Monster Abra A5 V13.1.3 İnceleme

Monster'ın yeni dizüstü bilgisayarı ABRA A5 V13.1.3 incelemesi.

CHIP Online Notu 88
  • Fiyat/performans
  • Uygun performans
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • 480 GB SSD
  • Etkili soğutma sistemi
  • Sound Blaster Cinema 5 destekli hoparlör
  • RGB klavye
  • Mini Display port yok

Son dönemde oyuncular bayram ediyor desek yeridir. Yakın dönemde oyun arenasında birbiri ardına kaliteli yapımlar gördük. Bunların arasında başı her ne kadar 2018'in en iyi oyunu olma iddiasında olan Red Dead Redemption 2 çekse de, bu oyunun PC sürümü henüz yok. Ancak Rockstar'ın PC oyuncularını üzeceğini pek sanmıyoruz. PC platformundaysa halihazırda Battlefield 5, Assassin's Creed Odyssey, FIFA 19, Shadow of the Tomb Raider ve Call of Duty: Black Ops 4 ortalığı adeta yakıyorlar. Peki, bu oyunları oynamak için laptop'ta nasıl bir konfigürasyona ihtiyacınız var? Dahası nasıl bir dizüstü bilgisayar satın almalısınız? Cevap Monster'dan geçiyor.

Hem iyi bir oyun bilgisayarı olsun hem bütçeye fazla yük yapmasın istiyorsanız, ilk bakacağınız oyun bilgisayar markası olan Monster'dan bu ayki konuğumuz en yeni modellerden Abra A5 V13.1.3. Bildiğiniz gibi Monster, her bir versiyonuyla farklı konfigürasyon ayarları sunuyor. Bunlar arasında kendinize en uygun modeli böylece bulabiliyorsunuz. Abra A5 V13.1.3 ise en yeni işlemciye sahip modellerden biri. Yakın zamanda Monster Notebook mağazalarında yer alacak olan laptop'ın fiyatı ise 4899 TL. Peki, bu model bu fiyata neler sunuyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Abra A5 V13.1.3 özellikleri

Abra A5 V13.1.3 özellikleri

Abra A5 V13.1.3, tasarımıyla daha önce incelediğimiz pek çok modelinin benzer kasa görünümünü taşıyor. Siyah renkli kasasında fırçalanmış kaplama yer alırken, laptop'ın alt kenarında ve touchpad alanının çevresinde yeşil çizgileri görüyoruz. Monster, bu detayla NVIDIA'ya atıfta bulunmuş. Zira laptop'ın grafik işlemcisi NVIDIA 10 serisinden GTX 1050.

Yine daha önceki modellerde gördüğümüz RGB aydınlatmaya klavyesinde yer veren Abra A5 V13.1.3, bu ışıklandırmayı Monster Kontrol Merkezi üzerinden yönetebilmenizi sağlıyor. 5 farklı profil ve 5 farklı efektle süsleyebileceğiniz klavye, güzel göründüğü kadar işlevsel de. Tuşların boyut ve dizilimi bir yana, numerik tuş takımının da yer alması, oyuncular tarafından aranan detaylar.

Laptop'ın alt kenarında yer alan bölümde bulunan hoparlörler, Sound Blaster 5 destekli. Böylece oyun sırasında iyi bir atmosfer için yeterli ses desteğini getiren Monster, Cinema 5 yazılımı üzerinden tüm ses ayarlarını yapılandırabilmenizi de sağlıyor. Buradan gerçekten detaylı ayar yapabiliyorsunuz. Çevresel ses miktarını belirleyebiliyor, bas ve tiz dengesi gibi bir dizi ayarı düzenleyebiliyor, tüm bunlar üzerinde yalnızca oyun için değil, film ve müzik gibi farklı kategoriler dahilinde de oynayabiliyorsunuz. Bu arada laptop'ın altında bir Subwoofer'ın bulunduğunu da belirtelim.

Ekranın üzerinde HD bir web kamerası bulunduran Abra A5 V13.1.3, bağlantıları arasındaysa yine geniş seçenek sunuyor. Laptop'ın her iki yanı ve arka tarafına yerleştirilen bağlantılar, USB-C'den tutun da USB 3.1 Gen1, USB 2.0, HDMI, Ethernet, kart okuyucu gibi ihtiyaç duyulacak olanları içeriyor. Kablosuz bağlantılar arasında da çift bantlı 802.11 ac Wi-Fi ile Bluetooth 5 desteği düşünülmüş. Ancak bu modelde bir Mini DisplayPort yok.

Abra A5 V13.1.3'ün arka yüzünde her iki tarafa konumlandırılmış havalandırma çıkışları da önemli. Etkili bir soğutma sistemine sahip olan laptop, fan ayarlarını da optimize edebilmenizi sağlıyor elbette. Turbo sistemini hızlıca klavyenin üzerindeki tuş ile devreye sokabiliyorsunuz. Dilerseniz yine kontrol merkezi üzerinden akıllı ısı soğutmayı seçebilir veya daha detaylı olarak laptop'ın ısısına göre fanların dönüş hızını kendiniz belirleyebilirsiniz.

Teknik kadro ve performans

Teknik kadro ve performans

Abra A5 V13.1.3, 15.6 inç boyutlu bir dizüstü bilgisayar modeli. LED arka aydınlatmalı IPS panelden oluşan ekran, Full HD çözünürlük sağlıyor. Panelin mat malzemeye sahip olması önemli. Böylece yansımaları emen ekran güzel bir görüntü sağlıyor.

Laptop'ın teknik kadrosuna geldiğimizde, başta da bahsettiğimiz gibi bu modelde Intel'in yeni işlemcisini görüyoruz. Intel'in bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkan Core i5-8300H işlemcisinden güç sağlayan laptop, 4 çekirdekli bu işlemcisiyle 2.3 GHz taban frekansta güç üretiyor. İşlemci, yük altında ise 4.0 GHz'e ulaşabiliyor.

Elbette bir diğer öncelikli değinilmesi gereken teknik birim ise grafik tarafı olacak. 4 GB GDDR5 bellek kapasiteli, 128-bit bellek arayüzlü GTX 1050 ile fiyat/performans noktasında iyi bir profile sahip olan Abra A5 V13.1.3'ün grafik performansına az sonra oyun detaylarında daha yakından bakacağız.

8 GB kapasitesinde 2666 MHz RAM bulunduran Abra A5 V13.1.3, 480 GB'lık Adata SU650 SSD bulunduruyor. Evet, bu modelde, daha önce incelediğimiz Monster laptop'lardaki gibi halihazırda bir M.2 SATA kullanılmamış fakat bu portlar unutulmamış da. Laptop'ta çift M.2 SATA portu yer alıyor. Dilerseniz bu alanları kullanabiliyorsunuz. Bu arada Abra A5 V13.1.3'le fiyat olarak muadil diyebileceğimiz modellerde, 480 GB gibi geniş bir SSD'den ziyade daha çok 1 TB sabit diskin yanında yalnızca 8 GB SSD alanı ayrıldığını görüyoruz. Bu fark da bu modelin artıları arasında yer alıyor.

Abra A5 V13.1.3, sahip olduğu bu teknik öğeler ışığında elbette oyun tarafında üst seviye bir model olmuyor, ancak oyun tarafında kendinden memnun edici performans üretmeyi de başarıyor. Öyle ki dönemin yeni oyunlarından Assassin's Creed Odyssey'de yüksek grafik ayarlarında ortalama 30 FPS alan laptop, böylece beklentiyi karşılıyor. Bu arada yalnızca oyunlarda değil, performans gerektiren işlerde de kullanabileceğiniz Abra A5 V13.1.3, elbette nihayetinde bir oyun bilgisayarı olduğu için en iyi oyunlarla değerlendirilir. Bu bağlamda şimdi biraz Abra A5 V13.1.3'ün oyun performansına göz atalım.

Monster Abra A5 V13.1.3 gerçek zamanlı oyun testlerini, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Monster'ın fiyatına göre uygun fiyatıyla dikkat çeken Abra A5 V13.1.3 modeli, rakiplerine nazaran daha iyi bir fiyat/performans grafiği çiziyor. Yeni nesil Core i5 işlemcili ve GTX 1050 ekran kartlı bir dizüstü bilgisayar modeli aradığınız ölçülerdeyse, Abra A5 V13.1.3 size iyi gelecektir diyerek incelememizi noktalayabiliriz.

Kimler Almalı

Oyun Notebook'u satın almak isteyen ve fiyat/performans ürünlerini tercih eden oyun severler rahatlıkla Abra A5 V13.1.3 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Monster Abra A5 V13.1.3'e alternatif olarak Core i7-8750H işlemcili bir model arıyorsanız Abra A5 V13.2 modeline, eğer bir dizüstü bilgisayarda maksimum verimi sağlamak istiyorsanız ise Semruk S7 V6.1.1 modeline Monster Notebook mağazasında bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Abra A5 V13.1.3
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
88
USB 3.1 Gen 2 adet
USB 3.1 Type-C 1 adet
Ethernet Var
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i5-8300H
İşlemci Hızı4.0 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS LED
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050
Grafik Kapasitesi4 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD480 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 2.04
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar376 x 260 x 27 mm
Ağırlık2.4 kg
Okuyucu Yorumları