Intel NUC Mini PC İnceleme

Masaüstü bilgisayarlara kompakt çözüm getiren Intel NUC Mini PC incelemesi.

CHIP Online Notu 89
  • Kompakt yapı
  • Uygun performans
  • Kolay upgrade
  • Bağlantı zenginliği
  • Gigabit Ethernet desteği
  • Herkese uygun bir çözüm değil

Mini PC'ler, masaüstü bilgisayarlara getirdiği kompakt çözüm olmasıyla dikkat çekerken, istendiği takdirde at cebe / çantaya yanında götür özgürlüğünü de gözetiyorlar. Taşınabilir bir sabit diskten hallice yapılarıyla fazlasıyla kompakt olan bu cihazlar, ayrıca teknik kadroyu şekillendirmenize de izin veriyor.

Elimizdeki Intel NUC Mini PC'nin farklı modelleri mevcut. Her birinin kodu ve konfigürasyonu birbirinden farklılık gösteriyor. Elimizdeki modelin tam kodu NUC7i3BNH şeklinde. Bu model için hemen konfigürasyondan bahsedecek olursak, cihazda Intel Core i3-7100U işlemci bulunduğunu söyleyebiliriz. 2.40 GHz hızında çalışan bu işlemciye ek olarak 8 GB 2133 MHz frekanslı RAM kiti eşlik ediyor. Ayrıca cihazın için açıp baktığımızda, depolama olarak da 2.5" boyutunda ve 1 TB kapasitesinde Seagate BarraCuda diskin kullandığını görüyoruz. Cihazda yer alan entegre grafik işlemci ile Intel HD Graphics 620 oluyor. İşletim sistemi olarak da Windows 10 Pro yer alıyor.

Evet, Intel NUC Mini PC'nin teknik kadrosu bu şekilde. Cihazın alametifarikasını ise, gerek depolama gerek RAM konusunda rahatlıkla takviye yapabilmeniz oluşturuyor diyebiliriz. RAM kapasitesini 32 GB'a kadar arttırabileceğiniz bu cihazda, ayrıca yine depolama kapasitesini de şekillendirebiliyorsunuz. Dilerseniz bunu bir SSD ile de değiştirebilirsiniz.

Kompakt yapı

Kompakt yapı

Intel NUC Mini PC, az önce de bahsettiğimiz gibi fazlasıyla kompakt yapıya sahip. Bize incelememiz için mobil bir Asus monitör ve Logitech'in kablosuz klavyesiyle beraber gelen cihaz, dilenirse elbette daha komplike aygıtlarla tipik bir masaüstü bilgisayar görünümüne yakınlaşabilir.

Üst kısmında parlak piyano renkli bir zemine sahip olan Intel NUC Mini PC, ön ve arka yüzde bağlantılarını bulunduruyor. Kolay erişim için 2 USB 3 portunu ve kulaklık / mikrofon girişini ön tarafta sunan cihaz, arka tarafta ise tam boyutlu HDMI, 2 USB portu daha ve güç girişini bulunduruyor. Yine burada USB 3.1 portu ile Gigabit Ethernet yuvasının bulunduğunu söyleyelim. USB Type-C portundan DisplayPort'a bağlantı da alabiliyorsunuz. Tüm bunlarla beraber bağlantı konusunda zengin duran cihazın, USB portlarıyla da 3.0 standardını benimsediğini söylemek lazım. Ha, son olarak cihazın sol yanında bir SDkart okuyucunun yer aldığını belirtelim.

Fazlasıyla kullanışlı

Fazlasıyla kullanışlı

Intel NUC Mini PC fazlasıyla kullanışlı bir cihaz. Evet, elimizdeki konfigürasyonla çok güçlü olmadığını söylemek lazım, ancak muadil cihazlarda da durum farklı değil.

Öte yandan cihaz sahip olduğu teknik kadrosuyla durduğu kategori için iyi sonuçlar üretiyor. Bunda elbette en çok etkili olan faktör, ısı sirkülasyonu. Cihazın hemen arkasında yer alan mazgallar ve yanlardaki boşluklarla cihaz içindeki sıcaklığı rahatlıkla dışarıya atılabiliyor.

Intel NUC Mini PC, performans anlamında günlük işlerinizi yapmanız için ve ofis uygulamaları çalıştırmak için başarılı bir platform oluyor. Oyun konusunda elbette büyük beklentilere girmemek lazım. 4K videoları oynatmada ise cihaz gayet akıcı çalışıyor.

Özetle

Sonuç olarak Intel NUC Mini PC, fazlasıyla kompakt ve kullanışlı bir cihaz oluyor. Günlük kullanım ve sade ofis yazılımları için uygun olan cihaz, isteğe bağlı olarak teknik kadrosunu şekillendirme imkanı taımasıyla da esnek bir kullanım sağlıyor. Bu anlamda eğer masaüstü bilgisayara kıyasla daha kompakt bir çözüm arıyorsanız, yakından inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Intel NUC Mini PC, masaüstü bilgisayar almak isteyen ancak daha kompakt yapıları tercih eden kullanıcıların kalemi olacaktır.

Alternatifleri

Mini PC'lere piyasada çok sayıda örnek model var. Bunlar arasında üst gömlek konfigürasyona sahip modeller olduğu gibi incelediğimiz Intel NUC Mini PC gibi modeller Core i3'lü örnekler de mevcut. Intel NUC Mini PC'nin de ayrıca daha üst konfigürasyona sahip modelleri de var. Bu anlamda ihtiyacınıza uygun çeşitli alternatifleri bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Intel NUC Mini PC
Ürün Markası Intel
CHIP Online Notu
89
İşletim Sistemi Windows 10 Pro
İşlemci Intel Core i3-7100U 2.40 GHz
Grafik Intel HD Graphics 620
Bellek 8 GB 2133 MHz
HDD 1 TB Seagate BarraCuda 2.5"
Bağlantılar USB 3.0 (4 adet), USB 3.1, Intel Gigabit LAN, HDMI, kulaklık, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac
Okuyucu Yorumları