Meross MSS425F İnceleme

Evinizi akıllı eve nasıl dönüştürebilirsiniz? Bunun için komple bir akıllı ev sistemi satın almanıza gerek yok. Küçük pratik eklemelerle evinizi akıllı eve dönüştürmeniz mümkün. Bunlara güzel bir örnek de bugün inceleyeceğimiz Meross’un MSS425F isimli 4’lü akıllı prizi oluyor.

CHIP Online Notu 88
  • Kurulum ve kullanım kolaylığı
  • Sesle kontrol imkanı
  • Aşırı gerilim koruma özelliği
  • Fiyatı yüksek

Bugün akıllı ev sistemleri için güzel bir örneğe yakından bakacağız. Evinizi akıllı eve dönüştürmek aslında sanıldığından çok daha basit. Küçük çözümlerle adım adım evinizi ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde düzenleyebiliyorsunuz. Mesela basitinden bir akıllı ampül satın alarak odanızın ışığını duvardaki elektrik anahtarına dokunmadan uzaktan açıp kapatabilirsiniz. Bununla uyumlu bir sensör satın satın alarak, odaya adımınızı attığınız an ışığın açıp kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sensöre bir akıllı kamera bağlayarak, sensör odaya attığınız adımı algıladığı an kameranın kayda başlamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir akıllı alarm satın alarak, aynı zamanda alarm çalmasını da öyle. Daha bunu gibi pek çok çözüm var, sadece ihtiyacınızı belirlemeniz yeterli.

Bugün yakından bakacağımız cihaz da akıllı bir uzatma priz. Üzerinde 4’lü priz bulunuyor, ayrıca ucunda 4 adet de USB girişi var. Böylece hem bu prizlere bağlayacağınız 4 farklı cihazı, aynı zamanda 4 adet USB üzerinden bağlayacağınız cihazı tek noktadan kontrol etmenize yarıyor. Peki, bu kontrolü nasıl sağlayacaksınız?

Oldukça kullanışlı bir uygulaması var. Google Play Store ve iOS uygulama marketi üzerinden Meross isimli bu uygulamayı indirip birkaç adımda prizin kurulununu tamamlayabiliyorsunuz. Böylece üzerindeki prizlerin ve USB girişlerinin kontrolünü elinize alıyorsunuz. Bu sayede hiç prize dokunmadan, uygulama üzerinden, ister evden ister dışarıdan prizleri tek tek açıp kapatabiliyorsunuz. Elbette bu şekilde prizlere bağlayacağınız cihazlarınızı da öyle. İsterseniz bunu sesli olarak yapmanız da mümkün. Uygulamanın Amazon Alexa ve Google Assistant desteği de var. Böylece seslenerek de prize takılı her cihazı istediğiniz yerden açık kapatabiliyorsunuz.

Kullanımı oldukça pratik, ancak bu prizin tek önemli özelliği bu değil. Priz aynı zamanda aşırı gerilim koruma özelliğine de sahip. Bu sayede özellikle evden uzakta olduğunu zamanlarda ona bağlayacağınız cihazlar konusunda da içiniz rahat olacaktır.

Cihazın üzerinde her bir priz için ayrı ayrı yeşil LED’ler konumlandırılmış. Bunların yanması, hangi prizin çalıştığını size gösteriyor. Ancak eğer rahatsız olursanız -ki priz görünür bir yerde rahatsız da edebiliyor- kapatmanız mümkün. Bunun için uygulama ayarlarından LED’ler kısmına erişmeniz yeterli olacak. Buradaki anahtarı kapatarak LED’leri kapatabilirsiniz.

Sonuç

Evet sonuç olarak Meross MSS425F isimli bu priz işini gayet iyi şekilde yerine getiren bir cihaz olmuş. Pratik uygulaması sayesinde kolayca kurup kullanabiliyorsunuz. Bu tip cihazlarla rahatlıkla evinizi akıllandırabilirsiniz. Yani komple akıllı ev sistemleriyle hazırlanmış bir ev satın almanıza gerek yok. :) Küçük ancak etkili çözümler. Meross’ta daha bunun gibi çok sayıda akıllı cihaz yer alıyor. Onlara da bakabilirsiniz. Bu cihazın fiyatı ise 899 TL şeklinde. Tek tek akıllı priz alsanız kuvvetle muhtemel bu fiyatın üzerine çıkarsınız, elbette onların da avantajı farklı yerlere konumlandırma olanağı tanıması. Ancak daha uygun fiyatlı uzatma kablosu şeklinde çoklu priz seçeneği sunan modeller de var. O nedenle fiyatını biraz yüksek bulduk.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Meross MSS425F
Ürün Markası Meross
CHIP Online Notu
88