Eski plaklarınızı hayata döndürme zamanı.

Plaklarınızı tozlu raflara mahkum etmeyin ve çeşidi fark etmeksizin bilgisayarınıza yedekleyin.

ION iPTUSB İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Türlere sunulan destek
  • Bilgisayar ortamına yedekleme
  • Biraz daha tasarıma odaklanılabilirdi.

Günümüzde müzikleri internet ortamında satın alıp dinleyebilmek mümkün. Öncesinde CD ve kasetlerin uzun bir geçerliliği oldu. Sitemizi takip eden birçok okuyucumuzun en azından kasetlerle zamanında haşır neşir olabildiğini düşünüyoruz ancak daha da öncesinde plaklar var. Çevrenizde dijital müzik yerine CD tercih eden bazı tanıdıklarınızın olması kuvvetle muhtemel. Dinlediklerine özen gösteren birçok kullanıcı sıkıştırılmış ses dosyaları yerine ham haline ilerlemeye çalışıyor. Analog kayıtlara sahip olan plakların yeri ise birçok kişi için apayrı.

Profesyonel müzik ekipmanları ile tanıdığımız Numark'ın yan markası olan ION'un geliştirdiği iPTUSB model taşınabilir pikap, size plak arşivinizi hem dinleme, hem de kolaylıkla bilgisayarınıza aktarma şansını veriyor. Ürünün güç ihtiyacını karşılamak için kutudan bir adaptör geliyor ancak isteğe bağlı olarak altı adet D tip pil kullanarak ürünü taşınabilir hale de getirebilirsiniz. Koruyucu kapağı kapatıldığında bir çanta şeklini alan ürünü taşımak da oldukça kolay.

ION iPTUSB'de 33, 45 ve 78 devirlik tüm plak türleri destekleniyor. Aynı zamanda devir hızını yüzde 10 kadar artırıp azaltabileceğiniz ek bir ayara da yer veriliyor. Dahili hoparlör sayesinde yeterli bir ses çıkışı alınabiliyor ancak arzu eden kullanıcılar RCA çıkışlar üzerinden daha güçlü bir ses sistemine bağlantı sağlayabiliyor. Direct Drive teknolojisi sayesinde bakım gerektirmeyen ürünün kutusundan bilgisayar ve Mac ortamlarında kayıt destekleyen EZ Vinyl Converter yazılımı ile geliyor.

Özetle

ION iPTUSB aslında birçok kullanıcının ihtiyaç duyabileceği bir ürün. Aile yadigarı ve kullanılmayan bir arşive sahipseniz, eski günlere doğru eski şarkılarla kısa bir yolculuğa çıkmak için ION iPTUSB'ye güvenebilirsiniz. Bilgisayara yedekleme şansı sunması da ek bir avantaj.

Alternatifleri

ION iPTUSB elbette piyasadaki tek plak çalar değil. Pille çalışma desteği sunmayan modellerini daha uygun fiyata da bulabilirsiniz. Profesyonel seviyedeki Hi-Fi'a yönlendiğinizde ise fiyatların yükseldiğini göreceksiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli ION iPTUSB
Ürün Markası ION
CHIP Online Notu
94
Bağlantı USB
Ses Çıkışı 3.5 mm
Plak Desteği 33 rpm, 45 rpm, 78 rpm
Pil 6 x D
Hız Ayarı -%10 / +%10
Okuyucu Yorumları