Lenovo IdeaCentre A340 İnceleme

Günlük bilgisayar ihtiyacını karşılayacak kompakt bir PC arayanlar için bir alternatif.

CHIP Online Notu 75
  • Kompakt çözüm
  • Güzel görünen ekran
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • Düşük güç tüketimi
  • Geniş depolama alanı
  • Malzeme kalitesi
  • Güçlü bir model değil

Masaüstü bilgisayar sistemlerine daha kompakt çözümler olan Hepsi-bir-Arada bilgisayarlar, özellikle masaüstü bilgisayarların karmaşık yapısını istemeyen, dizüstü bilgisayarlara ise daha oturaklı bir alternatif arayanlar tarafından tercih ediliyor. Evinde veya ofisinde geniş ekranlı bir bilgisayarı olsun, aynı zamanda öğrenciler tarafından da ev ödevleri ve projeler için kullanılsın, multimedya uygulamalarında da keyif versin isteniyorsa, ibre bu tip cihazlara yönelebiliyor.

Lenovo'nun IdeaCentre Hepsi-bir-Arada bilgisayarları bu kategoride oldukça yaygın bir kataloğa sahip. Bu modeller arasına yeni katılan IdeaCentre A340 da kullanıcılara yeni bir seçenek oluyor.

IdeaCentre A340, 24" büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Full HD çözünürlüğünde görüntü üreten cihaz, ekranıyla güzel görüntü sağlıyor. Ekranın hemen üzerinde HD çözünürlüğünde bir webcam olduğunu görüyoruz. Bu webcam'i kullanmadığınız durumlarda, üstteki anahtar yoluyla kapatabiliyor ve böylece güvenliğinizi sağlayabiliyorsunuz.

Windows 10 işletim sisteminin yüklü olarak geldiği bilgisayarda, işlemci olarak Intel'in Core i3-8100 işlemcisi mevcut. 3.60 GHz frekansında çalışan bu işlemci, gündelik kullanımlar için ve az önce de bahsettiğimiz gibi öğrenciler için uygun yapıda. Performansa olumlu katkıda bulunsun diye 16 GB DDR4 RAM kapasitesiyle de güçlendirilen bilgisayarda, depolama alanı ise oldukça geniş; 1 TB kapasitesinde.

Grafik hanesinde de yerleşik Intel UHD Graphics 630'un yer aldığı bilgisayarda, ayrıca AMD'nin Radeon 530 grafik işlemcisi de bulunuyor. Bilgisayar grafik konusunda güçlü değil, ancak yüksek grafik gücü gerektirmeyen oyunlarda nispeten yeterli performans sağlayabiliyor.

IdeaCentre A340'ın bağlantılarına baktığımızda ise, burada kablolu internet bağlantısı için bir Ethernet portunun yer aldığını, bilgisayarı daha büyük ekranlara bağlamak isteyenler için ise bir HDMI portunun bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca USB bağlantılarına da yeterli derecede yer verilmiş olması sevindirici bir diğer detay.

IdeaCentre A340, toplu bir sistem olduğundan klavye ve faresi de elbette beraberinde geliyor. Kullanım açısından gayet makul olan bu cihazlar, malzeme kalitesi konusunda ise yüksek beklentileri karşılayamıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, Lenovo IdeaCentre A340, güçlü bir sistemden ziyade, gündelik kullanımlar için tercih edilebilecek bir bilgisayar oluyor. Söylediğimiz gibi öğrenciler için de kullanışlı olabilecek olan model, farklı konfigürasyona seçenekleriyle de bulunabiliyor. Eğer tercihiniz daha üst seviye bir kullanım sağlamaksa, IdeaCentre'nin diğer modellerine de göz atabilirsiniz.

Kimler Almalı

Evde veya ofiste kullanabileceğiniz, günlük kullanım ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda ofis uygulamalarını da çalıştıracak kompakt bir masaüstü bilgisayar arayanlar IdeaCentre A340'ı değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Hepsi-bir-Arada bilgisayarlara alternatif olarak I-Life Zed, HP 22-C0003NT ve Dell Inspiron 3277 gibi modelleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo IdeaCentre A340
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
75
İşletim Sitemi Windows 10 Home
İşlemci Intel Core i3-8100 3.10 GHz
Çekirdek 4
Ekran 24 inç (1920x1080)
Bellek 16 GB DDR4
Depolama 1 TB
Grafik AMD Radeon 530
Optik Sürücü Var
Bağlantılar SB 2.0 (2 adet), USB 3.1 (2 adet), HDMI, Ethernet, kart okuyucu, kulaklık, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0
Boyutlar 541 x 185 x 447 mm
Ağırlık 5.87 kg.
Okuyucu Yorumları