Inca IHGA-01 İncelemesi

Mobil cihazlardan televizyona kablosuz görüntü aktarımı yapabilen Inca IHGA-01 modelini inceliyoruz.

Inca IHGA-01 İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Kullanım
  • Performanslı çalışıyor
  • Kompakt tasarım
  • Kurulum daha kolay olabilirdi

Kablosuz görüntü aktarıcılar büyük kolaylık sağlıyor. Ofisler ve iş toplantıları için profesyonel ürünler olduğu gibi kişisel kullanımlar için de pratik seçenekler piyasada bulunabiliyor. Bunlardan biri olan Inca'nın IHGA-01 modeli, Android ve iOS tabanlı akıllı telefon ve tabletlerden, Windows işletim sistemli ve Macintosh bilgisayarlara kadar çok sayıda cihaz üzerinden kablosuz görüntü aktarımı sağlayabiliyor. IHGA-01, boyutlarıyla da sadece bir USB bellek tadında bir ürün.

Nasıl kullanacaksınız?

Nasıl kullanacaksınız?

Peki, bu minik cihazı nasıl kullanacaksınız? Multimedya paylaşımını başlatmak için bu cihazı televizyonunuzun HDMI portuna takıyorsunuz. Kutu içeriğinde yer alan güç kablosunu da cihazın microUSB yuvasına bağlıyor ve diğer ucunu da yine televizyonunuzun USB bağlantı noktasına takıyorsunuz. Bu işlemin ardından cihaz çalışmaya başlayacak ve size bunu kenarındaki LED ışığı ile gösterecek.

Cihaz çalışmaya başladıktan sonra televizyon veya monitörde arabirimi belirecek. Arayüz üzerinden iOS veya Android seçimini yapabiliyor, sağ üst köşeden de bağlı bir cihaz olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Şimdi kablosuz görüntü aktarımı yapmak istediğiniz cihaz üzerinden EZCast ağına bağlanın ve televizyonda gördüğünüz şifreyi yazarak işlemi tamamlayın. Bundan sonra kablosuz görüntü aktarımını yapabileceksiniz.

Bağlantı işlemi genellikle sorunsuz gerçekleşiyor, ancak her kullanıcı için kolay değil. Bunun için kitapçıktan yardım almak durumunda kalabilirsiniz. Bu anlamda kurulum daha kolay olabilirmiş kanaatindeyiz.

Başarılı performans

Başarılı performans

EZCast, DLNA, Miracast ve Airplay özelliklerinin tümünü kullanabilen Inca IHGA-01, kullandığımız süre boyunca iyi bir performans gösterdi. Bu gibi ürünlerin bazılarında gecikme problemleriyle karşılaştığımız olmuştu. Fakat Inca IHGA-01, bağlantı kurduğumuz tüm platformlar üzerinden akıcı bir performans göstermeyi başardı. Böylece ister sosyal medyada dolaşın ister film izleyin, memnun kalmanız mümkün.

Öte yandan şunu da belirtmekte fayda var. Cihazınız üzerinden IHGA-01'in ağına bağlandığınızda, internet bağlantınızı da kaybetmiyorsunuz. EZCast – Ayarlar menüsü altında yer alan internet seçeneği ile internet bağlantınızı koruyabilir ve böylece internet bağlantısı gerektiren uygulamaları da geniş ekrana kablosuz olarak taşıyabilirsiniz.

Cihazda yazılım yükseltme seçeneğinin unutulmamış olması da güzel detaylar. Yazılım güncellemelerini menü üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Ara sıra bu adımı kontrol etmenizde fayda var.

Özetle

Kablosuz bir görüntü aktarıcı arıyorsanız Inca IHGA-01 size uygun bir seçenek olabilir. Özellikle performanslı çalışmasıyla beğendiğimiz cihaz, uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Inca IHGA-01'i piyasada 169 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Akıllı telefon veya bilgisayarınızdan, televizyon veya monitöre kablosuz görüntü aktarımı yapmanın yollarını arıyorsanız, Inca IHGA-01 modelini tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Kablosuz görüntü aktarım noktasında farklı seçenekler yer alıyor. Bunlardan biri de kuşkusuz Google Chromecast 2. Dilerseniz bu ürünü de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IHGA-01
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
75
Teknoloji EZCast, DLNA, Miracast, Airplay
Uyumluluk iOS, Android, Windows
Bağlantı HDMI, microUSB
Okuyucu Yorumları