Lenovo Legion Y530 İnceleme

Hem tasarım hem performansa önem verenlere özel bir notebook olan Lenovo Legion Y530 incelemesi.

CHIP Online Notu 85
  • Şık tasarım
  • Başarılı ses sistemi
  • 180 derece yatabilen ekran
  • 144Hz desteği
  • Kaliteli ekran
  • İşçilik ve malzeme kalitesi üst düzey
  • Nümerik tuşların konumu
  • Ekranın alt çerçevesi kalın

Lenovo'nun Legion serisi özellikle de Y520 ile oyuncular arasında haklı bir üne kavuştu. Kısa sürede pazarın en tutulan laptopları arasına giren Y520'nin ardından Lenovo hayli ilginç özelliklere sahip olan, giriş seviyesi bir oyuncu bilgisayarı ile karşımızda.

Ürünün tasarımı Y530'u elinize alır almaz dikkatinizi çekecek. Bu modelde kullanılan tırtıklı üst yüzey hem taşırken kavrama hissi veriyor hem de oldukça şık gözüküyor. Oyuncu bilgisayarlarında gördüğümüz agresif tasarımlar, parlak renkler yerine Lenovo masaya kartlarını şık, ince ve performans açısından kuvvetli bir bilgisayar ile sürmeyi tercih etmiş. Tasarımdaki farklılıklar bununla da sınırlı değil ancak bu konuya birazdan değineceğiz. Ayrıca ürünün dış kasasında siyah plastik kullanılırken klavye örtüsü ve kol desteğinin bulunduğu bölümde daha yumuşak bir materyal tercih edilmiş.

Oyuncular için 144Hz ekran

Oyuncular için 144Hz ekran

Hayli küçük gözüken ve ilk bakışta 14inç zannedebileceğiniz Lenovo Y530, 15.6 inçlik, 144Hz mat IPS ekrana sahip. Ekran üstte ve yanlarda hayli ince, alt kısımda ise alışılmadık ölçüde kalın bir tasarım tercih edilmiş. İlk bakışta hayli gözümüzü rahatsız etse de kısa sürede alıştığımızı ve ekranın hem netliğinden hem de oyun performansından memnun kaldığımızı söyleyebilirim. Ayrıca ince çerçeveye rağmen yaptığımız testlerde herhangi bir ışık sızması ile karşılaşmadık. Tasarım demiştik, ürünün ekranının geriye doğru 180 derece yatabildiğini ve kasanın alt kısmının daha uzun bırakılması sebebiyle ekranın aşırı esnemesi gibi bir sıkıntı yaratmadığını da söyleyelim. Oyuncular için çok elzem olmasa da hoş bir özellik.

Taminkar performans

Taminkar performans

2.3kg ağırlığındaki Lenovo Y530 donanımsal anlamda farklı konfigürasyonlara sahip. Bize gelen test ürününde (Y530-81FV001KTX) Intel'in sekizinci nesil Core i7-8750H işlemcisi ve 16GB DDR4 RAM bulunmaktaydı. Ekran kartı ise olarak ise Nvidia GeForce GTX 1050Ti (4GB) tercih edilmiş. Depolama tarafında ise 256GB'lık NVMe SSD ve 2TB'lık HDD tercih edilmiş, bu da hemen her tür kullanım için fazlasıyla yeterli. Giriş seviyesi bir sistem olmasına rağmen son derece tatminkar bir performans sunan modelde No Man's Sky: NEXT'te High detayda 40fps, Monster Hunter: World'de ise Medium-High detayda 50fps gibi sonuçlar elde ettik. Soğutma sistemi de yeterince sessiz çalışıyor (yük altında 48db) ve hayli etkili.

Geniş bağlantı desteği

Geniş bağlantı desteği

Boyutlarına göre son derece yeterli bir bağlantı noktası çeşitliliği sunan modelde üç adet USB 3.1 Type-A portu, bir adet USB 3.1 Type-C portu bulunurken Mini DisplayPort 1.4 de unutulmamış. USB slotlarının birisi sağda, birisi solda ve birisi de arka yüzde bulunuyor ve böylece sıkışık alanlarda bile yan donanımları rahatça konumlandırabilmek mümkün oluyor.

Ses tarafında bir laptop'tan çok yüksek beklentilerimiz olmasa da Harman'ın Dolby Audio hoparlörlerinin son derece yüksek bir performans gösterdiğini söylememiz gerek. Lenovo ses mühendisliği konusunda en yetkin firmalardan biriyle ortaklık kurmanın faydasını görmüşe benziyor.

Özetle

Netice olarak Lenovo Y530 hayli beğenimizi kazanan bir ürün oldu. Yine de bütçesi uygun olan oyuncular için GTX 1060 ile güçlendirilmiş konfigürasyonunu öneriyoruz. Bizim test ettiğimiz modelin Türkiye fiyatı 10.500 TL civarında ve rakipleriyle ve özellikleriyle kıyaslandığında normal seviyede.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Legion Y530
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları