Machenike K500 İnceleme

Klavye modlamayı sevenler için şahane bir platform olan Machenike K500W Tri-Mode'u inceledik.

Machenike K500 inceleme
CHIP Online Notu 89
  • Çok şık ve kaliteli bir ürün
  • 3 bağlantı modu
  • RGB desteği
  • Hot-Swappable anahtarlar
  • PBT tuşlar
  • Klavye ayakları biraz narin
  • Türkçe harf desteği yok

Daha önceki klavye incelemelerimizden birisinde belirtmiştik; tam boyutlu klavye sevenler için zor zamanlar. Oyuncuların klavye beğenisi tam boyutlu, oturaklı, bol ışıklı klavyelerden ışık hızıyla daha küçük (TKL, %90, %65, %60) ve modlanabilir, tuş takımları ve switch'leri değiştirilebilir klavyelere doğru kayıyor. Hemen söyleyelim, bu klavyeler daha ucuz da değiller. Üstüne modlama için alınacak eklentileri de sayarsak, hayalinizdeki klavyeyi yaratmanın maliyeti uçup gidebiliyor.

Machenike K500W ise akla gelebilecek her türlü modlamaya uygun, hot-swappable tabir edilen bir platform olmasına rağmen, eğer kimsede olmayan bir klavye yapma amacınız yoksa, fabrikadan çıktığı haliyle bile çok güzel gözüküyor. Yüzde 90 boyutla tasarlanmış olan (94 tuşlu) klavye, kablosuz bir model ancak RGB desteğini dışlamamış. Dilediğinizde kapatabiliyor olsanız da ürünün ışıklandırma gösterisi harika, renk doğruluğu da çok hoşumuza gitti. Gereksiz pastel renkler veya turuncuya kaçan sarılar görmüyorsunuz, her şey olması gerektiği gibi. Machenike Pro Software üzerinden Audio Visualizer desteğini sunması da ayrıca güzel.

K500 serisinin kablolu ve kablosuz versiyonları mevcut. Bizim test ettiğimiz K500W modelinde ise dilerseniz kabloyla, dilerseniz Bluetooth 5.0 ile, dilerseniz de 2.4 GHz dongle’ı ile bağlantı sağlamanız mümkün. Ayrıca çoklu Bluetooth bağlantı desteği mevcut. 2.4 GHz dongle’ın klavyenin altında taşınabiliyor olması da önemli bir avantaj. 2500mAh bataryası sayesinde klavyeyi uzun müddet şarj etmeden kullanmanız mümkün, tabii RGB kapalıysa. RGB tam klapeyle çalışırken batarya dayanımı da beşte birine inecektir.

Ürünün AliExpress üzerindeki fiyatı vergi dahil 1450 TL civarında olduğundan ilk bakışta pek ucuz gelmeyebilir ama inanın kullandıkça, detaya girdikçe sizi şaşırtan, bu fiyata nasıl sunabilmişler dedirten bir ürünle karşılaşıyorsunuz. Bir kere, kasa plastik olmasına rağmen malzeme kalitesi olağanüstü. PBT tuş takımları uzun süre aşınmadan size eşlik edebiliyor ki bu fiyat düzeyinde beklemiyorduk. Ayrıca, kutu içeriği de mütevazı ama oldukça faydalı. Kutudan tuşları rahatça çıkartmanızı sağlayan bir klips, anahtarları swap edebilmenizi sağlayan metal bir klips ve iki adet, klavyede kullanılan tipte switch çıkıyor.

Ayrıca hemen belirtelim, klavyenin renk paletini aşırı beğendik. Turuncu, gri ve beyaz renkleri şahane bir uyum içerisinde, insanı “kendim yapsam bu kadar güzel olur muydu?” dedirten türden. Eğer fareyi kablolu olarak kullanmak isterseniz, sol taraftan USB-C ile bağlanan bir kablosu var. Bu kablonun uzunluğu yeterli, esnekliği de hiç fena sayılmaz ama siz belki de KDA Cables’ın ürettiği gibi Coiled kablolar kullanmak istersiniz, bu modele de çok yakışır doğrusu.

Machenike bu modelde 3 farklı switch seçeneği sunuyor ve tamamı Huano. Bizim kullandığımız modelde Brown switch'ler mevcuttu ki bizim en sevdiğimiz switch olur kendileri. 80 milyon basımlık ömürleri ve 55 gramlık ağırlığı ile hem yeterince hassas hem de yazı yazmak için yeterince uygun olan bu tactile mekanik anahtarlar yeterince sessizler ve 2.0mm pre-travel ve 4.0mm toplam çalışma mesafesi değerlerine rağmen oyunlarda da son derece başarılılar. Kendi adımıza Huano Brown switch'leri ilk kez kullandık ve bizi çok mutlu etti. Klavyenin Türkçe harf desteği ise bulunmuyor.

Sonuç

Biz kendi adımıza çok sevdik bu ürünü. 1450 TL’lik fiyatının çok üzerinde performans göstermesini hiç beklemiyorduk. Eğer kompakt, her işe uygun bir klavye arıyorsanız mutlaka bakmanızı öneririz. Eğer masanızda yeriniz yoksa ve şık, kompakt bir klavye arıyorsanız, K500W sizin için doğru seçim olacaktır. Tri-Mode bağlantı seçeneğiyle gelmesinin de işinizi kolaylaştıracağı kesin.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Machenike K500
Ürün Markası Machenike
CHIP Online Notu
89