Logitech BRIO 4K Stream Edition İnceleme

2000 TL'lik YouTube kamerası Logitech BRIO 4K Stream Edition'ı inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Yazılım özellikleri
  • Ses performansı
  • Cam gibi 4K video kayıt
  • Geniş özellikler
  • Ergonomik tasarım
  • Optik zum yok
  • Yüksek fiyat

Logitech BRIO 4K Stream Edition Webcam incelemesinde ürünün özelliklerini, kullanılabilirliğini ve merak edilen soruların yanıtlarını açıklıyoruz.

İster YouTube ister diğer sosyal kanallar vasıtasıyla yayıncılık almış başını yürümüşken, elbette böylesi bir işe soyunacakların iyi ekipmanlara ihtiyacı olması kaçınılmaz. Bunlar arasında sesten ışığa, görüntüden dekorasyona kadar çok sayıda kalem yer alıyor. Elbette giyim, kuşam, diksiyon, içerik, manşet ve hatta clickbait başlıklar da işin diğer "incelikleri".

Profesyonel Web Kamerası

Bugün inceleyeceğimiz ürün, gerek YouTuber'lara, gerek yoğun Skype görüşmeleri yapan profesyonellere, gerekse de iyi bir web kamerası arayan kullanıcılara hitap ediyor. Logitech'in BRIO 4K Stream Edition adını verdiği web kamerası, bu alanda amiral gemisi niteliği taşırken, 4K video kaydedebilmesi ve HDR desteği ile de öne çıkıyor.

Logitech BRIO 4K Tasarım Özellikleri Neler?

Logitech BRIO 4K Tasarım Özellikleri Neler?

Logitech BRIO 4K, tasarımıyla oldukça heybetli görünürken, ayarlanabilir stadıyla geniş konumlandırma seçeneği sağlıyor. Çok katmanlı standıyla beraber monitör üzerine, dizüstü bilgisayar üzerine veya masaüstüne kolayca yerleştirilebilen kamera, bu sayede geniş pozisyon seçeneği sunuyor bizlere. Bu anlamda oldukça kullanışlı bulduğumuzu söylememiz lazım.

Bu arada kutu içeriğinde plastik bir parça yer alıyor. İlk başta bir anlam veremeseniz de, bu aslında kullanmadığınız zamanlarda kameranın görüntü almasını engellemek için düşünülmüş bir perde. Oldukça akıllıcı bir yöntem. Öte yandan yine cihazın kutusunda bir taşıma çantasının olduğunu da söyleyelim.

BRIO 4K, 2.2 metrelik uzun mu uzun bir kabloya sahip. Kablonun uzun olması avantaj sağlasa da, biraz kalın olduğunu kabul etmek gerek. Bu kablonun bir ucu USB-C olurken, diğer ucu USB 3.0 arayüzüne sahip. Kamerayı takacağınız portun USB 3.0 olması bilhassa önemli, zira kameranın 4K kayıt yapması ve ses performansının da olumsuz etkilenmemesi için USB hızının yüksek olması şart.

Logitech BRIO 4K Özellikleri Neler?

Logitech BRIO 4K Özellikleri Neler?

Logitech BRIO 4K Steam Edition'ın 4K kayıt yapabilen bir web kamerası olduğunu söyledik. 4K çözünürlükte 30 kare video kaydı yapabilen kamera, ayrıca 1080p çözünürlükte de 60 kare kayıt yapabiliyor. Bu ayar süreçlerini ise cihazın yazılımı üzerinden detaylı olarak yapabiliyorsunuz.

Evet, kamera tak ve çalıştır mantığını benimsiyor. Ancak tam performans sağlamanız ve gelişmiş ayarları uygulamanız için muhakkak BRIO'nun sayfasından Logi Capture yazılımını indirmeniz ve kurmanız lazım. Bunun ardından ise kameranın tüm ayarları önünüze geliyor.

Logitech BRIO 4K, geniş özelliklere sahip. Mesela 90 derece, 78 derece ve 65 derece olarak görüş açısını yazılım üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Yine HDR'ı açıp kapatabiliyorsunuz. 5x'e kadar dijital zum yapabilme olanağı da tanıyan kamera, optik zum ise bulundurmuyor. Otomatik odaklanma özelliği ise mevcut.

Logitech'in son diğer kameralarında olduğu gibi bu modelinde de RightLight 3 özelliği bulunduran BRIO 4K, bu modelinde farklı olarak HDR desteği de gösteriyor söylediğimiz gibi. Böylece düşük ışık veya parlak ışıkta yapacağınız çekimlerin yanı sıra yüksek dinamik aralık desteği ile de görüntü performansı açısından gayet başarılı bir oturum sergiliyor.

Logitech BRIO 4K Performansı Nasıl?

Logitech BRIO 4K Performansı Nasıl?

Logitech BRIO 4K, performansıyla fazlasıyla başarılı bir kamera. Görüntü performansıyla oldukça etkilendiğimiz cihaz, adeta cam gibi görüntü sağlıyor. Bunun için illa 4K stream yapmanıza gerek yok, Full HD çözünürlükte de gayet başarılı sonuç alıyorsunuz. Önceki kullandığınız bir başka web kamerası ile bu kamera arasında aynı anda kayıt alırsanız, BRIO 4K'nın görüntüdeki pusu ortadan kaldırdığını göreceksiniz.

Kamera, görüntü performansının yanı sıra ayrıca ses performansıyla da iddialı bir model. Zira üzerinde çift mikrofon bulunduruyor ve bu mikrofonlar gürültü engelleme özelliğiyle desteklenmiş. Bu anlamda da BRIO 4K oldukça iddialı bir web kamerası oluyor.

Özetle

Sonuç olarak toparlarsak Logitech BRIO 4K Stream Edition, hem yayıncılar hem genel kullanıcılar hem de profesyonel kullanıcıların web kamerası ihtiyacını kökünden karşılayacak bir çözüm.

Logitech Brio 4K Stream Edition Fiyatı

Cam gibi 4K video kaydı yapabilen kameranın elbette pahalı olduğunu da söylemek lazım. Hem de fazlasıyla pahalı. BRIO 4K Stream Edition'ın fiyatı 2188 TL.

Ancak eğer aklınıza koyduysanız biraz araştırdığınızda piyasadaki satış kanallarında 1900 TL'ye de bulabileceğinizi de söyleyelim. Elbette yine pek ucuz değil, ama en azından bir nebze de olsa telafi eder.

Kimler Almalı

Özellikle video içerik üreticiler ve yoğun Skype görüşmesi yapan profesyoneller Logitech BRIO 4K Stream Edition'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

BRIO 4K Stream Edition'a alternatif olarak Logitech C922 Pro Steam modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech BRIO 4K Stream Edition
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
85
Çözünürlük 4K / 30 fps, Full HD / 60 FPS
Arayüz USB
Görüş Alanı 90 derece, 78 derece, 65 derece
Optik Zum Yok
Dijital Zum 5x
Otomatik Odaklama Var
Uyumluluk Windows 7 ve üstü, macOS 10.10 ve üstü
Kablo Uzunluğu 2.2 metre
Boyutlar 27 x 102 x 27 mm
Ağırlık 63 gr.
Okuyucu Yorumları