Asil tasarım

Sadece sağlamlık değil, stil sahibi olmak isteyen kullanıcılara da hitap ediyor.

Lenovo IdeaPad Z560 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Tasarım anlayışını baştan aşağıya yenileyen Lenovo, artık sadece sağlamlık değil, stil sahibi olmak isteyen kullanıcılara ada hitap ediyor.

IdeaPad Z560, tasarım konusunda şimdiye dek test ettiğimiz bütün Lenovo'lardan ayrılan bir ürün. Daha kutusunu açar açmaz standart adaptörlerden çok daha küçük olan adaptörüyle dikkat çeken Z560, piyano siyahı bir dış kaplamaya sahip. Pil dahil 2 kilo 560 gram ağırlığında olan ürün, boyutuna göre de gayet hafif sayılabilecek bir ağırlıkta. Adaptörü de işin içine kattığımızda ise toplam ağırlık 2.9 Kg'a ulaşıyor ki bu da taşınabilir fakat bazen rahatsız edici de olabilecek bir ağırlık. Z560'ın kapağını açtığımızda şık tasarımın izlerini burada da görüyoruz. Fırçalanmış gri metal kaplama yüzey klavyenin çevresine apayrı bir hava katarken bu tasarıma touchpad'in de uyması hoş bir yarıntı olarak göze çarpıyor.

Lenovo, bazı Windows 7 yüklü dizüstü bilgisayarları ile birlikte "Enhanced Experience" adını verdiği bir teknoloji sunuyor. Bu teknoloji sayesinde bilgisayarlar normalden daha hızlı açılabiliyor. Z560 da bu teknolojiye sahip bir ürün ve yaptığımız testlerde 30 saniye gibi kısa bir sürede sıfırdan masaüstüne gelmeyi başardı. Intel'in rota sınıf performans işlemcisi Core i5 460M ile gelen ürün, yine 3 GB DDR3 bellek ile donatılmış durumda. Sabit disk ise 500 GB'lık Western Digital WD500BEVT. Lenovo işletim sistemi olarak 64 Bit Windows 7 Home Premium kullanarak da beğenimizi kazanıyor. Üründeki ekran kartı ise nVidia GeForce 310M. Z560 ile oyun oynamak isteyenler mutlaka olacaktır. Fakat soldan 2. rakamı 1 olan bu ekran kartı giriş seviyesinde yer alıyor ve yüksek grafik gücü gerektiren bilgisayar oyunlarını oynatabilmesi pek de mümkün değil. Yine ekran kartında DirectX 10 desteği olmasına karşın oyun geliştiricileri tarafından daha çok kabul gören yeni teknoloji DirectX 11 maalesef bulunmuyor. Bu da yeni nesil oyunlar için bir başka engel. Tüm bunların yanında Lenovo'da 15.6 inç büyüklüğünde LED arka aydınlatmalı LCD ekran yer alıyor. 1366 x 768 çözünürlüğündeki bu ekran düşük güç tüketimi ve yüksek kontrast oranıyla beğenimizi kazandı.

Özetle

Tasarıma ve dengeli performansa önem veren kullanıcılara hitap eden Lenovo, taşınabilirlik konusunda daha iyi olabilirdi.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo IdeaPad Z560
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
68
Ekran 15,6" LED HD Ready
İşlemci Inte Core i5 460M 2.53GHz
Bellek 3 GB DDR3
Sabit Disk 500 GB SATA
İşletim sistemi Windows 7 Home Pre.
Ağırlık 2.8 Kg
Okuyucu Yorumları