Monster'ın yeni oyun canavarını inceledik.

Oyunseverlerin beğendiği dizüstü bilgisayar markası Monster'ın yeni oyun canavarını inceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Fiyat/performans
  • Soğutma sistemi
  • Arka aydınlatmalı klavye
  • Full HD ekran
  • Fan sesi
  • Kaba tasarım

Güçlü oyun bilgisayarlarıyla tanınan Monster, oyunseverlere sunduğu yeni dizüstü bilgisayarıyla test merkezimize konuk oldu. Özellikle güçlü teknik öğeleriyle dikkat çeken Monster'ın Abra A5 modeli, fiyat / performans oranında oldukça iddialı bir model.

Orta seviye ile üst segment arasında konumlandırılabilecek yapıda olan dizüstü bilgisayarı, Intel'in 4'üncü nesil Haswell işlemcisine ve Nvidia'nın ilk Maxwell mimarili mobil ekran kartına sahip. Güçlü soğutma sistemi, güçlü ekranı, Super RAID teknolojisi ve elbette Windows 8 işletim sistemiyle dikkat çeken Monster Abra A5, incelediğimiz modeliyle V1.1 sürümü. Bir de aynı dizüstünün V2.1 sürümü var ki onda bazı özellikler daha farklı.

Peki, elimizdeki Abra A5 bize neler sunuyor? Şimdi Monster'ın Abra A5 oyun canavarına daha yakından bakalım.

Tasarıma bakıyoruz

Bilmeyenler için hemen söyleyelim. Monster Abra A5, elbette bir oyun bilgisayarı. Ve sahip olduğu özelliklerle bunu her noktada belli ediyor.

Üzerinde 15.6 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyan dizüstü, oldukça kalın bir gövdeye sahip. Tasarımın kalın olmasına oyunseverlerin çok kafa yoracaklarını düşünmüyoruz. Zira son dönemde ortaya çıkan ultra ince ancak güçlü teknik kadroya sahip dizüstü bilgisayarlara kadar buna oyunseverler olarak alışığız. Fakat madem söze tasarımdan başladık, bu noktada söylememiz gerekiyor ki Abra A5, tasarımıyla oldukça kaba görünüyor. Tasarımıyla kendini oyunculara yakın tutabilecek herhangi bir özelleştirmeden kaçınılmış olan dizüstü, tıpkı sıradan bilgisayarlar kadar düz bir görünüme sahip. O nedenle Monster'ın ABRA A5'in tasarımını beğenmediğimizi söyleyelim.

Üzerinde 15.6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran Abra A5, mat malzemeli ekranıyla yansımalara karşı dirençli yapıda. Full HD çözünürlük sunan ekranın hemen altında uzanan klavye ise arka aydınlatmalarıyla dikkat çekiyor. Böylece dizüstü bilgisayarı geceleri oyun oynayan veya bilgisayar başında olanlara büyük kolaylık sağlıyor.

Touchpad'in altında bir parmak izi okuyucusu da bulunduran dizüstü, elbette optik sürücüye de sahip. Abra A5'in bağlantılarına baktığımızdaysa üç adet USB 3.0, HDMI, USB 2.0, Ethernet ve kart okuyucu gibi gerekli arabirimleri görüyoruz.

Performans çizgisi

Abra A5, Windows 8 işletim sistemiyle çalışıyor. Dizüstünün teknik detaylarına baktığımızda, orta – üst segment arası için yeterli birimleri görüyoruz. Intel Core i7 4700MQ işlemcinin sahibi olan cihaz, 2.40 GHz hızında çalışıyor, ancak 3.40 GHz hızına dek ulaşabiliyor. Özellikle ekran kartıyla dikkat çeken bilgisayar, Nvidia GeForce GTX 860M'i üzerinde taşıyor. Nvidia'nın yeni Maxwell mimarisinin eseri olan kart, 2 GB'lık kapasiteye sahip. Buna ek olarak bellek hanesinde 8 GB'lık DDR3 RAM'leri görüyoruz. Abra A5'in depolama alanı ise tam oyunculara göre. 256 GB'lık SSD'nin yanı sıra 1 TB HDD'ye de yer verilen bilgisayarda, 2 adet 2.5" disk desteği ile 2 TB'a kadar depolama kapasitesi genişletilebiliyor.

Peki, Abra A5'in performansı nasıl? Dizüstü bilgisayarla geçirdiğimiz süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bioshock Infinite, Call of Duty: Ghosts, DiRT Showdown, Metro: 2033 ve Thief başı çekenler arasındaydı. Bioshock Infinite'te ortalama 45 FPS'yi gördüğümüzü söyleyelim. Oyunda eğer ortam sakinse 60 FPS civarında bir performans almanız da mümkün. Yine Call of Duty: Ghosts'da da 30 FPS ortalamasında performans gördüğümüzü söyleyelim.

Metro: 2033'te Benchmark'a tabi tuttuğumuz Abra A5, ortalama 20 FPS civarında bir sonuç elde etti. Thief'te ise 24.9'luk bir skor aldı. Elbette tüm oyunlarda ayarlar en yüksek seviyedeydi.

Özetle

Sonuç olarak Monster Abra A5, oyunseverler için iyi bir model. Oyun performansının yanı sıra güçlü soğutma sistemi sayesinde ısınmadığını gözlemlediğimiz dizüstü, rahat ve aydınlatmalı klavyesiyle de bizden iyi not alıyor. Her ne kadar tasarımıyla pek çekici durmasa ve fan sesi yer yer rahatsız edici olsa da fiyat / performans oranıyla iyi bir noktaya yerleşiyor. Orta – üst segment arasında son dönem popüler oyunları rahat çalıştırabilen bir seçenek arayan oyuncular Abra A5'i yakından inceleyebilirler.

Monster Abra A5'in fiyatı ise 2599 TL

Kimler Almalı

Orta – üst segment arasında son dönem popüler oyunları rahat çalıştırabilen bir seçenek arayan oyuncular Abra A5'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Monster Abra A5'e alternatif olarak daha güçlü bir seçenek arıyorsanız Monster Tulpar T7 serisine de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Abra A5
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
80
Genel
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Core i7 4700MQ
İşlemci Hızı2.40 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 860M
Grafik Kapasitesi2 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.03
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar374 x 250 x 43.1 mm
Ağırlık2.7 kg
Okuyucu Yorumları