Numarası Yok, Adı Var

Macromedia’nın yeni web uygulama serisinde ilk olarak piyasaya sürdüğü Flash MX aslında popüler vektör canlandırma yazılımının 6.sürümü.B undan sonra sayı yerine MX kod adıyla üretilecek yazılımlar arasında Fireworks, Freehand ve Dreamweaver da bulunuyor.

Macromedia Flash MX İnceleme
CHIP Online Notu 76

Flash yazılımına baktığımız zaman, ilk etapta dikkat çeken ve oldukça da üzücü olan farklılık daha önceki sürümlerde yer alan kartlardan oluşan paletlerin yer almaması. Aslında, bu konudaki benzerlik dolayısıyla, Adobe ile mahkemelik olan Macromedia’nın bu kararına hak vermemek de elde değil. Ancak firma bu açığını kapatmak için araçların yer aldığı panelleri birbirinden bağımsız hale getirmiş.Böylelikle tüm çalışma alanından tam verim alınması mümkün oluyor.Ayrıca nesneler, semboller ve video klipler de artık kendilerine has bağımsız özelliklere kavuşmuşlar. Bu zeki sistem, Dreamweaver'in arabiriminden programa uyarlanmış.Flash ’ın tüm video formatları için sunduğu destek ise, en büyük yenilikler içinde yer alıyor.Yeni başlayanlar düşünülerek programa eklenmiş bir başka yenilik ise, Actions panelinde yer alıyor.

Özetle

En iyisini isteyen geliştiriciler için mutlaka yapılması gereken bir güncelleme. Ama diğerleri yeni player’ın biraz daha yaygınlaşmasını bekleyebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Macromedia Flash MX
Ürün Markası Macromedia
CHIP Online Notu
76
Okuyucu Yorumları