Kioxia TransMemory U366 USB Flash Sürücü & Exceria Plus microSD Bellek Kartı İnceleme

Her zaman aranan depolama cihazlarından USB bellek ve microSD kartlara yeni seçenek Kioxia’dan geldi. İşte Kioxia TransMemory U366 USB Flash Sürücü & Exceria Plus microSD Bellek Kartı hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 85

Bulut depolama ya da kablosuz aktarım gibi yöntemler ne kadar gelişse de bu tür küçük cihazlara her zaman ihtiyaç duyuyoruz. USB bellekler uzunca bir süredir kullandığımız minik kurtarıcılar olurken, bellek kartları da adeta elimiz ayağımız. Özellikle bizim gibi dijitale içerik üretiyorsanız bu tür kartlarla çok işiniz oluyordur. Bugün Kioxia’nın TransMemory U366 USB Flash Sürücü ve Exceria Plus microSD Bellek Kartına yakından bakacağız.

Exceria Plus microSD Bellek Kartı

Öncelikle bellek kartından başlayalım, zira bizim daha çok kullandığımız bir cihaz oldu. Video kaydı esnasında 4K’ya kadar kayıt imkanı vermesiyle çok işimize yaradığını söyleyebiliriz. microSD bellek kartı, ancak kutusundaki adaptörle SD olarak da kullanılabiliyor. Elimizdeki 256 GB kapasitede olsa da, bunun 32 GB, 64 GB, 128 GB, 512 GB ve 1 TB seçenekleri de var. UHS Hız Sınıfı 3’e ek olarak EXCERIA PLUS microSD kart Uygulama Performansı Sınıfı A1 üzerinden çalışarak Android uygulamaları microSD kartlarda kolay bir şekilde depolayıp çalıştırmazı da sağlıyor. Yani telefonunuzda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. SD kart formatında fotoğraf makineleri ve video kameralar için uygun; yine aksiyon kameralarında da rahatlıkla kullanılabilir. Gayet hızlı çalışıyor. Veri okumada 100 MB/s, veri yazmada ise 85 MB/s hızlara erişebiliyor. Bu sayede performanslı çalıştığını söyleyebiliriz. BiCS FLASH 3D flash bellek teknolojisini kullanıyor ve fotoğraflarınız ile videolarınız için geniş depolama alanı sağlıyor. 4K video kaydı için de standart bir video hız sınıfı olan V30’u karşılıyor. Öte yandan bu kartlarda aranan özellikler arasında bulunan dayanıklılık özellikleri de var. Su geçirmez yapıda, X ışınlarına, sıcağa ve aşırı ısınmalara karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış.

Kioxia TransMemory U366 USB Flash Sürücü

Kioxia TransMemory U366 ise klasik bir USB bellek. Sadece 6 gram ağırlığında ve metalik dış yüzeyiyle gayet şık görünüyor. 39 mm uzunluğunda, böylece bu kapasiteli USB bellekler arasında gayet küçük olduğunu söyleyebiliriz. Arkasındaki geniş halka sayesinde anahtarlığınıza da takabilirsiniz. Elimizdeki en büyük kapasiteli modeli; 128 GB. Ayrıca 16 GB, 32 GB ve 64 GB seçenekleri de var.

Gayet hızlı dosya aktarımı sağlayabiliyor. 200 MB/s’ye kadar hızlarda veri kopyalayabiliyor. PC ya da Mac ile kullanabiliyorsunuz. USB Type-A formatında bir cihaz. Standardı ise USB 3.2 Gen 1. Bu tip cihazların bazılarında USB-C yuvası da oluyor, ancak bunun tek girişi var.

Sonuç

Her iki cihaz da gayet etkili çalışıyor. Kullandığımız süre içinde pek çok veri kopyalama ve depolama anlamında işimizi gördü. Eğer bu türde bir ürüne ihtiyacınız varsa bakmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Gayet performanslı çalıştıklarının altını tekrar çizelim. Kioxia TransMemory U366 USB belleği piyasada 300 liraya bulabiliyorsunuz. Ancak 256 GB kapasiteli Exceria Plus microSD Bellek Kartı şu an stoklarda bulunmuyor. 32 GB, 64 GB ve 128 GB’lık modelleri ise 300 lira ila 450 lira arası fiyatlarla bulunabiliyor. Her 2 ürün de fiyat olarak rekabetçi. Daha pahalı olan modeller var, bu anlamda da avantaj sunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kioxia TransMemory U366 USB Flash Sürücü & Exceria Plus microSD Bellek Kartı
Ürün Markası Kioxia
CHIP Online Notu
85