Logitech MX Mechanical İnceleme

Oyuncuların bile aklını çelebilecek kadar güzel klavyelerden biri olan Logitech MX Mechanical'ı inceledik.

Logitech MX Mechanical inceleme
CHIP Online Notu 88
  • Farklı mekanik switch seçenekleri
  • Akıllı aydınlatma
  • Easy Switch özelliği
  • Yetenekli destek yazılımı
  • Şık ve ergonomik
  • Segmentler üstü, niş bir model ve haliyle biraz pahalı

Logitech’in MX serisi gerçekten güzel modellere ev sahipliği yapıyor. Özellikle ofis kullanımında fark yaratan bazı modellerle gelen bu seri bu sefer limitleri bir hayli zorlayan, ait olduğu segmenti yıkıp oyuncuların bile kafasını karıştırabilecek bir modelle karşımızda.

Logitech MX Mechanical, mekanik switchlerle gelen bir ofis klavyesi. Evet, doğru duydunuz. Son derece ince ve şık hatlara sahip olan model ilk bakışta oyunculara hitap eden G915’i andırıyor. Ağırlığı ise sadece 830 gram. BOLT receiver ile 2.4Ghz kullanarak bilgisayara bağlanabilen, ayrıca Bluetooth bağlantı seçeneği de olan bu modelin kompakt modeli de MX Mechanical Mini adıyla piyasada.

Mekanik switchler deyince elbette seçeneklerden de bahsetmek gerekecek. Tamamı Kailh imalatı olan düşük profilli Blue, Brown ve Red switchler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz ve evet, tamamı oyuncular için uygun. Burada tek sıkıntı, 2.4Ghz modunda bile gecikme sürelerinin mesela bir G915 kadar düşük olmaması. 15ms civarındaki gecikme elbette kötü sayılmaz ama bir esporcunun kullanabileceği kadar da hızlı olmadığı anlamına geliyor aynı anda. Yani bu klavyeyi safkan bir oyuncu klavyesi yerine takım elbiseli bir Superman gibi görmek daha doğru. Evet MX Mechanical için en iyi tabir bu olacaktır sanırım, spor bir ofis klavyesi. Mekanik switchlerin hiçbirinin çok sessiz olmadığını da hatırlatalım, sessizlik gerektiren ortamlarda kullanacaksanız aklınızda olsun.

Easy Switch ile klavyeyi birden fazla cihazda kullanmak oldukça kolay. Logitech Options+ yazılımı üzerinden tüm ayarlarına ulaşılabilen fare tam şarjda 2.4Ghz üzerinden kullanılırken 15 güne kadar ulaşabilen bir batarya dayanımına sahip. Otomatik olarak devreye giren beyaz aydınlatma son derece güzel gözüküyor ve cihazın kaliteli havasını mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

Sonuç

Biz kullandığımız süre boyunca oyunlarda da büyük keyif aldık; bu yazıyı da kendisini kullanarak yazıyoruz. Bizce klavyenin tek kusuru çok yüksek olan (3850 TL) fiyatı. Lakin sunduğu özelliklere bakınca bunu bir eksi gibi görmemek gerekir diye düşünüyoruz.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MX Mechanical
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
88