ConferenceCam CC300e'yi inceledik.

Profesyonel yaşamın ayrılmaz parçası olan toplantılara özel ConferenceCam CC300e'yi inceledik.

Logitech ConferenceCam CC300e İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Görüntü kalitesi
  • Kullanım kolaylığı
  • Uzaktan kontrol edilebilen kamera
  • Mobil cihaz desteği
  • Yüksek fiyat

Her işte olduğu gibi özellikle profesyonel yaşamda bilgi alışverişi için düzenlenen toplantılar büyük önem taşıyor. Ancak günümüzde artık bu toplantılar tamamen internet üzerinden de gerçekleştirebilmekte. Böylece mobil kullanıcılar, farklı şehirlerde bulunan yönetici ve çalışanlar tek bir platform üzerinde buluşabiliyorlar. Bugün inceleyeceğimiz ve Logitech tarafından geliştirilen ConferenceCam CC300e de videolu grup konferansları düzenlenebilmesini sağlayan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Profesyonel ses ve video deneyimini kalabalık ancak oldukça işlevsel bir ekiple sunan Logitech, ConferenceCam CC300e'yi ülkemizde de geçtiğimiz günlerde satışa sundu. 2014 Tümleşik İletişim Yılın Ürünü Ödülü'nü kazanan ConferenceCam CC300e, sonunda ofisimize de konuk oldu. Büyük ve küçük tüm toplantı olarak için uygun yapısıyla dikkat çeken cihaz, bakalım neler sunuyor?

Toplantı odalarına uygun yapı

Toplantı odalarını video görüşmeleri için uygun hale getiren ConferenceCam CC300e, kalabalık bir ekiple geliyor. Bir kamera, bir Hub, bir Speakerphone üssü ve uzaktan kumandayla kutusundan çıkan ConferenceCam CC300e, elbette tüm bu birimlerin birbirine bağlanabilmesi için gerekli kablo desteğini de sağlıyor. Ne kadar kalabalık bir yapıya sahip olsa da oldukça kolay bir kurulum desteği sunan cihaz, kutu içeriğinden çıkan kitapçığı kullanarak kolaylıkla kurulabiliyor.

Carl Zeiss sertifikalı cam lense sahip kamera, 10x zoom yeteneğine sahip ve uzaktan kumandayla rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Diğer yandan minik bir kutu görünümünde olan Hub da kamera ve Speakerphone üssünü bir araya getirebilen bir köprü görevi görüyor. Speakerphone üssünün üzerinde ise dahili bir hoparlör bulunuyor. Ayrıca LCD ekranın da sahibi olan cihaz, böylece gelen çağrıyla ilgili bilgileri görüntülüyor. Ekranın hemen altında çağrıları cevaplama, kamerayı yakınlaştırma, Bluetooth'u açma kapama ve mute butonu da dahil komut düğmeleri yer alıyor. Görüşme süresinde ister bu alanı, isterseniz cihazın yanındaki uzaktan kumandayı kullanabilirsiniz.

Grup konferansları için

Yapısı itibariyle profesyonellere hitap eden ConferenceCam CC300e, ister tekil ister grup konferanslarına imkan tanıyor. Farklı yerlerdeki ortalama 6 – 10 kişilik grupları aynı odada buluşturabilen cihazın kamerası Carl Zeiss olması nedeniyle kaliteli bir görsellik sağlıyor. 90 derecelik görüş açısının sahibi olan kameranın uzaktan kumanda ile kontrol edilebildiğinden bahsetmiştik. Böylece kamerayı odadaki herkesi görebileceği merkeze yerleştirdikten sonra uzaktan kumandayı kullanarak 260 derecelik açıda döndürebilir ve görüntüyü yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Öte yandan gürültü ve eko engelleme gibi özelliklerin de sahibi olan cihaz, elbette Full HD görüntü desteği sunuyor. 1080p'de 30 FPS görüntü işleyebilen ConferenceCam CC300e, ses iletişimini ise Speakerphone üssü üzerinden sağlıyor.

PC, tablet veya akıllı telefonlarla da kullanılabilecek olan CC300e, USB ile bilgisayara bağlanabiliyor. CC300e'yi mobil cihazlara bağlamak içinse Bluetooth ve NFC bağlantısını kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Toplantı salonları için uygun yapıda olan ve kurulumu ile kullanımının kolaylığı ile beğendiğimiz ConferenceCam CC300e, görüntü ve ses kalitesiyle de gayet ideal. Bağlantı seçenekleriyle işlevselliğini arttıran ConferenceCam CC300e'nin beraberinde getirdiği uzaktan kumandayı da unutmamak gerekli. Bu sayede sunumlarda büyük rahatlık sağlıyor.

Logitech ConferenceCam CC300e'nin fiyatı ise 2.887 TL civarında.

Kimler Almalı

Logitech ConferenceCam CC300e, sık sık grup toplantısı yapan profesyoneller tarafından tercih edilebilecek türde bir ürün. Kullanıcıların kullanım kolaylığı sunması ve görüntü kalitesiyle memnun kalacaklarını düşünüyoruz.

Alternatifleri

ConferenceCam CC300e'ye alternatif olarak yine Logitech'in ConferenceCam BCC950 modeli mevcut durumda. Daha küçük gruplar için bu ürün incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech ConferenceCam CC300e
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
89
Tip LED
Çözünürlük 1280x800
Lamba Ömrü 20000 / 30000 saat
Görüntü Boyutu 15 – 100 inç
Sunum Mesafesi 600 mm – 4 m
Kontrast Oranı 1.000:1
Görüntüleme Oranı 16:9
Pil Ömrü 2 saate kadar
Boyutlar 144 x 108 x 27 mm
Ağırlık 0.3 kilogram
Okuyucu Yorumları