Logitech POP Mouse İnceleme

Tasarımı ve özellikleriyle ilgi çekici Logitech POP Mouse'u inceledik.

Logitech POP Mouse inceleme
CHIP Online Notu 90
  • Şahane tasarım
  • Hafif ve ergonomik
  • İnanılmaz pil dayanımı
  • Adanmış emoji tuşu
  • Logi Bolt desteği
  • Fiyatı biraz yüksek

Bilgisayar mouselarının hayatımıza girdiği ilk günden beri ne denli değişikliklere uğradığı malumunuz. Hiç acele etmeden, sindire sindire kendisini geliştiren bu iş ortaklarımız günümüzde vücudumuzun bir parçasından farksız bir hale geldiler. Elbette birbirimizle olan iletişimdeki değişimlere de uyum sağlamadan uzaktan bakmaları düşünülemezdi.

Logitech’in Pop Mouse ve Pop Keys ürünlerinin firmanın Z kuşağına bakan yüzü olduğunu söylemek mümkün. Bu ürünler öyle bir zamanda geldi ki, sanki Logitech’ten birileri bir masada otururken Keychron ve Ducky gibi butik firmaların konuşulmasından rahatsız olmuş, “Z kuşağına öyle değil böyle hitap edilir” demiş gibi. Üstelik, bunun sadece bir başlangıç olacağı da söyleniyor.

Pop Mouse hemen fark edebileceğiniz gibi firmanın çok sevilen ofis farelerinden Pebble’ın tarzını taşıyan bir ürün. Elbette Pebble nasıl ismini hak ediyorsa, POP Mouse da Daydream, Blast ve Heartbreaker temalarıyla bir o kadar firmanın genç yüzünü yansıtmakta.

POP Mouse’un alametifarikası elbette adanmış Emoji tuşu. Logitech’in Windows ve Mac OS altında çalışan yazılımını kurduğunuzda bu tuşa basmanız karşınıza en sık kullandığınız emojilerin bir listesini getiriyor ve iletişimi bu şekilde sağlayabiliyorsunuz. Ne kadar kolay, değil mi? Zaten hayatımızda olan bir şeyin resmiyete dökülmesi gibi.

POP Mouse’un bir diğer özelliği bizim de bayıldığımız Silent Touch teknolojisi. Her ne kadar full-size anahtarlara sahip olmasa da POP Mouse o kadar sessiz ki, eski farenize dönmek istemeyebilirsiniz. Ayrıca SmartWheel teknolojisi de fare tekerleğini çevirme şiddeti ve hızınıza göre tek tek atlayarak veya seri bir şekilde kullanabilmenizi sağlıyor.

Kutudan Bluetooth 5.1 desteğiyle çıkan fare aynı anda Logitech Flow teknolojisini destekliyor, aynı anda üç cihaza bağlanabiliyor ve performansı sizi tatmin etmiyorsa Logi Bolt desteğine de sahip.

82 gram ağırlığındaki farenin ergonomisi son derece başarılı. Tek AA pille 2 yıla kadar uzayabilen dillere destan bir pil ömrüne sahip ve Logitech’in optik sensörü de 1000-4000dpi arasında hassaslık desteğine sahip.

Sonuç

Açıkçası POP Mouse ilk andan itibaren kalbimizi çalan bir ürün oldu. Belki de tek eksiği süzülme performansı daha yüksek skatezler. Bunun dışında eksiksiz bir ürün olmuş ama bunun da bir bedeli var. POP Mouse’un fiyatı 500 TL civarında, Pebble’ını upgrade etmek isteyen insanlara yüksek gelebilir.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech POP Mouse
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
90