LG K61 İnceleme

3.499 TL fiyatlı dayanıklılığın yeni tanımı: İşte detaylı LG K61 incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Şık tasarım
  • Güzel görünen ekran
  • İdeal performans
  • Kamera özellikleri
  • İyi pil ömrü
  • Dayanıklı yapısı
  • Ücretsiz ekran değişim garantisi

LG, kısa bir süre önce 2020 yılı K serisi akıllı telefonlarını tanıttı ve bu yeni modellerle beraber akıllı telefon satın almayı düşünenlere oldukça kullanışlı seçenekler sundu. Bunlar arasında LG K41S de yer alırken, bir diğer telefon ise bugün inceleyeceğimiz LG K61 modeli oluyor.

LG K61, tasarımıyla oldukça şık görünen, geniş kamera seçenekleri sunan, büyük ekranıyla yeni nesil multimedya kullanımları için gayet uygun yapıda olan güzel bir telefon görünümüyle karşımıza çıkıyor. Şimdi bakalım bizlere özellikleriyle başka neler sunuyor...

LG K61 Tasarımı Nasıl?

LG K61 Tasarımı Nasıl?

LG K61, orta sınıf akıllı telefon kategorisinde oldukça güzel görünen bir model oluyor. Sahip olduğu tasarımı ve çevre özellikleriyle oldukça şık görünen telefon, Titanyum rengiyle bulunurken, telefonu ayrıca beyaz renk seçeneğiyle de tercih edebiliyorsunuz.

LG K61, hem yuvarlatılmış köşeleri, hem her iki yandan kavisli kenarlarıyla elde rahat tutabileceğiniz bir telefon olurken, arka tarafta geniş kamera alanı ve altında da parmak izi sensörüyle dikkat çekiyor. Telefonun ön yüzünde ise köşede ekrana entegre ön kamerayı görebiliyoruz.

LG K61 Çift SIM Kart Desteği

K61'in çevresine baktığımızda ise alt kenarda 3.5 mm kulaklık girişinin, USB-C portunun ve hoparlör mazgalının olduğunu görüyoruz. Sağ kenarda güç tuşu ve microSD kart slotunu da içeren SIM kart çekmecesi yer alıyor. LG K61, çift SIM kart desteğine sahip ve bu slotların her biri ayrı olarak yerleştirilmiş. Böylece microSD kart taktığınızda da ikinci hattınızı aynı anda kullanabiliyorsunuz.

LG K61 Google Asistan Tuşu

Telefonun sol kenarında da ses butonları bulunuyor. Bu kenarda ayrıca bir tuş daha var ve bu tuşa basarak Google Asistan'a hızlıca erişebiliyorsunuz.

LG K61 Ekran Özellikleri

LG K61 Ekran Özellikleri

LG K61, geniş bir multimedya kullanımını sağlayacak ölçüde oldukça büyük bir ekranın sahibi. 6.5 inç büyüklüğünde FHD+ FullVision ekrana sahip olan telefon, 1080x2340 piksel çözünürlüğüyle yüksek çözünürlük sağlıyor. Ekran kenar çerçevelerinin ince tutulmuş olması ve köşede yer alan entegre kamera sayesinde ekranın sunduğu görüntü alanı bir hayli geniş tutulmuş ve bu nedenle de LG bu ekrana FullVision adını vermiş.

LG K61 Ekranı Çizilmelere Karşı Dayanıklı

19.5:9 görüntü oranının sağlandığı ekran oldukça parlak görünüyor. Ekranda IPS LCD panelin kullanılmış olmasından dolayı renk doygunluğu da iyi seviyede. Öte yandan ekranın çizilmelere karşı dayanıklı yapıda bir koruma katmanına sahip olduğunu da belirtelim. Bu arada telefonun kutusunda 50 TL değerinde Şeffaf Telefon Kılıfı Hediye olarak sunuluyor. Böylece bu şeffaf silikon kılıf yoluyla telefonun arkasına da ekstra koruma getirebiliyorsunuz.

LG K61 Dayanıklılık Sertifikası Var

LG, zaten bu telefonu oldukça dayanıklı yapıda tasarlanmış. LG K61, Amerikan Askeri Dayanıklılık sertifikasının sahibi. Bu sertifikanın anlamı, LG K61'in yüksek sıcaklığa, düşük sıcaklığa dayanıklı olması, öte yandan şok, nem ve darbelere karşı korumalı olması anlamını taşıyor. Öyle ki LG, bu telefonu 8 farklı askeri kategori testinden başarılı ile geçirmiş.

LG K61 Ücretsiz Ekran Değişimi Garantisi

Oldu da bir şekilde ekranı kırdınız diyelim. Bu da hiç problem değil. Zira LG K61, 1 yıl boyunca ücretsiz ekran değişim garantisine sahip. LG, bu telefon ile beraber 1000 TL değerinde 1 yıl ücretsiz ekran değişim garantisi sunuyor ve bu hamlesiyle pek çok markanın, telefonları için ek ücret gerektiren ekran değişim uygulamasını tamamen ücretsiz şekilde sunuyor olmasıyla fark yaratıyor. Bunun da kullanıcı tarafından baktığımızda, şu ekonomik sıkıntılarda anlamı bir hayli büyük doğrusu.

LG K61 Özellikleri Neler?

LG K61 Özellikleri Neler?

LG K61, sahip olduğu özellikler itibariyle orta sınıf için gayet başarılı bir model. Telefonun işlemci hanesinde baktığımızda, Helio P35 ismiyle de bilinen MediaTek MT6765 işlemciden güç sağladığını görüyoruz. 8 çekirdekli yapıda tasarlanan bu işlemci 4 adet 2.3 GHz frekanslı Cortex-A53 çekirdekleri ile 4 adet verimlilik odaklı 1.8 GHz frekanslı Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşuyor. Özellikle bu işlemcinin prime çekirdeklerinin 2.3 GHz frekansında olması, pek çok rakibine göre daha performanslı çalıştığı anlamına geliyor.

LG K61 Depolama Kapasitesi

4 GB RAM sahibi olan LG K61, 128 GB gibi oldukça geniş bir depolama alanı içeriyor. İsterseniz bu alanı microSD kart yoluyla arttırmanız da elbette mümkün. Bu sayede oyun, uygulama, video ve fotoğraf arşiviniz için yeterince yer açılmış oluyor.

LG K61 Pil Özelliği

Telefonun bataryasına baktığımızda da 4000 mAh kapasitesinde bir pilin yerleştirildiğini görüyoruz. Bu kapasite, günlük kullanım için gayet yeterli oluyor.

Bu arada LG K61'de DTS-X 3D Sinematik Ses özelliğinin yer aldığından da bahsedelim. Bilindiği gibi LG'nin akıllı telefonları özellikle kulaklıkla müzik dinlerken keyif veren modeller oluyor. LG K61 de DTS-X desteği ile bunlardan biri. Bu özellik sayesinde daha yüksek ve tutarlı ses düzeyi sunan telefon, geliştirilmiş bas, özel ekolayzır, genişletilmiş ses alanı ve diyalog netliği özellikleriyle iyi bir multimedya deneyimi sağlıyor.

LG K61 Kamera Özellikleri

LG K61 Kamera Özellikleri

LG K61, kamera konusunda da zengin seçenekler sunuyor. Telefonun arkasında 4 kamera yer alırken, ön yüzde de dediğimiz gibi ekrana entegre bir kamera mevcut durumda. Önce arka kameraları yakından tanıyalım.

LG K61'in ana kamerası 48 MP lense sahip. f/1.8 diyafram açıklığı ve 0.8 mikrometre sensör ile beraber faz algılamalı otofokus içeriyor.

Telefonun ikinci kamerası 8 MP ultra geniş açılı olarak karşımıza çıkıyor. Bu kamera ile geniş alanda manzara çekimleri yapabiliyorsunuz. Ayrıca makro çekim yapmak istediğinizde makro fotoğraflar için yerleştirilmiş 2 MP'lik kamerayı kullanabiliyor ve yine alan derinlikli fotoğraflar için 5 MP kameradan faydalanabiliyorsunuz.

LG K61 İle Full HD Video Kaydı

Telefonun arka kamerası Full HD video kaydı yapabilirken, ön kamera da yine Full HD video çekimlerine izin veriyor. Ön kamera 16 MP ölçüsünde olurken, bu kamera ile de güzel selfie fotoğrafları çekebiliyorsunuz.

LG K61'de kamera seçenekleri kadar mod yelpazesi de geniş. Böylece kullanım alanınız genişliyor. Dörtlü Hücre Teknolojisi'nin kullanıldığı telefon, aydınlığı arttırıp paraziti azaltabiliyor ve böylece loş ışık koşullarında daha net fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca kameralarda yapay zekadan da faydalanılıyor. Böylece farklı ışık ve çevre koşullarında sahneyi otomatik olarak tanıyabilen telefon, sizi manüel ayar yapmakla uğraştırmadan, çekim ayarlarını kendisi yaparak iyi fotoğraflara erişme olanağı tanıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek LG K61, sahip olduğu özelliklerle beraber orta sınıf akıllı telefonlar arasında tercih edilebilecek kullanışlı bir model oluyor. Şık tasarımı, geniş kamera seçenekleri, ideal performansı, güzel görüntü üreten ekranı, dayanıklı yapısı ve LG'nin ücretsiz ekran değişim programında olmasıyla şu an yeni bir telefon arayışında olanlar tarafından tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG K61
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 9
İşlemciMediatek MT6765
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.53 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2340 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera16 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Arka Kamera (4)5 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi4000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaYok
Boyutlar77 x 164 x 8.4 mm
Ağırlık191 gr.