Lenovo Yoga 720 İncelemesi

Lenovo'nun kompakt ailesi Yoga'nın yeni üyesi Yoga 720 tüm yönleriyle test merkezimizdeydi.

CHIP Online Notu 90
  • Performans
  • Güzel tasarım
  • Kullanım çeşitliliği
  • Sağlam menteşe
  • Net ekran
  • Duyarlı klavye ve touchpad
  • Fan sesi
  • Sadece 1 standart USB portu
  • Bellek kartı okuyucu yok

Lenovo'nun Yoga serisi genişliyor, bizler de her yeni gelen modeli test merkezimizde ağırlıyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz nisan ayında, Yoga 710 bizlerleydi, sonrasında Lenovo yeni modellerini tanıttı ve bu kez de Yoga 720 elimizde.

Yoga 710'a göre birtakım noktalarda revize edilen Yoga 720, elbette yine tipik olarak ailenin gerektirdiği standart özellikleri bizlere sunuyor. Yani temel olarak Yoga 720, performanslı çalışan ve kompakt boyut ve kullanım şekli sunan, 2'si 1 arada bir dizüstü bilgisayar / tablet hibriti oluyor.

Yoga 710'a göre yenilikler arasında elbette işlemci noktasında revize mevcut. Ayrıca öte yandan parmak izi algılayıcısı, Windows Hello ile entegrasyonu ve aktif kalem desteği de yeni modelde bizlere sunuluyor. Şimdi Yoga 720'ye biraz daha yakından bakalım.

13 inçlik model

13 inçlik model

Lenovo Yoga 720, 3 farklı model olarak sunuluyor. Kabaca ekran boyutuyla birbirinden ayrılan bu modeller arasında 12 inç, 15 inç ve elimizdeki 13.3 inç seçenekleri yer alıyor. Yine modeller de kendi içlerinde farklı konfigürasyonlara sahip. Elimizdeki 13.3 inçlik modelin, ekran çözünürlüğü Full HD seviyesinde olarak bizlere gelmiş durumda.

Tasarım yönüyle, selefiyle oldukça benzer yapıda olan Yoga 720, sade hatları ve göze hoş gelen dizaynıyla pek çok kişi tarafından rahatlıkla beğenilecektir kanaatindeyiz. Özellikle laptop'ta kullanılan malzeme yapısı, onu tuttuğunuzda sizi ikna edecek kalitede.

Yine sağlam bir menteşenin yerleştirildiği Yoga 720, 360 derece kullanım sağlıyor. Bu da Yoga'lardan aşina olduğumuz 4 farklı kullanımı imkanını bizlere sunuyor. Yoga 720'yi de dizüstü bilgisayar, stant, çadır ve tablet formunda kullanabiliyorsunuz. Bu defa bu kullanım şekillerinden tablet kullanımı için kutu içeriğinde bir de kalem sunan Lenovo, böylece bu modelinde özellikle çizimle uğraşan kullanıcılara büyük fayda sağlıyor.

Yoga 720'nin çevresinde pek bağlantı yer almıyor. Bunun sebebi elbette laptop'ın kalınlığı. Yalnızca 14.2 mm kalınlığında olan Yoga 720, ayrıca 1.3 kilogram ağırlığıyla da sınıfının şartlarını koruyor. Yoga 720'nin çevresinde bağlantı olarak 2 adet USB Type-C portu, 1 adet USB 3.0 portu ile kulaklık girişi yer alıyor. Burada en azında fazladan 1 standart USB daha yer alsa ve kart okuyucu görsek daha güzel olurdu.

Güçlü özellikler

Güçlü özellikler

Yoga 720, kompakt boyutlarda güçlü özellikler sağlamak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. 13.3 inç boyutunda Full HD IPS panel ekranıyla net bir görüntü sağlayan laptop, kasasının içinde ise çift fiziksel çekirdekli, 4 iş parçacıklı Intel Core i7-7500U işlemci bulunduruyor. Bu işlemcisiyle taban frekans olarak 2.7 GHz sunan Yoga 720, 3.5 GHz frekansa kadar vites arttırabiliyor. Laptop'ın RAM hanesinde ise 8 GB DDR4 belleklerini yer alıyor.

Yoga 720'nin 15 inçlik modelinde konfigürasyon seçeneğinde NVIDIA GeForce GTX 1050 yer alıyor. Bu anlamda biraz daha fazla grafik işleriyle uğraşan kullanıcılar o seçeneği değerlendirebilirler. Elimizdeki 13.3 inçlik modelin grafik hanesindeyse Intel HD Graphics 620 görüyoruz. Her ne kadar yerleşik bir grafik birimi olsa da, Graphics 620'nin de grafik performansı elimizdeki modelin segmenti için yerinde.

Ha, Yoga 720'nin performansına ilişkin şunu da söylemek gerekli: Laptop'ı işlem performansıyla fazlasıyla beğendik, evet. Günlük ofis işleri, ev, yani genel kullanım senaryoları ve mobil alanlarda güçlü performansı kompakt boyutta sağlıyor ve döndür – çevir – katla kullanım biçimini sık sık kullanıyorsunuz. Ancak bunun yanı sıra biraz yük altına soktuğunuzda, fanlar biraz fazla çalışıyor ve fan sesinden -özellikle sessiz alanlarda- rahatsız olabiliyorsunuz.

Ses demişken, Yoga 720; hoparlör ve ses konusunda da cömert davranıyor. Dizüstünde, Dolby Audio Premium desteği bulunuyor ve JBL destekli hoparlörler yer alıyor. Bu sayede çalışma saatlerinizin dışında, müzik ve filmlerden keyif aldığınızı da belirtelim.

Bu adımı kapatmadan son olarak Yoga 720'den aldığımız pil testi performansından da 8 saat ila 9 saat arası bir sonuç aldığımızı da iletelim.

Yeni özellikler

Yeni özellikler

Yoga 720 ile genel yeni özelliklerden birkaçı da parmak izi sensörünün yerleştirilmiş olması Windows Hello entegrasyonunun sağlanmış olması demiştik. Laptop'ın hemen sağ köşesine yerleştirilen parmak izi sensörü, çok rahat bir kullanım sağlıyor. Böylece artık Windows'ta oturum açarken PIN ve parola girmekle uğraşmanıza gerek kalmıyor; parmağınızı sensöre hafifçe dokundurarak giriş sağlayabiliyorsunuz.

Parmak izi sensöründe olduğu gibi, dilerseniz Windows Hello ile web kamerasının karşısına geçerek de oturum açabiliyorsunuz. Böylece, yüz veya parmak izi yöntemlerinden biri Yoga 720 ile kullanmanız mümkün oluyor.

Yoga 720'nin selefine getirdiği bir diğer yenilik ise, aktif kalem desteği oluyor. Aktif kalem desteği sayesinde; One Note, Paint 3D, Word, Powerpoint ve web tarayıcıları üzerinden kullanılabilen Windows Ink özelliklerini yönetebiliyorsunuz. İşleriniz için kolayca notlar almanız ve elbette çizerler için yaratıcılıklarını konuşturmaları mümkün.

Özetle

Lenovo Yoga 720, selefine göre iyi bir yükseltme olarak dikkat çekiyor. Öte yandan yeni özellikler getirmesiyle birlikte, fiyat olarak selefinin üzerine çıkmıyor ve 4999 TL fiyat bandından satışta bulunabiliyor. Elbette Yoga 720'nin fiyatı herkes için uygun değil; ancak kompakt boyutta, farklı çalışma imkanları sunan, öte yandan başarılı teknik öğeler ve dokunmatik ekran, aktif kalem, parmak izi okuyucu gibi ek özelliklerle güçlendirilen bir laptop için de piyasa standartları bu seviyede. O anlamda bu türde bir cihaz arayanların Yoga 720 ile mutlu olacaklarını söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Lenovo Yoga 720'ye alternatif olarak HP'nin yeni nesil Spectre x360 modelini önerebiliriz.

Alternatifleri

Geleneksel koşullarda olduğu kadar mobil çalışma koşullarında da kullanabileceğiniz, kompakt ve güçlü bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, Lenovo Yoga 720'den memnun kalacaksınız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Yoga 720
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
90
USB Type-C 2 adet
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home Single
İşlemciIntel Core i7-7500U
İşlemci Hızı2.7 GHz
Çekirdek Sayısı2
Ekran ve Grafik
Ekran13.3 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 620
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.01 adet
HDMIYok
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuYok
Boyutlar310 x 213 x 14.3 mm
Ağırlık1.3 kg
Okuyucu Yorumları