Logitech G435 LightSpeed İnceleme

Logitech G'nin en hafif ve doğa dostu kablosuz oyun kulaklığı G435 LightSpeed'i tüm detaylarıyla inceliyoruz.

CHIP Online Notu 91
  • Çok hafif ve konforlu tasarım
  • Çift kablosuz bağlantı yeteneği
  • Ses performansı
  • Uzun pil ömrü

Bugüne kadar hemen herkesin yolu bir şekilde Logitech ile kesişmiştir. Bu klavye olur, fare olur, kulaklık olur, hoparlör ya da web kamerası olur, ama bir şekilde Logitech'in bir ürününü öyle veya böyle kullanmışsınızdır. Yıllardır hayatına devam eden markanın ülkemizde de bu denli çok sevilmesi ve kabul görmesinin arkasındaki temel nedenler kuşkusuz sağlam ve güvenilir bir marka olması, bunu ürünlerine çok iyi şekilde yansıtması, ürünlerine biçtiği fiyat ile her kesimden tüketiciye hitap etmesi ve elbette ürünlerinin işlevsel ve kaliteli olması. Bu çizgisini yıllardır bozmayan şirket, yeni ürünlerinde de aynı anlayışı sürdürüyor.

Logitech, geçtiğimiz günlerde MX Keys Mini isimli yeni minimalist kablosuz klavyesini tanıttı ve bizlerle düzenlediği bir basın toplantısında bu yeni cihazın ayrıntılarından bahsetti. MX Keys Mini'nin incelemesini de yakında sizlerle paylaşacağız. Ancak bugün konumuz Logitech'in G serisinden yeni kablosuz kulaklığı G435 LightSpeed olacak. Hatırlarsanız, yine kısa bir süre önce G serisinden G335 oyuncu kulaklığı modelini incelemiştik. G435 de aynı konforu sunan, çok daha hafif ve üzerine bir de kablosuz bir oyuncu kulaklığı. Hem tasarım anlamında çok şık görünen, hem konfor anlamında inanılmaz şekilde rahat ettiren bu kulaklık, şu an satışta bulunabiliyor. Her ne kadar oyunculara hitap etse de bizce rahat ve ses konusunda iyi bir kulak üstü kulaklık satın almak isteyenlere hitap ettiğini düşündüğümüz G435 LightSpeed, kablosuz yapıda olmasıyla da kullanım kolaylığı sağlıyor.

Logitech G435 LightSpeed Tasarımı Nasıl?

Logitech G435 LightSpeed Tasarımı Nasıl?

Tasarım detaylarına baktığımızda G435 LightSpeed ile ilgili ilk sıraya koyacağımız başlık çok hafif olduğu olacak. Sadece 165 gram ağırlığında olan kulaklığı başınızdayken neredeyse hissetmeniz güç. Kulak yastıkları kulak çevresini çok iyi şekilde sararken, rahatsızlık verecek seviyede baskı da uygulamıyor. Böylece uzun kullanımlar için fazlasıyla ideal. Öte yandan sürgü mekanizmasıyla da çok beğendik. Bazı kulaklıklarda bu sürgü mekanizması zorlanarak çalışır, başınıza takarken ayar yapması zor olabilir. Ancak G435 LightSpeed'te bu mekanizma yağ gibi kayıyor demek mümkün. Küçük ve orta büyüklükteki kafa boyutları için rahatlıkla optimize edebiliyorsunuz.

Öte yandan G435 LightSpeed'in tasarımıyla ilgili söylenmesi gereken bir diğer detay da en sürdürülebilir kablosuz oyuncu kulaklığı olması. Bunun anlamı, kulaklığın üretilmesinden dağıtılmasına kadar mümkün olan her yerde geri dönüştürülmüş plastiğin kullanılmış olması. Kulaklık bundan dolayı CarbonNeutral sertifikası almış. İçinde sunulduğu kağıt ambalaj da yüzde 22 oranında geri dönüştürülmüş plastik parçalara ve uluslararası çevre kuruluşu Orman Yönetim Konseyi sertifikalı ormanlardan üretilmiş. Yani baştan sona tamamen çevre dostu bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz.

Logitech G435 LightSpeed, elimizde siyah renkli modeli ile bulunuyor, ancak daha renkli tasarım seçenekleri de var. Kırık beyaz ve lila, mavi ve ahududu gibi farklı renk kombinasyonlarıyla da bulabiliyorsunuz. Her birinde kullanılan renk kontrastı ile tasarım anlamında bir dinamizm yakalanmış. Elimizde siyah renkli modelinde kablo ve tuşların neon sarısıyla renklendirilmiş olması gibi. Bunlar hoş detaylar.

Logitech G435 LightSpeed Özellikleri Neler?

Logitech G435 LightSpeed Özellikleri Neler?

Logitech G435 LightSpeed, başta da söylediğimiz gibi kablosuz bir kulaklık seti. USB alıcısı ile 2.4 GHz hızında kablosuz bağlantısı kurabilen kulaklık, ayrıca Bluetooth kombinasyonuyla güçlendirilmiş. Sol kulaklık üzerinde yer alan ses butonlarının altındaki tuşa bastığınızda Bluetooth fonksiyonunu açabiliyorsunuz. Böylece onu ister telefonunuza ister PlayStation ve diğer cihazlara bu şekilde de bağlayabiliyorsunuz.

Kulaklığın 40 mm çapındaki sürücüleri zengin ve kesintisiz ses kalitesi sağlarken, oyunlardan ziyade özellikle müzik dinlediğimiz anlarda karşılaştığımız bas performansıyla bir hayli etkilendiğimizi de söyleyelim. Kulaklık derin basları hissettirebiliyor. Benzer performansı oyun seanslarında da patlamalar ve silah seslerinde de sergileyebilen kulaklık, diyaloglar, ses efetkleri ve çevresel ses konusunda sunduğu netlik ile de çerçeveyi tamamlıyor.

Oyun ve müzik senaryolarının yanı sıra Logitech G435 LightSpeed'i film seanslarında da oldukça severek kullanacağınızı söyleyebiliriz. Özellikle bas performansıyla aksiyon filmlerinde büyük keyif veren kulaklık, Bluetooth fonksiyonu sayesinde akıllı televizyonlara da kolayca bağlanabiliyor ve böylece TV izlerken de kolaylıkla bu kulaklıktan yararlanabiliyorsunuz.

Kulaklığın frekans tepkisi sektör standartlarında 20Hz-20kHz olurken, 45 Ohm empedansı var ve hassasiyeti de 83.1 dB şeklinde. Bu arada kulaklığın üzerindeki mikrofon da çift gömülü hüzmelemeli şekilde yer alıyor. Yani takılıp çıkarılabilir, uzayan veya katlanan bir tasarımdan ziyade bu mikrofon sol kulaklığın önüne yerleştirilmiş. Performansı gayet yeterli seviyede, 100Hz – 8 kHz arasında frekans tepkisine sahip. Kullandığımız süre içinde Bluetooth üzerinden yaptığımız telefon görüşmelerinde iyi bir şekilde ses aktardığını gördüğümüz bu mikrofon, sesi gayet net şekilde karşı tarafa ileriyor. Ayrıca "beam-forming" özelliğiyle de arka plandaki gürültüyü azaltabiliyor.

Bu arada G435 LightSpeed, USB dongle'ı takarak ya da Bluetooth üzerinden bağlayarak hemen çalıştırabileceğiniz bir kulaklık. Yazılım yükleme, kurulum yapma gibi dertleri yok; tak ve kullan mantığını benimsiyor. Ancak Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech ve Windows Sonic Spatial Sound ile uyumlu olduğunu da söyleyelim.

Peki, kulaklığın pil ömrü ne kadar gidiyor? Logitech'in bu kulaklık için iddia ettiği pil ömrü 18 saat. Biz bu kulaklığı hem PC hem PlayStation 5 ile kullandık ve her 2 senaryoda da bu iddiayı doğruladık. Böylece kulaklığın gerçekten uzun bir pil ömrü başarası yakaladığını söyleyebiliriz. Şarj etmek içinse, kutusu içinden çıkan USB-C kablosunu kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Toparlayacak olursak Logitech G435 LightSpeed, gerçekten tasarımdan ses performansına değin dört dörtlük bir kulaklık olmuş. Oyunculara özel olarak tasarlanmış olsa da, başta da söylediğimiz gibi iyi bir kablosuz kulak üstü kulaklık seti arayanların ilgilenebileceği türden bir model. Elbette bunu yüksek konfora sahip olmasıyla pekiştiriyor. Eğer bu tatta bir kulaklık arıyorsanız, yakından değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G435 LightSpeed
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
91
Mikrofon Çift Gömülü Hüzmelemeli
Boyutlar 163 x 170 x 71 mm
BağlantıBluetooth
Sürücü Boyutu40 mm
Frekans Tepkisi20 Hz – 20 kHz
Empedans45 ohm
Pil Ömrü18 saat
Hızlı ŞarjVar
Ağırlık165 gr.