Lenovo Yoga 910 İncelemesi

Lenovo'nun Yoga ailesinin yeni üyesi Yoga 910'ü tüm detaylarıyla inceliyoruz.

CHIP Online Notu 80
  • 4K ekran
  • Makyajlanmış tasarım
  • Performans
  • Hoparlörler
  • Kompakt
  • Klavye & touchpad
  • Web kamerasının yeri
  • Fan sesi
  • Kolay ısınıyor

Lenovo, daha önce incelediğimiz Yoga 900 modelinin halefini de piyasaya sundu. Yoga 900'e çarpıcı bir makyaj yapan Lenovo, ayrıca teknik altyapıyı da güncellemiş. Önce laptop'ın tasarımına bakacağız, ardından da teknik kadrosuna ve test sonuçlarına göz atacağız.

Yoga 910, tasarımıyla Yoga 900'e göre yeni bir makyajla geliyor, evet. Ancak tamamen farklı olduğunu söylemek çok adil değil. Tasarım hatlarıyla, yani boyut ve ağırlık olarak hemen hemen selef modelle aynı olan Yoga 910, dış kaplamasında bize yine metalik bir yüzey sunuyor. Aynı metalik alüminyum yüzey, iç tarafta da bizleri karşılıyor. Hatırlarsanız Yoga 900'de burada deri benzeri bir malzeme kullanıldığını görmüştük. Metalik yüzey, iyi bir revize olmuş doğrusu.

Yoga 910'da yine Yoga 900'deki gibi özel menteşe yapısını görüyoruz. Oldukça dayanıklı ve esnek olan bu menteşe yapısıyla birlikte bilgisayarı katlayıp farklı şekillerde kullanmanız mümkün oluyor. İster standart dizüstü bilgisayar şeklinde çalışabilir, ister stant biçimini tercih edebilir veya sunum ile çadır senaryolarında da kullanabilirsiniz.

Yoga 910'un klavye ve touchpad alanları rahat çalışmayı pekiştirecek cinsten. Ayrıca burada bir parmak izi okuyucu da yer alıyor. Böylece tek dokunuşla, oturum açabiliyorsunuz.

Dizüstü bilgisayarın çevresine baktığımızda, sol yandaki USB Type-C portlarının yanı sıra ayrıca bir de sağ tarafta tam boyutlu USB 3.0 portunun kullanıldığını görüyoruz. Bu da onun, her ne kadar tasarım olarak MacBook Pro'ya benzede de, ondan önemli bir fark yaratmasını sağlıyor. Ancak örneğin HDMI arıyorsanız, bu laptop'ta bu port yok. Onun için ek aksesuar almak durumundasınız ki, kutu içeriğinde bunu bulamıyoruz.

Ekran

Ekran

Yoga 910'da, ekranda da değişiklik yapılmış. Ekran paneli, 13.3 inçten 13.9 inçe kadar yükselmiş durumda. Lenovo bunu yaparken, oldukça ince bir ekran çerçevesi kullanmış. Ekranın üç tarafındaki iç çerçeveler neredeyse yok gibi, bu da ekranın etkileyici durmasını sağlıyor.

Lenovo, bunu yaparken çareyi web kamerasını ekranın altına yerleştirmekte bulmuş. Belki bu gerekli bir değişiklikti ancak web kameranın aşağıda olması, görüntülü görüşmelerde açıyı ayarlamanız konusunda sizi sıkıntıya sokuyor, o da ayrı...

Lenovo, yalnızca ekranı fiziksel olarak büyütmemiş, bunu çözünürlükle de desteklemiş. Laptop'ta 3840x2160 piksel, yani 4K çözünürlük yer alıyor. Bildiğiniz gibi selef model Yoga 900'de 3200x1800 piksel, yani QHD+ çözünürlük bulunuyordu. Bu anlamda 4K çözünürlük arayan kullanıcılar, aradıklarını Yoga 910'da bulabilecekler.

Ekran IPS panel ve gerek renkleri, gerek kontrastı güzel yansıtıyor. Ancak ekranın parlaklık seviyesi biraz düşük. Bu anlamda ondan iyi bir görüntü alabilmek için ekran parlaklığını yüzde 70 ve üzeri seviyesinde ayarlamanız gerekiyor. Böylece ondan aldığınız görüntüden memnun kalıyorsunuz, ancak bu da doğal olarak pil ömrüne olumsuz etkide bulunuyor.

Teknik kadro ve performans

Teknik kadro ve performans

Yoga 910'un teknik kadrosu selefine göre elden geçirildi ve yeni işlemci ve teknik ekipmanla kullanıcılara sunuldu. Yoga 910'da 7'inci nesil Intel Core i7 7500U işlemci yer alıyor ve bununla 3.5 GHz frekansa erişebiliyorsunuz. Selef modelin iki katı kapasitede, toplamda 16 GB DDR4 RAM kullanan Yoga 910, RAM'leri 2133 MHz'de çalıştırıyor. Depolama alanı da artmış ve 512 GB SSD olarak tazelenmiş. Grafik birimi olarak da laptop'ta Intel HD Graphics 620'yi görüyoruz.

Yoga 910'u hem genel kullanım senaryolarında hem sentetik testlerde denedik. Örneğin, hem Firefox hem Chrome'da bir düzine web sitesi açıkken ve Photoshop'ta birden fazla fotoğraf üzerinde düzenleme yaparken dahi herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermedi. Bunun yanı sıra Premier'de render işlemlerini de rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Yani, eğer bu cihazı fotoğraf ve video uygulamalarını kullanmak üzere satın almayı düşünüyorsanız, rahatlıkla çalışabilirsiniz. Ancak...

Evet, ancak Yoga 910, çabuk ısınan bir model olmuş. Üstelik fanın fazlasıyla çalışmasına karşın. Şöyle ki, bir web sayfası açtığınızda dahi fan sesini duymanız mümkün. Bunu, örneğin 8K bir videoyu döngüye aldığınızda veya PCMark gibi sentetik testler çalıştırmanız durumunda da yükselen şekilde duyuyorsunuz. Buna karşın, laptop ısınıyor. Bunu masa başında hissetmiyorsunuz, fakat eğer kucağınızdaysa, fazlasıyla fark etmeniz mümkün.

Benchmark sonuçlarını, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Yoga 910, Yoga 900'e göre güzel yenilikler getiriyor, ancak buna karşın handikaplar da yaratıyor. Dizayn olarak, Lenovo'nun en iyi tasarımlarından birine sahip olan Yoga 910, 14 inçlik bir ekranı 13 inçlik bir şasiye fazlasıyla şık bir şekilde yerleştiren bir model. 4K ekran fazlasıyla güzel görünüyor, öte yandan performansı da üst seviyede. Ancak diğer yandan pil ömrünün nispeten kısa olması, çabuk ısınması ve fan sesi, onu Yoga 900 kadar iyi bir yükseltme modeli yapmıyor. Ha, Yoga 910, hibrit dizüstü bilgisayar denizinde inkar edilmez bir 2'si 1 arada dizüstü bilgisayar modeli, o ayrı. Ancak çok daha iyi olabilirdi diye düşünmeden geçemiyoruz doğrusu.

Lenovo Yoga 910'un fiyatı ise 7299 TL olarak belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

Hibrit dizüstü bilgisayar arayan kullanıcılar, performans anlamında da Yoga 910'dan memnun kalacaklar.

Alternatifleri

Yoga 910'a alternatif bir model olarak HP Spectre x360'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Yoga 910
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
80
USB Type-C 2 adet
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-7500U
İşlemci Hızı3.5 GHz
Çekirdek Sayısı2
Ekran ve Grafik
Ekran13.9 inç
Ekran PaneliIPS LCD
Çözünürlük3840 x 2160 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 620
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD512 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.01 adet
HDMIYok
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuYok
Boyutlar323 x 225 x 14.3 mm
Ağırlık1,3 kg
Okuyucu Yorumları