Bodypaint 3D neredeyse rakipsiz

3D uygulamalar üzerine çalışan Maxon firmasının popülerliği, BodyPaint 3D yazılımını piyasaya sürmesiyle biraz daha arttı. Çünkü yazılım gerçekten de türünde neredeyse rakibi olmayan bir ürün.

Maxon Bodypaint 3D İnceleme
CHIP Online Notu 72

Tam anlamıyla 3D bir boyama yazılımı olan BodyPaint, doğrudan 3D modeller üzerinde gerçek zamanlı olarak çeşitli fırçalarla doku oluşturabiliyor. Bir nevi 3 boyut desteğine sahip bir Photoshop gibi çalışsa da ne yazık ki aynı şeyi arabirim için söylemek zor. Çünkü kullanımı daha zor olan arabirime alışmak zaman alabiliyor. Maxon'un kendi RayBrush teknolojisini kullanan yazılım, modelleri boyarken eski gourand gölgelendirme modunda değil, full rendered modda çalışılıyor.Bu çarpıcı özelliğin yanı sıra BodyPaint, kanal özelliğini de destekliyor ve 10 farklı madde kanalıüzerinde boyama yapılabiliyor. Photoshop’a benzer bir şekilde katman kullanımına da izin veren yazılım ile çalışma da rahatlamış oluyor. Buradaki tek sorun, katmanlar için overlay fonksiyonunun bulunmaması.

Özetle

Genel anlamda en iyi doku oluşturma aracı değil. Ancak bir 3D tasarımcı için vazgeçilmez bir doku uygulama aracı sayılabilir. Program içindeki ufak tefek hatalar ise kullanım açısından çok büyük problem oluşturmuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Maxon Bodypaint 3D
Ürün Markası Maxon
CHIP Online Notu
72
Okuyucu Yorumları