DataTraveler Locker+ G2'yi test ettik.

USB bellekte ek güvenlik arayanların gözdesi olabilecek DataTraveler Locker+ G2'yi test ettik.

Kingston DataTraveler Locker+ G2 İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Metalik gövde
  • Güvenlik
  • Sınıfı için yerinde performans
  • Her defasında şifre girmek sıkıcı olabiliyor
  • Performans konusunda karşısında USB 3.0 var

Bir dönem hemen her bilgisayar kullanıcısının cebinde yer alan USB bellekler artık eskisi kadar sık kullanılmıyor. Zira verilerin Bulut'ta tutulma oranı bir hayli yükseldi. Diğer yandan Ultrabook ve ultra ince ultra hafif dizüstü bilgisayarlarla zaten veriler her an yanımızda. Ancak elbette yine de pek çok kullanıcı tarafından USB'ler veri taşımak için harika bir araç olmayı sürdürüyor. Diğer yandan artık dizüstü bilgisayarlarda ve anakartlarda yaygın olarak kullanılmaya başlayan USB 3.0 slotlarla birlikte elbette kullanıcıların satın alma eğilimleri de bu yönde seyretmeye başladı. Fakat her ne kadar USB 2.0'a göre daha yüksek hızda okuma ve yazma oranları sunan USB 3.0 standardındaki bellekler piyasada ağırlık koysalar da USB 2.0 adına halen güzel örneklerle karşılaşabiliyoruz. Bunlardan biri de yakından inceleme fırsatı bulduğumuz Kingston'ın USB 2.0 ürün ailesinde yer verdiği DataTraveler Locker+ G2.

Çift katmanlı güvenlik

10 ila 21 MB/s arası okuma ve 5 ila 9 MB/s yazma hızlarına sahip olan USB 2.0'lı USB belleklere iyi bir örnek olan DataTraveler Locker+ G2, Kingston'ın "Güvenli" olarak işaretlediği bir USB bellek. Metal kasa yapısıyla da güven duymanızı sağlayan bellek, elbette bunu yalnızca tasarımıyla bizlere yansıtmıyor.

Çift katmanlı donanım şifrelemesine ve parola korumasına sahip olan DataTraveler Locker+ G2, böylece tüm verilerinizi koruma altına alıyor. USB belleği bilgisayarınıza taktığınızda hemen dosya kopyalama işlemine başlayacağınızı unutun. DataTraveler Locker+ G2'de işler böyle yürümüyor. Bilgisayarınıza ilk kez taktığınızda karşınıza gelen sihirbaz eşliğinde belleğe bir şifre atamak durumundasınız. Oldukça kolay olan bu işlem sonucunda USB belleğe bundan sonra kopyalayacağınız tüm veriler koruma altına alınacak. İçindeki verileri kopyalamak için USB belleği farklı bir PC'ye taktığınızda bu şifreyi girmek durumundasınız.

DataTraveler Locker+ G2'yi kaybederseniz içiniz rahat olabilir. Zira bulan kişi USB belleği kullanmak için "Reset Password"ü kullanarak belleği formatlamak durumunda.

İdeal performans

DataTraveler Locker+ G2'nin şifreleme özelliğiyle ilgili tek eleştirimiz bu kontrol mekanizmasının yavaş çalışması olabilir. İlk etapta bilgisayarınızda bir CD gibi görünen USB bellek, bu ikona tıkladığınızda ilgili şifre ekranını getirene kadar bir süre harcıyor. Bu işlemi her defasında tekrarlamak güvenlik uğruna göze alınması gereken bir süre elbette.

DataTraveler Locker+ G2'nin performans notlarından bahsedecek olursak Kingston'ın söylediğine göre USB bellek 5 MB/s yazma ve 10 MB/s yazma hızlarına sahip. Ancak yaptığımız testlerde bundan bir miktar daha iyisini ölçümlediğimizi söyleyebiliriz. 21,6 MB/s okuma ve 5,70 MB/s yazma hızlarını aldığımız USB bellekten bu anlamda memnun kaldık.

Tasarımıyla da beğendiğimiz DataTraveler Locker+ G2, dayanıklı bir metal malzemeyle kaplı gövdeye sahip. Ayrıca dahili anahtarlık halkası da bulunan belleğin kapağı ise kolayca çıkıp kaybolmayacak türden.

İncelediğimiz modeliyle 8 GB'lık bir kapasiteye sahip olan DataTraveler Locker+ G2'nin 16 GB ve 32 GB kapasiteye sahip modelleri de bulunuyor. Bunlardan ihtiyacınıza yönelik olanı tercih edebilirsiniz.

Özetle

DataTraveler Locker+ G2; USB 3.0'a terfi etmeyi düşünmüyorsanız veya ekstra güvenli bir USB bellek satın almak istiyorsanız bakacağınız ilk ürünlerden biri olabilir. Metalik gövdesi ve ek güvenlik önlemiyle beğendiğimiz bellek, performansıyla da sonuç itibariyle sınıfı için ideal.

Kimler Almalı

USB bellek içinde gerçekten önemli verilerini taşıyan ve bu verilerin başkaları tarafından ele geçirilmesinin önüne geçmek isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer USB 3.0 standardını destekleyen bir USB bellek arıyorsanız size Kingston'ın ürün ailesinden daha önce incelediğimiz DataTraveler R3.0'ü tavsiye edebiliriz. USB bellek yüksek hızıyla dikkat çekici.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler Locker+ G2
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
90
Arayüz USB 2.0
Kapasite 8 GB
Okuma Hızı 21.6 MB/s
Yazma Hızı 5.70 MB/s
Boyutlar 58 x 18.6 x 9.75 mm
Okuyucu Yorumları