Microsoft Surface Pro 4'ü inceledik

Daha büyük, daha parlak, daha kullanışlı Surface Pro 4'ü inceledik.

Microsoft Surface Pro 4 İnceleme
CHIP Online Notu 76
  • Akıllı kalem ve klavye kılıfı dahil
  • Kaliteli malzeme
  • USB 3.0 ve DisplayPort
  • Yüksek fiyat
  • Düşük pil ömrü
  • Mobil bağlantı modülü yok

Microsoft Surface Pro 4, 12,3 inçlik ekran köşegen boyutu ile, iPad'den çok az daha ufak. Fakat Apple tablet gibi, o da klavyesinin ve dokunmatik kaleminin (ikisi de ürünle birlikte tedarik ediliyor) ve güçlü işlemcisinin standart bir laptop'a alternatif oluşturmasını umut ediyor. Bu anlamda, Microsoft uygun bir malzeme seçimi yapmış: Etkileyici bir skor elde edebilen tablet, bunu 256 GB'lık Flash hafızasına ve standart bağlantılardan oluşan arabirim paletine borçlu (bir kart okuyucu dahil). Apple bu anlamda biraz yetersiz kalıyor, özellikle de bağlantı türü açısından sunduğu kısıtlı seçenekler yüzünden (fakat Apple LTE özelliğine sahip).

İki rakibin de kamerası aynı seviyede: İkisinin de sekiz megapiksellik kameraları var ve bunların görüntü kalitesi de ortalama seviyede. Microsoft sistemine yepyeni bir Skylake nesline ait Intel Core i5 işlemci güç veriyor ve işletim sistemi Windows 10 Pro 64 bit olarak belirlenmiş. Bu bileşim takılmasız ve neredeyse mükemmel bir kullanıcı deneyimini sağlıyor; ayrıca 8 GB RAM ve sağlam klavyesi de dikkat çeken diğer özellikleri. Selefi Surface Pro 3 ile kıyaslanırsa, ergonomisi ciddi derecede iyileştirilmiş. Önceki Surface versiyonlarında olduğu gibi, cihazda Windows Hello adı altında kullanılan biyometik tanımlama özelliği mevcut.

Ekranını özellikle incelemek gerekli: Görüntü boyutu (3:2) ve çözünürlük (2736x1824 piksel) sıra dışı olsa da, bu durum Win10 ve Office dokümanları için çok ideal. Daha da ötesinde, 267 ppi'lik yüksek piksel yoğunluğu iPad ile aynı değerde. Parlaklık seviyesi ise daha da yüksek (372 yerine 409 cd/m2). İki cihazın da ortalama bir kontrast oranı var. Fakat Surface'ın görsel izlenimi gerçekten mükemmel. Görüntüde renkler çok net ve temiz- eksik olarak sadece yansıtma önleyici bir kaplama söylenebilir.

iPad gibi, Surface Pro 4 te çok rahat taşınabilir değil: Kendisinden daha büyük iPad'den biraz daha ağır, ağırlığı 796 gram. Üstelik çalışma ömrü 5,5 saatin biraz üzerinde; bu alanda bir gelişme göstermesi gerekiyor, her ne kadar diğer ekranını iyi bulduğumuz XL tabletler de bu anlamda tatmin etmekten uzak değerlere sahip olsalar da.

Apple'ın iPad'inde olduğu gibi, yüksek fiyatı (1400€ civarında) laptop kullanıcılarının Surface'e geçmelerini biraz zorlaştırıyor. Fakat genel anlamda cihazın katma değeri olan iyi bir tablet olduğu söylenebilir.

Özetle

Surface Pro 4, tasarım hatlarıyla ve iyileştirilen ergonomisiyle iti bir cihaz. Öte yandan Skylake mimarisine sahip cihaz, performansıyla da başarılı. Yakından incelenebilir.

Kimler Almalı

Windows altyapısına sahip tablet ve aynı zamanda dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılabilecek olan Surface Pro 4, portatif ancak güçlü bir tablet arayan kullanıcılara hitap ediyor.

Alternatifleri

Surface Pro 4'e alternatif olarak iOS tarafında Apple iPad Pro 12.9'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Surface Pro 4
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
76
Ekran 12.3 inç (2736x1824)
İşlemci Intel Core i5- 6300U
İşletim Sistemi Windows 10 Pro
Depolama 256GB
Bellek 8 GB
Pil Ömrü 5.5 saat
Bağlantılar USB 3.0, 802.11ac, Bluetooth, mini DisplayPort
Boyutlar 29.1 x 20 x 0.8 cm
Ağırlık 756 gr.
Okuyucu Yorumları