Mercusys MP510 KIT İnceleme

Evde veya ofiste Wi-Fi menzilini genişletmek ve Wi-Fi ölü bölgelerini ortadan kaldırmak istiyorsanız şahane bir seçenek olan Mercusys MP510 KIT işinize yarayacak.

CHIP Online Notu 95
  • Yüksek performans
  • Tak ve çalıştır
  • Gigabit Ethernet
  • 300 metre elektrik hattı maks. uzunluğu

İnternete bağlanırken kesinti yaşamamak ve evin modeme olan uzak noktalarından da tam performansta sinyal alabilmek için çeşitli yöntemler var, bunlardan biri de powerline cihazları oluyor. Hatta bazen Wi-Fi menzil genişleticilerden daha etkili bir sonuç sağlıyorlar. TP-Link’in bütçeye uygun çözümler sunan alt markası Mercusys’in MP510 KIT’i de bunlar arasında yer alıyor ve yeni modellerden biri.

Mercusys MP510 KIT; powerline teknolojisini kullanıyor. Powerline cihazlar, kablosuz menzil genişleticilerden farklı olarak internet ağını elektrik hattı üzerinden genişletebiliyorlar. Bu yöntemde prizlerinizdeki elektrik hattından faydalanarak ve Powerline adaptörleri kullanarak internete erişim sağlanabiliyor. Wi-Fi ağlarının yaratmış olduğu sorunları ortadan kaldırmak için alternatif bir çözüm olarak kullanılıyor.

Kurulumu oldukça basit. Mercusys MP510 KIT, 2 parçadan oluşuyor. Bunlardan antensiz olanı modemin yanına yerleştirip modeme bağlıyor ve prize takıyorsunuz. Diğerini ise Wi-Fi sinyalini ulaştırmak istediğiniz yerde bir prize takıyorsunuz. Cihazların üzerindeki pair tuşuna bastığınızda birkaç dakika içinde birbirine elektrik hattı üzerinden bağlanıyor ve bu sayede internet, evin arka odalarına bağladığınız cihaz üzerinden çevreye tam performansla aktarılabiliyor. Tak ve çalıştır şeklinde kullanılabilmesi büyük kolaylık sağlıyor.

Mercusys MP510 KIT, oldukça pratik bir cihaz ve interneti aktarma konusunda oldukça maharetli. İster kablolu ister kablosuz olarak bağlantı kurabiliyorsunuz. Üzerinde antenleri bulunan cihazın altında Gigabit Ethernet portu bulunuyor. Bu sayede bilgisayarınızı, televizyonunuzu veya oyun konsolunuzu kablolu olarak da internete bağlayabiliyorsunuz. Kablolu olarak 1000 Mbps’e kadar yüksek aktarım hızı sağlıyor.

Mercusys MP510 KIT, Wi-Fi üzerinden bağlamak istediğiniz cihazlara ise 300 Mbps’e kadar hızlarda internet erişim imkanı tanıyor. Ayrıca internet ağını elektrik hattınız boyunca 300 metre boyunca uzatabiliyor. Bu sayede geniş bir internet ağı sunuyor ve Wi-Fi ölü bölgelerini ortadan kaldırmayı başarıyor. Eğer daha geniş bir Wi-Fi ağına ihtiyaç duyuyorsanız bu alanı genişletmeniz de oldukça kolay. Bu 2’li paket ihtiyacınızı karşılamıyorsa, Wi-Fi’ınızı herhangi bir odaya genişletmek için daha fazla Powerline adaptörü yine aynı yöntemle ağınıza ekleyebiliyorsunuz.

Powerline ağı kurarken şifre ve parola işlemleriyle uğraşmanıza gerek olmadığını da bu noktada söyleyelim. Yönlendiricinizin WPS düğmesine ve MP510’daki Wi-Fi Clone düğmesine basarak yönlendiricinin SSID’sini ve şifresini direkt olarak bu cihaza kopyalayabiliyor ve böylece birleşik bir Wi-Fi ağı oluşturabiliyorsunuz. Yani herhangi bir ayar değişikliği olmadan, otomatik olarak tüm eklediğiniz Powerline ağına aynı SSID ve şifreyi uygulayabiliyorsunuz.

Yaptığımız denemelerde Mercusys MP510 KIT gerçekten etkili bir sonuç gösterdi. Bu tip cihazları incelerken evimizin 10 metrelik uzun koridoru oldukça işe yarıyor. Zira bir ucunda modem takılı, diğer ucunda ise interneti ulaştırmak istediğimiz oturma odası yer alıyor. Mercusys MP510 KIT’i bahsettiğimiz şekilde kurup performans değerlendirmesi yaptığımızda, alt yapımızın 100 Mbps internet erişim hızlarının karşılandığını gördük. Bu da cihazdan beklediğimiz performansı fazlasıyla sağladı.

Sonuç

Sonuç olarak toparlayacak olursak Mercusys MP510 KIT, evinde veya iş yerinde Wi-Fi menzil sorunu yaşayan, Wi-Fi ölü noktaları ortadan kaldırmak isteyenlerin beklentisini fazlasıyla karşılayacak bir ürün olmuş. Kafa karıştırmayan pratik kurulumu ve performans konusunda sorunsuz olması en önemli artıları. Eğer böylesi bir cihaz arıyorsanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mercusys MP510 KIT’i şu an piyasada 829 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mercusys MP510 KIT
Ürün Markası Mercusys
CHIP Online Notu
95
Kablosuz Standardı IEEE 802.11b/g/n
Bağlantı Hızı 1000 Mbps
Arabirim 1 Gigabit Ethernet
Buton Pair, reset
Anten 2 adet (harici)
Boyutlar 112 x 84 x 39 mm, 101 x 60 x 36 mm