Ahşap malzemeli tasarımıyla dikkat çekiyor.

Ahşap malzemeli tasarımıyla dikkat çeken Get Up Stand Up, ses performansıyla da iddialı.

CHIP Online Notu 79
  • Ahşap malzemeli tasarımı
  • Ses performansı
  • Kullanım kolaylığı
  • iPhone 5 uyumu için adaptör gerekiyor

Daha önce Stir It Up kulaklık modelini yakından inceleme fırsatı bulduğumuz Marley, bu defa farklı bir ürünüyle daha karşımızda. Hatırlatmakta fayda var; dünyada pek çok ülkede Bob Marley'in müzik yoluyla paylaştığı "tek sevgi tek dünya" vizyonunun devamlılığının sağlanması için yaratılan Marley ürünleri, özel tasarımları ve ses kalitesiyle birlikte ülkemizde de artık kullanıcılarla buluşuyor. Mobicom güvencesiyle satışa sunulan Get Up Stand Up ses sistemi, diğer Marley ürünlerinin de sahip olduğu özel tasarımıyla daha ilk bakışta dikkat çekiyor. Yine diğer Marley ürünlerinde olduğu gibi ismini Bob Marley'in "Get Up Stand Up" şarkısından alan ses sistemi, bakalım deneyimleme aşamasında nasıl bir performans gösteriyor.

iPod, iPhone ve iPad'e özel

Get Up Stand Up ses sisteminin müzikal performansına ve kaliteli tasarımına geçmeden önce söze bu kez kullanım adımıyla başlayalım. Get Up Stand Up, iPod, iPhone ve iPad'lere özel olarak hazırlanmış. Evet, aslında Get Up Stand Up bir dock istasyonu. Kısaca açıklayacak olursak, cihazın üzerinde yer alan dock istasyonuna iPod, iPhone veya iPad'i yerleştirdiğinizde içindeki müzikleri Get Up Stand Up'ın kaliteli hoparlörlerinden dinleyebiliyorsunuz. Ancak bu noktada şunu hemen söylemeliyiz: Get Up Stand Up, iPhone 5 desteği göstermiyor. Daha doğrusu cihazın üzerinde iPhone 5'in Lightning bağlantısını göremiyoruz; bunun yerine 30-pin dock bağlantısı konumlandırılmış. Hal böyle olunca iPhone 5 sahibi iseniz Get Up Stand Up'ı kullanabilmek için bir adaptöre ihtiyacınız olacak ki, bu da en azından 60 TL'lik bir ek ödeme demek. Ayrıca bir Bluetooth bağlantısı da yok. Ancak cihazın Bluetooth bağlantısını farklı bir modelinde görebilmek mümkün. Böylece Bluetooth bağlantısı yoluyla herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymadan müzik aktarımı yapabilmenizi mümkün kılan Get Up Stand Up'ın bizdeki versiyonu ise, az önce de dediğimiz gibi 30-pinli dock konektörü ile bağlantı kuruyor. Bu da bağlantı seçeneklerini ve kullanılabilirliği daraltıyor elbette. Bu arada elbette Get Up Stand Up'ı aynı zamanda şarj istasyonu olarak da kullanabileceğinizi ve bağlantıları arasında yer verdiği Aux üzerinden farklı ses kaynaklarına bağlamanızın mümkün olduğunu da söyleyelim.

Ahşap malzemeli şık tasarım

Tasarımıyla oldukça özel bir yere sahip olan Get Up Stand Up, ahşap malzemeden yapılmış. Böylece doğa dostu olduğunu gösteren cihaz, ahşap malzeme sayesinde yalnızca şık bir görsellik sunmuyor. Üzerindeki hoparlörleri saran malzemenin ahşap olması, cihazın harika bir akustik sunmasına olanak tanıyor. 4.5 inç büyüklüğünde iki hoparlöre ön yüzünde yer verilen ses sisteminde, bu hoparlörlerin üzerinde ise birer adet 2.5 cm'lik tweeter konumlandırılmış. Yine tam ortada dock bağlantısını bulunduran cihaz, üst kısmında ise güç ve ses butonları bulunduruyor. Gövdesinin arka kısmıyla tamamen mat plastik bir malzemeden oluşan Get Up Stand Up, üzerindeki standart butonların arkasında ise bir cep bulunduruyor ve burada bir uzaktan kumanda saklıyor. Bu uzaktan kumanda sayesinde cihazın yakınında olmadığınız durumlarda da şarkı değiştirebiliyorsunuz.

Başarılı müzikal performans

Sıra geldi Get Up Stand Up'ın müzikal başarısından bahsetmeye. Az önce de söz ettiğimiz gibi cihazın malzemesinin ahşaptan yapılmış olmasının ses performansına büyük katkısı var. Biz Get Up Stand Up'ı test ederken dinlediğimiz şarkılardaki ses performansından gayet memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. Temiz ve net sesler almanızı sağlayan cihaz, eminiz yakından incelediğinizde sizi de kendinden memnun bırakacaktır. Ancak bu noktada belirtmemiz gerekir ki, pek çok ses sistemi ve dock istasyonundaki gibi ses seviyesinin çok yüksek olduğu durumlarda Get Up Stand Up da baslarda boğulma yaşayabiliyor. Ancak bunun dışında başka bir problemle karşılaştığımızı söyleyemeyiz.

Özetle

Sahip olduğu özel tasarımıyla ayrı, ses performansıyla ayrı beğendiğimiz Get Up Stand Up, başarılı bir cihaz. Ancak iPhone 5'ler ve diğer yeni nesil Apple ürünleri için Lightning bağlantısını bir adaptör bağlantısı ile yapabileceğinizi de tekrar belirtelim. Cihazın fiyatı ise incelediğimiz tarihte 699 TL olarak belirtiliyor.

Kimler Almalı

Ses performansıyla ve tasarımıyla iddialı bir dock istasyonu arayan iPod, iPhone ve iPad kullanıcılarının yanı sıra evinde şık bir ses sistemi olmasını isteyenlerin de ilgisini çekebilir.

Alternatifleri

Get Up Stand Up'ın farklı model seçenekleri mevcut durumda. Alternatif olarak Get Up Stand Up'ın Bluetooth destekli modelini alabilir ve böylece tüm Bluetooth'lu müzik cihazlarıyla birlikte kullanabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Marley Get Up Stand Up
Ürün Markası Marley
CHIP Online Notu
79
Sürücüler 4.5" speaker, 1" tweeter
Frekans Tepkisi 20 Hz - 20 kHz
Uyumluluk iPod, iPhone, iPad
Kumanda Var (Kızılötesi)
Bağlantılar 3.5 mm, AUX
Okuyucu Yorumları