir modeller arasında yer alıyor. Çocuklar ve ebeveynler için çözüm sunan Super Paquito, ilk bakışta özelleştirilmiş işletim sistemi ve güvenlik seçenekleriyle dikkat çekici bir tablet gibi görünüyor. Peki, gerçekten öyle mi? Şimdi tablete biraz daha yakından bakalım.

Çocuklara özel

Ebeveynler tarafından çocuklar için tamamen özelleştirilebilir olan Super Paquito, böylece çocuklarının internet üzerindeki güvenliğini gözeten kullanıcılara yönelik bir tablet. Piyasada sürekli karşılaştığımız Android tabanlı tabletlerden farklı bir çizgide olan Super Paquito, her ne kadar Android tabanlı olsa da, özelleştirilmiş bir arabirimle karşımıza çıkıyor. Arabirim tasarımıyla tamamen çocuklara özel olarak geliştirildiği anlaşılabilecek olan tablet, üzerinde ebeveyn kontrol yazılımı bulunduruyor. Kullanıcılar bu tableti çocuklarına vermeden önce kurulumunu yapabiliyorlar.

Tablette ilk etapta yapılması gereken elbette bir çocuk profili oluşturmak. Bu profil oluşturulurken ebeveynler çocuklarının hangi uygulamaları çalıştırabileceklerini, hangi internet sitelerini ziyaret edebileceklerini ve hangi saatler arasında tableti kullanabileceklerini belirleyebiliyorlar. Elbette daha fazlasının yapılandırılabilmesi de mümkün. Bu işlemin ardından tablet çocuklar tarafından kullanıma hazır hale geliyor.

Genel olarak bakıldığında Super Paquito'nun çalışma mantığı harika görünüyor, peki işleyiş olarak bunu hissettiriyor mu? Açıkçası tabletin kullanımını beğendiğimizi söyleyemeyiz. Arabirim, tasarım ve genel amaçları doğrultusunda her ne kadar çocuklara uygun olsa da, kullanımıyla pek uygun değil. Ekran hassasiyeti düşük, MagicOS arayüzünde Android'in sanal "Home" ve "Geri" tuşları her zaman kullanılmıyor, arayüzde rahatlıkla kaybolabiliyorsunuz. Dahası tablet performansıyla pek tatmin edici değil. Eğer çocuğunuz özellikle daha önce Android işletim sistemli herhangi bir tablet kullandıysa, Super Paquito'tan kolaylıkla sıkılabilir. Böylesi bir sistemin daha kolay, anlaşılır ve akıcı çalışması gerekirdi diye düşünüyoruz.

Teknik kadro

Biraz da Super Paquito'nun teknik detaylarından bahsedelim. Android 4.1 işletim sistemi üzerine kurulan MagicOS arayüzüyle çalışan tablet, Cortex A8 işlemciye sahip. 1.0 GHz hızında çalışan işlemci tek çekirdekli. Bu yüzden çok büyük performans beklememek gerekli. 1 GB'lık RAM seviyesine sahip olan tablet, 16 GB'lık depolama birimine ve arttırılabilir hafıza seçeneğine de sahip.

Beraberinde çocuklar için kullanışlı uygulamalar getiren tablet, elbette daha fazlası için Google Play Store'u kullanabilmenize olanak tanıyor. Android market üzerinden istediğiniz oyun ve uygulamaları indirip çocuklarınızın kullanımına sunabilirsiniz.

Super Paquito, üzerinde hem ön hem arka kamera bulunduruyor. Ön kamerasıyla 2.0 MP, arka kamerasıyla ise 3.0 MP çözünürlük desteği gösteren tablet, böylece çocuklara tabletle fotoğraf çekebilme özgürlüğü de sunuyor.

9.7 inç boyutunda olan ekran, 1024x768 piksel çözünürlüğü destekliyor. Ekranda IPS panel kullanılmış. Bu sayede ekranın sağladığı görselliği nispeten beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Dış görünüş

Alüminyum görünümlü bir gövdeye sahip olan Super Paquito, tasarımıyla da pek özel görünmüyor. Her ne kadar kırmızı şeritlerle renklendirilmeye çalışılmış olsa da, çocuklar için özel bir tasarım sahibi değil. Dahası tablet oldukça kalın bir görünüme ve pek çok tabletten büyük bir ağırlığa sahip.

Tabletin çevresinde bulunan fiziksel tuşları kullanarak ses seviyesini belirleyebiliyor, işletim sistemi içinde geri ve ana menü fonksiyonlarını çalıştırabiliyorsunuz. Yine arka yüzde hoparlörlere yer verilmiş. Bunun dışında tabletin çevresinde çeşitli bağlantıların bulunduğunu görüyoruz.

Super Paquito'nun fiziksel bağlantıları arasında HDMI, USB, microSD kart ve kulaklık bulunuyor. Bunların dışında Wi-Fi desteği de gösteren tablette, Bluetooth bağlantısına ise gerek görülmemiş.

Özetle

Arabirimiyle çocuklara özel olarak geliştirilen Super Paquito, her ne kadar düşünce olarak iyi bir tablet olsa da kullanım kolaylığıyla çocuklara uygun değil. Güvenlik önlemleri alınmış olması, çocukların hangi sitelere girebileceklerinin, hangi uygulamaları kullanabileceklerinin belirlenebilmesi iyi. Fakat çocukların kolaylıkla sıkılabileceği bir kullanıma sahip. Performansıyla ve tasarımıyla da açıkçası pek parlak değil. Tüm bunların yanına 699 TL'lik fiyatını da eklediğimizde, ortaya ne yazık ki pek iyi bir tablo çıkmıyor.

Kimler Almalı

Çocuklarına ekstra güvenlikli bir tablet satın almayı düşünen ebeveynler, Super Paquito'yu satın almayı düşünebilirler.

Alternatifleri

Super Paquito'ya alternatif olarak rahatlıkla Samsung'un çocuklara özel tableti Galaxy Tab 3 Kids 7.0'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Imaginarium Super Paquito
Ürün Markası Imaginarium
CHIP Online Notu
50
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciCortex A8
İşlemci Hızı1.0 GHz
Çekirdek (CPU)1
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu9.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera3.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDYok
HDMIVar
USBVar
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları