Keenetic Extra DSL (KN-2112) İnceleme

Ağ konusunda etkili çözüm olan Keenetic Extra DSL'i inceledik.

Keenetic Extra DSL (KN-2112) İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • 4 adet yüksek çekim gücüne sahip anten
  • 5GHz desteği
  • Kolay kurulum
  • Misafir ağ için limitleme konusunda daha detaylı ayarlara sahip olabilirdi

Özellikle ülkemizde "modem" denildiği zaman akla gelen markaların sayısı sınırlı. Böylesine domine edilmiş bir pazar olmasına karşın yepyeni bir marka olan Keenetic, ağ çözümleri için ülkemiz pazarına giriş yapıyor.

Daha kutusunu alır almaz ilk gözümüze çarpan "Fark yaratan kablosuz kapsama" vaadi ile heyecanlandığımızı söyleyebiliriz. Zira birçoğumuzun muzdarip olduğu konulardan biri kablosuz bağlantının yeterince iyi çekmiyor oluşu. Özellikle de birkaç yan odaya gittiğimizde tek çubuk çeken ve sinir krizlerine neden olabilen bu problem, Keenetic Extra DSL marka modemin üzerinde bulunan ve ekstra güçlendirilmiş dört anteni ile bizlere daha iyi bir kablosuz bağlantı sunmayı hedefliyor ve yaptığım testler sonucunda da bunu başarmış gibi görünüyor. Bu konuda başarılı olmasının bir diğer nedeni de 2.4GHz'lik frekans bandının yanısıra 5GHz'i de destekliyor oluşu. Her ne kadar ülkemizdeki internet hızlarının yeterince yüksek olmaması burada birçok kullanıcı için pek bir fark yaratmayacak olsa da yüksek internet hızına sahip kullanıcıların daha hızlı ve sorunsuz bir internet deneyimi yaşayabilecekleri bir gerçek.

Bu modem ile misafir bir ağ tanımlayarak, evinize ya da iş yerinize gelenlere bu ağ üzerinden internet dağıtabiliyor ve bu sayede misafir ağını kullanan kişilerin internet hızlarını limitleyebiliyoruz. Ancak bu noktada modemin bir eksisi bulunuyor ki o da internet hızını limitlerken hem download hem upload hızını tek bir hıza sabitleyebiliyor oluşumuz. Yani download'u 10 mbit'e sabitlediysek upload da 10 mbit'e sabitlenmiş oluyor. Malum, ülkemizde upload hızları ile download hızları arasında adeta bir uçurum var ve her ikisini ayrı ayrı limitleyebiliyor olmayı tercih ederdik.

Modemin, App Store ve Google Play'den indirebileceğiniz bir de uygulaması bulunuyor. Bu uygulama sayesinde hangi cihazların modeme bağlı olduklarını, ne kadar data kullandıkları gibi bilgilere de erişebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak, yapmış olduğum testler sonucunda aldığımız yüksek performans ile bu modemden oldukça memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. 4 yüksek çekim gücüne sahip anteni, 5GHz desteği, kolay kurulumu ve şık tasarımıyla da rahatlıkla tercih edilebilir. Cihazın fiyatı ise 580 TL dolaylarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Keenetic Extra DSL (KN-2112)
Ürün Markası Keenetic
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları