Oyunculara özel kulaklığı inceliyoruz

Kingston'dan oyunculara özel kulaklık seti: Cloud Revolver. İnceliyoruz...

CHIP Online Notu 75
  • Metalik kulak köprüsü
  • Konforlu
  • Ses kalitesi
  • Mikrofon başarılı
  • 7.1 ses desteği yok
  • Fiyatı yüksek

Oyuncular için kulaklıkların yalnızca ses vermesi yetmiyor. Belki eskiden öyleydi, ancak oyuncular artık özellikle yayıncılık ve multiplayer oyunlarla daha fazla ilgili olduklarından burada çeşitli dinamikler devreye giriyor. Bunlardan biri kuşkusuz kulaklıkların ses kalitesi, bir diğeri ise elbette mikrofon. Bugün bu iki ünitesiyle iddialı Kingston'ın HyperX Cloud Revolver oyuncu kulaklığını inceleyeceğiz.

ESL sertifikalı

ESL sertifikalı

Kingston, iyiden iyiye kulaklık işini sevmeye başladı. İlk kulaklık modellerinden bu yana HyperX Cloud ailesinin neredeyse tüm üyelerini inceledik. Bu kez de ailenin son üyesi Cloud Revolver'ı inceleyeceğiz.

Kingston HyperX Cloud Revolver, elbette oyuncular için tasarlanmış bir kulaklık seti. Halihazırda resmi olarak profesyonel organizasyonlardan ESL sertifikalı olan kulaklık, teamliquid ve SK Gaming gibi ünlü takımlar tarafından kullanılıyor. Bunu kutusu üzerindeki amblemlerle belli eden Cloud Revolver, tasarımıyla da uzun oyun seansları için özel olarak hazırlanmış. Metalik tasarımı ve buna ek olarak suni deri kaplamalı malzemesiyle kaliteli bir görünüm sağladığı kadar konforu da hissettiren set, 7.1 ses desteği ise sunmuyor.

Burada elbette seçim kullanıcıların, yani sizlerin. Eğer 7.1 ses desteği istiyorsanız HyperX ailesinde olduğu kadar farklı markalar altında da bu tür kulaklıkları bulabiliyorsunuz. Bunlardan biri olarak Logitech G430 var mesela. Ancak ses kalitesi olarak ele alacak olursak, Logitech G430 ile Cloud Revolver kıyaslanamaz, zira Cloud Revolver'ın ses kalitesi muazzam. Revolver'e rakip olarak modüler tasarımlı Plantronics RIG500E'yi gösterebiliriz. Fiyatıyla da daha ucuz olan RIG500E, öte yandan 7.1 ses kanalı sunmasıyla da iddialı bir model.

Oyuncular memnun kalacak

Oyuncular memnun kalacak

Cloud Revolver'ın tasarımını ele alalım. Az önce de söylediğimiz gibi metalik bir malzemeye sahip olan kulaklık, bunu bize üst kulak köprüleriyle gösteriyor. Onun dışında kulaklığın her iki tarafındaki ünitelerinin üzerindeki malzeme plastik. Metalik köprüler, kulaklığın fazlasıyla dayanıklı olmasını sağlıyor. Ancak bu köprülerin küçük de olsa bir olumsuz özelliği var, o da kulaklık kulağınızda takılıyken kazara bu metalik köprülere bir darbe gelmesi durumunda kulağınız çınlıyor, onu da söyleyelim. Kulak ünitelerinin üzerinde yer alan kırmızı noktalar ilk intibada sanıldığı gibi LED ışıklandırma değil. Bunu da belirtmekte fayda var.

Cloud Revolver, üzerinde çıkartılabilir gürültü engelleyici bir mikrofon bulunduruyor. Esnek mikrofonu rahatlıkla yerinden çıkartabiliyor ve istediğiniz gibi eğip bükebiliyorsunuz. Mikrofonun sesi taşıma performansı ise fazlasıyla başarılı. Takım arkadaşlarınızla net şekilde konuşabildiğiniz gibi yayınlarda da korkmadan kullanabilirsiniz.

Kulaklığın üzerindeki kablo 1 metre uzunluğunda ve ucunda 3.5 mm'lik bir jak bulunduruyor. Bu yolla kolayca bağlayabiliyor ve herhangi bir yazılım yüklemeyle uğraşmıyorsunuz. Eğer kabloyu uzatmak isterseniz, kutu içeriğinde 2 metrelik ek kablo daha bulunuyor. Bu kablo üzerinde ayrıca ses kontrol kumandası da yer alıyor. Kumanda üzerinde mikrofonu kapatıp açabileceğiniz ve ses seviyesini ayarlayabileceğiniz kontroller mevcut.

Cloud Revolver, az önce de söylediğimiz gibi 7.1 ses desteği sağlamıyor, herhangi bir ses kartının sahibi değil. Elbette 7.1 ses desteği sunmaması onun kaliteli ses sağlamadığı anlamına gelmiyor. Hatta sınıfının belki de en iyi ses kalitesini verdiğini söyleyebiliriz. Özellikle FPS oyunlarında etkisini göreceğiniz kulaklık, yine müzik dinlerken de sizi geri çevirmiyor.

Cloud Revolver, yalnızca PC kullanıcılarına değil, konsol oyuncularına da hitap ediyor. Xbox One, PlayStation 4, Wii U konsollarının yanı sıra kulaklığı Mac ve mobil cihazlarınızda da kullanabilirsiniz.

Özetle

Cloud Revolver, güzel bir oyuncu kulaklığı. Tak & kullan yapıda olması onu pratik ve her platforma uygun hale getiriyor. Tasarımı güzel, öte yandan konforlu da olan kulaklık ses performansıyla da beğenimizi kazandı. 7.1 ses desteği ise bu modelde yok. HyperX ailesinde bu desteği sunan farklı modeller var. Onlara da bakabilirsiniz. Fiyat olarak ele alırsak, 470 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olan Cloud Revolver, bizce biraz daha uygun fiyatlı olabilirdi. Çünkü karşısında 7.1 ses destekli ve modüler yapıda olmasına karşın daha ucuz olan Plantronics RIG500E gibi bir rakip var. Burada elbette seçim sizin.

Kimler Almalı

Profesyonel oyuncular tarafından tercih edilen, ses kalitesiyle başarılı ve konforluyla iddialı bir kulaklık arıyorsanız Cloud Revolver'ı beğenebilirsiniz.

Alternatifleri

Kingston HyperX Cloud Revolver'a alternatif olarak 7.1 ses destekli ve daha ucuz bir kulaklık arayanlar Plantronics RIG500E'yi tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Cloud Revolver
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
75
Sürücü 50 mm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 12 – 28.000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 50 – 18.000 Hz
Bağlantı 3.5 mm
Kablo Uzunluğu 1m + 2m uzatma
Ağırlık 376 gr.
Okuyucu Yorumları