LG CordZero A9 İnceleme

LG'nin özel yenilikçi elektrikli süpürgesi CordZero A9'i inceledik. Bu süpürge çok farklı!

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek performans
  • Yenilikçi yaklaşım
  • Normal modda uzun pil ömrü
  • Kolay temizlenebiliyor
  • Tasarım ve ergonomi
  • Çeşitli kullanım seçenekleri
  • Yüksek fiyat

LG'nin kablosuz elektrikli süpürge ailesi uzun zamandır var, ancak şu an gelinen nokta gerçekten şahane. Yeni modeli CordZero A9 ile çıtayı önceki modelleri bir yana bırakın, rakip markaların ürettiği süpürgelerin de çok ötesine taşıyan LG, gerçekten ortaya şahane bir iş çıkartmış. Gerçekten muazzam!

Peki, neden böyle düşünüyoruz; LG CordZero A9 ne iş yapar, nasıl kullanılır ve ne gibi özellikleri var; hemen incelemeye başlayalım.

Yenilikçi Bir Süpürge

Yenilikçi Bir Süpürge

Evet, LG CordZero A9, LG'nin yenilikçi kablosuz elektrik süpürgesi oluyor. Sunduğu çeşitli özelliklerle geleneksel elektrikli süpürgelere sınıf atlatan cihaz, ev temizliği konusunda büyük yardımcınız olacak kanaatindeyiz. Zira bu süpürge, gerek ergonomisiyle, gerek seçenekli batarya kullanımıyla, gerekse çeşitli aksesuarlarıyla çok geniş bir kullanım alanına sahip.

CordZero A9ULTIMATE'in farklı başlıkları bulunuyor. Halihazırda Power Drive Nozzle ile pek çok yüzeyde kullanabileceğiniz CordZero A9'u diğer aksesuarları ile daha sert yüzeylerde kullanabiliyor, rafların tozunu alabiliyor, koltuk aralarının temizliğini kolayca yapabiliyor, perdelerin tozunu alabiliyorsunuz. O nedenle cihazın tüm aksesuarlarına bakmanızda büyük yarar olacak.

Güçlü Seçeneklere Sahip

Güçlü Seçeneklere Sahip

Bunlar arasında özellikle Power Drive Mop ile parkeleri ve fayansları paspaslayabildiğinizi belirtmemiz lazım. Otomatik su temin sistemine yer veren bu Power Drive Mop modülü, içinde daire şeklinde 2 paspas bulunduruyor. 3 adımlı su kontrolü yoluyla bu dönen paspaslara 8 saniyede veya 6 saniyede bir su aktaran Power Drive Mop, böylece özellikle evinde halıdan ziyade geniş açık alanları olanlar için oldukça işlevsel bir çözüm sunuyor.

Halıları süpürme işlemi için ise Power Drive Nozzle'a dönecek olursak, farklı yüzeylerde kullanma imkanı bulduğumuz bu başlık ile derinlemesine temizlik yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Zira yüksek emiş gücüyle beraber kalın tüylü halıları da çok rahat temizleyebilen cihaz, 3 farklı mod ile beraber kir ve yüzeye göre orantılı güç uygulayabiliyor. Seçenekleriniz arasında normal mod, güç modu ve turbo modu yer alıyor.

Bunlar arasında cihazı turbo modda çalıştırdığınızda 140W'a kadar maksimum emiş gücü sunan CordZero A9, LG Inverter Motor'u kullanıyor. Bu sayede içeriğindeki siklon odalarının içinde hortum benzeri bir hava akışı yaratarak, toz partiküllerini hızlıca içine vakumlayabiliyor.

5 Kademeli Filtre Sistemi

5 Kademeli Filtre Sistemi

Merak edenler için söyleyelim: CordZero A9, 5 adımlı geniş bir filtre sistemi bulunduruyor. Üst tarafından da kolayca filtreyi çıkartabiliyorsunuz. Bu sayede makineyi parçalarına ayırmadan üst taraftaki kapağı çevirerek filtreyi gövdeden ayırabilirsiniz. Yine keza cihazın dolan toz haznesini de kenarındaki tuşa basarak kolayca boşaltabiliyorsunuz.

Benzer kolaylığı tüm parçaların temizlenmesi için de sunan LG, böylece 5 kademeli filtre sisteminde yer alan ön filtre, metal filtre ve toz filtresi gibi aksamları söküp suda kolay şekilde yıkama olanağı da tanımış. Elbette bu aksamları yıkadıktan sonra süpürgenin içine tekrar takmadan önce tamamen kurumasını beklemeniz gerektiğini de belirtelim.

Ergonomik Kullanım İmkanı

Ergonomik Kullanım İmkanı

Cihaz, sergilediği performansı yanında, ergonomik kullanımı gözetmesiyle de oldukça beğendiğimiz bir model oldu. Süpürgenin toplam uzunluğu 1120 mm olsa da, boruyu farklı alanları temizlerken kısaltabiliyosunuz. Ayarlayarak uzunluğunu 880 mm'ye kadar indirebilirsiniz. Eğer yerde değil de, mesela rafları veya koltuk aralarını temizleyecekseniz boruyu tamamen sökerek, cihazın diğer ince uçlu aksesuarlarını kullanarak şarjlı el süpürgesi şekline de getirebilirsiniz. Bu sanıyoruz ki, özellikle evinde kedi / köpek besleyenlerin veya otomobilinin bagajını temizlemek isteyenlerin çokça tercih edeceği bir kullanım şekli olacak.

Başarılı Pil Ömrü

Başarılı Pil Ömrü

CordZero A9, akılcı bir batarya sistemi kullanıyor. İkili batarya kullanan cihaz, her defasında bunlardan yalnızca birine ihtiyaç duyuyor. Yani birini kullanırken, diğeri yuvasında şarj yuvasında yer alıyor. Peki, sonuç itibariyle cihazın pil ömrü ne kadar gidiyor?

CordZero A9'u eğer normal modda kullanırsanız, batarya başına tam 40 dakika kadar çalıştırabiliyorsunuz. Yani temizlik için toplamda aralıksız 80 dakikalık bir zamanınız oluyor ki bu da bu tip bir ürün için fazlasıyla iyi bir süre. Ha, elbette performansı daha yukarı çekerseniz, mesela cihazı sürekli güç modunda çalıştırırsanız bu süre batarya başına 9 dakika, yani toplamda 18 dakika; turbo modda çalıştırırsanız ise bu süre yine batarya başına 6 dakika, yani toplamda 12 dakikaya düşecek. Ancak genellikle cihazı normal modda çalıştıracaksınızdır. Zira bu moddayken de gayet etkili bir performans gösteriyor makine.

Bu arada bataryanın da yaklaşık 3,5 saat sürede şarj olduğunu söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak açıkça şunu belirtebiliriz ki LG'nin CordZero A9 makinesi gerçekten fazlasıyla başarılı bir model olmuş. Eğer evinizde bu tür farklı kullanım seçenekleri de gözeten kablosuz mobil bir elektrikli süpürgeye ihtiyacınız varsa, kullanmaktan memnuniyet duyacağınızı düşünüyoruz. Tabii ki her güzel şey gibi bu cihaz da fiyatıyla pek ucuz sayılmaz.

Bu anlamda, evinde bu tür bir premium ürünleri tercih edenler CordZero A9'u değerlendirebilirler.

Kimler Almalı

Geleneksel elektrikli süpürgelerden ziyade kablosuz kullanım alanı sağlayacak ve her koşulda kullanabileceğiniz bir cihaz arıyorsanız, o halde LG CordZero A9 sizin kaleminiz.

Alternatifleri

Eğer CordZero A9 gibi bir üründen ziyade minik bir akıllı süpürge satın almayı düşünüyorsanız ise, o zaman Eufy RoboVac 11'i rahatlıklar tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG CordZero A9
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
Maksimum Emiş Gücü 140W'a kadar (Turbo Mod)
Ses 86dB (Turbo Mod)
Çalışma Süresi 40 dakikaya kadar (Batarya başına)
Şarj Süresi 3,5 saat (Batarya başına)
Batarya 25.55V Lithium Ion (2 adet)
Boyutlar 260 x 270 x 1120 mm
Ağırlık 2.7 kg.
Okuyucu Yorumları