Microsoft Wireless Display Adapter İncelemesi

TV'ye kablosuz görüntü aktarımı gerçekleştiren Microsoft Wireless Display Adapter'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 70
  • Kurulum basit ve kolay
  • Gecikmesiz bağlantı
  • Android desteği
  • Google Chromecast 2'nin fiyat avantajı var
  • Bağlantı kopabiliyor

Evinizde Smart, yani akıllı özellikleri olmayan düz bir televizyonunuz var ve bunu akıllandırmak, yani internete girmesini ve benzeri işlevlere sahip olmasını istiyorsunuz. Bunu sağlayabilen Miracast desteği gösteren cihazlar bu durumlarda işinize yarayacaktır. Elimizdeki Microsoft Wireless Display Adapter de bunlardan biri olarak bu kategoride yer alıyor. Öte yandan halihazırda işletim sistemini içinde bulunduran parmak boyunda mini Android PC'ler de farklı bir alternatif olabiliyor bu gibi durumlar için.

Peki, Microsoft Wireless Display Adapter televizyonunuzu nasıl akıllandırıyor ve nasıl çalışıyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Kolay bağlantı

Kolay bağlantı

Microsoft Wireless Display Adapter'ü kullanabilmeniz için televizyonunuzun HDMI ve USB bağlantıları olması gerekiyor. Cihazı HDMI yuvasına taktıktan sonra, güç alabilmesi için ucundaki kabloyu da USB portuna takmanız gerekiyor. Eğer HDMI ve USB portları birbirinden uzakta ve cihazın üzerindeki kablo yetmiyorsa, kutu içeriğinde bulunan uzatma kablosunu da kullanabilirsiniz.

Bu işlem bittikten sonra ister Windows ister Android'li bir cihazdan görüntüyü televizyona aktarmaya hazırsınız. Bunun için küçük bir uygulama kurmanız gerekiyor. Microsoft'un sitesinde Yüklemeler kısmında Microsoft Wireless Display Adapter yazılımını kuruyor ve sonrasında bağlantıya hazır olabiliyorsunuz.

Bu arada cihazın HDMI girişini koruyan küçük kapak, koyduğunuz yeri unutmazsanız kaybolacak; bunu söyleyelim. Zira cihazı televizyonunuza bağladıktan sonra ne zaman çıkartacağınız meçhul.

Gecikmesiz paylaşım

Gecikmesiz paylaşım

Microsoft Wireless Display Adapter'ü televizyonunuza taktığınızda, ekranda bağlantıya hazır olduğunu gösteren bir görüntü beliriyor. Direkt olarak Windows üzerinden anlatacak olursak, Cihazlar adımından kolayca televizyona takılı Microsoft Wireless Display Adapter'ü görebiliyor ve bağlanabiliyorsunuz. Bundan sonra ufak bir eşleşme süresi ve sonrasında her şey tamam.

Bu anlamda Microsoft Wireless Display Adapter'ün kurulumu oldukça basit ve kolay. Öte yandan cihazla yaptığımız denemelerde görüntü ve ses aktarımında herhangi bir gecikme yaşatmaması da sevindirici. Elbette minimal gecikmeler mevcut, ancak bu normal. Biz incelerken cihaz üzerinden film izledik, internette dolaştık ve yazım işlemleri yaptık; bunları rahatlıkla karşılayabiliyor. Fakat yine de oyun oynamak için ideal değil, onu söyleyelim.

Microsoft Wireless Display Adapter'de gördüğümüz bazı sorunlar da oldu elbette. Mesela cihazın bağlı olduğu laptop'ın ekranı uyku moduna girerse, bağlantı bir anda kopabiliyor. Bundan sonra ise görüntüyü yeniden aktarmak zor olabiliyor. Bağlamaya çalıştığımızda "Bu olmadı" şeklinde garip hatalar aldığımızı da söyleyelim. Görüntüyü tekrar aktarmanız için cihazı kaldırıp, yeniden aynı işlemi tekrarlamanız gerekebiliyor. Bu da pek çok kişi için can sıkıcı olabilir.

Özetle

Microsoft Wireless Display Adapter, tablet, dizüstü bilgisayar veya akıllı telefondaki içeriği televizyon veya monitöre kablosuz aktarmak için kullanılabilecek yöntemlerden biri. Görüntü ve ses akışında dikkat çekecek gecikme olmaması sevindirici. Kişisel kullanımların yanı sıra ofislerde, sunumlar için de tercih edilebilir. Fiyatı ise 300 TL civarında. Bu noktada Google Chromecast 2'ye kıyasla daha pahalı. O nedenle bizce fiyatının düşmesi gerekiyor.

Kimler Almalı

Tablet, dizüstü bilgisayar veya akıllı telefondaki içeriği televizyon veya monitöre kablosuz aktarmak isteyenler Microsoft Wireless Display Adapter'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Microsoft Wireless Display Adapter'e alternatif olarak fiyatı daha uygun ola Google Chromecast 2 ve benzeri ürünleri tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Wireless Display Adapter
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
70
Bağlantı HDMI, USB
Teknoloji Miracast
Adaptör Uzunluğu 88 mm
Kablo Uzunluğu 332 mm
Okuyucu Yorumları