Monster Abra A7 V10.2 İnceleme

Monster'ın oyunculara hazırladığı yeni nesil modellerden Abra A7 V10.2'yi tüm detaylarıyla testte!

CHIP Online Notu 90
  • Yeni nesil işlemci
  • Performans
  • İnce çerçeveli ekran
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • 144Hz ekran
  • Mekanik RGB klavye
  • 4 yönlü soğutma sistemi
  • 3 ekran çıkışı
  • Sound Blaster Cinema 5 destekli hoparlör
  • Tek kanal RAM

Monster, Abra serisini yeniledi ve yeni dizüstü bilgisayarlarını kullanıcılarla buluşturdu. Elimizde bunlardan Abra A7 V10.2 modeli bulunuyor ve bugün, bu dizüstü bilgisayarı tüm detaylarıyla inceleyeceğiz.

Elbette öncelikle şunu söylemek gerekiyor: Monster, satışa sunduğu her dizüstü bilgisayarlar modelini çeşitli özelleştirme seçenekleriyle getiriyor. Yani belli bir modelle sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Bugün inceleyeceğimiz Abra A7 modelinin yanı sıra tüm modellerin teknik kadrosunu istediğiniz gibi, ihtiyacınıza uygun şekilde güncelleyebiliyorsunuz. Bu da sınırları kaldırma açısından oldukça önemli. Peki, Monster Abra A7 V10.2 bizlere neler sunuyor? Hemen önce tasarımıyla söze başlayalım, ardından da performansına ve getirdiklerine bakalım.

Monster Abra A7 V10.2 nasıl görünüyor?

Monster Abra A7 V10.2 nasıl görünüyor?

Monster Abra A7 V10.2, her zamanki sade tasarım çizgisini koruyor, ancak oldukça ince bir gövdeye sahip olmasıyla rahat taşıma imkanı tanıyor. Öte yandan 17 inç büyüklüğünde bir laptop olmasına karşın 2.5 kilogram ağırlığında olan cihaz, böylece gezgin oyuncular tarafından da tercih edilebilir.

Bu modelde mekanik tuş takımına yer veren Monster, elbette bu tuşları yine RGB ışıklandırma ile renklendirmiş. Böylece performans açısından olduğu gibi ışıklandırma seçenekleriyle de oyuncuların beklediği çizgide olan cihaz, yazılımı üzerinden de bu ışıklandırmaları dilediğiniz gibi yönetebilmenizi sağlıyor. Böylece kendi oyun modlarınızı yaratabilir ve buna uygun ışıklandırmayı kullanabilirsiniz.

Işıklandırmalı alanlarıyla tasarıma katkıda bulunan Monster Abra A7 V10.2'in bir diğer güzel görünen yanı kuşkusuz ekranında gizli. Zira bu modelin ekran çerçevesi bir hayli ince. 17.3 büyüklüğünde olan ekranın çerçesi sadece 5 mm kalınlığında. Gerek ekran büyüklüğü, gerek çerçevesinin ince olmasıyla yüksek görüş alanı isteyen oyunculara hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Laptop'ın çevresine baktığımızda, arka tarafta yine her iki yanda yer alan çift fanların bulunduğunu görüyoruz. Evet, laptop'ta toplam 4 hava çıkışı var ve bunlar her iki yana çifter olarak yerleştirilmiş. Böylece bu model gayet serin çalışıyor ve bunun neticesinde de performans kaybı yaşatmıyor.

Fanların çevresine de fiziksel bağlantıları dağıtan Monster, burada bizlere tam boyutlu HDMI ve 2 adet Mini DisplayPort çıkışı sunuyor. Böylece bu monitörü aynı zamanda bir iş istasyonu biçiminde kullanmanız da mümkün, zira toplam 3 monitöre aynı anda görüntü aktarabiliyorsunuz.

Devam edelim: Bağlantılar arasında USB-C 3.1 portu unutulmamış, 2 USB 3.1 portu ve 1 USB 2.0 girişi de mevcut. Mikrofon ve kulaklık girişleri ayrı ayrı olarak yer alıyor, ayrıca bir kart okuyucu da dizüstü bilgisayarda bulunuyor. Tabii ki dahili Gigabit Ethernet portunu da unutmayalım.

Kablosuz bağlantılar arasında da yine daha önce pek çok Monster modelinde gördüğümüz gibi Bluetooth 5 ve 802.11ac Wi-Fi desteğinin bulunduğunu da söyleyelim.

Monster Abra A7 V10.2 özellikleri neler?

Monster Abra A7 V10.2 özellikleri neler?

Evet, şimdi Abra A7 V10.2'nin diğer özelliklerine geçelim ve ilk olarak ekrana daha yakından bakalım. Bu modelin en büyük farklarından biri ekranında yaşanıyor diyebiliriz, zira bu ekran native olarak 144Hz tarama hızına sahip. Böylece yüksek kare hızlarında akıcı bir oyun deneyimi elde ederken, bunun görüntü karşılığını da ekrandan alabiliyorsunuz.

Bu arada ince gözler biliyorlardır zaten; 144Hz ekranlı bilgisayarlarda tek farkı oyunlarda görmüyorsunuz, Windows kullanımında da hissediyorsunuz. En basitinden fare imlecini ekranda kaydırırken, imlecin hareketinin 144 Hz ve 60 Hz destekli iki farklı ekranda aynı olmadığını göreceksiniz. Bu çok ince bir detay gerçi, ancak bir kez 144Hz ve üzeri ekranla tanıştıktan sonra 60Hz bir ekran kullanırsanız, ne demek istediğimizi kavrayacaksınız.

Laptop'ta yine ışık sızdırmasız bir panel kullanılmış ve yansıma engellemek için bunun mat malzemeye sahip olduğunu belirtelim. Ekran Full HD çözünürlük sunuyor ve panel IPS olduğundan dolayı 178 dereceye kadar görüş açısı sağlanabiliyor.

Biz bu ekranda, laptop'ı incelediğimiz bir aylık süreçte Assassin's Creed Odyssey oynadık. İkinci oyun olarak ise Far Cry Primal'i değerlendirdik. Bunlara geçeceğiz, daha yakından bakacağız, ancak önce Abra A7 V10.2'yi teknik özellikleriyle de tanıyalım.

Monster Abra A7 V10.2 performansı

Monster Abra A7 V10.2 performansı

Abra A7 V10.2, öncelikle mekanik tuş takımına sahip olması, 144Hz'lik bir ekran bulundurması ve 4 yönlü hava akışı sağlamasıyla performansa önemli katkılar sağlıyor. Buna bir de yeni nesil işlemcilerden Intel Core i7-8750H modelini de ekleyen laptop, böylece gerekli itici gücü sağlayabiliyor.

Henüz bu yılın ikinci çeyreğinde çıkan Core i7-8750H, 6 fiziksel çekirdekten ve 12 izlekten oluşuyor. 2.2 GHz taban frekansta çalışan işlemci, yük altında size 4.1 GHz frekans sunabiliyor. Bu sayede bu laptop, yalnızca oyunlarda değil, aynı zamanda yüksek güç gerektiren uygulamalarda da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir makine oluyor. Tamam Monster oyun bilgisayarları yapıyor, evet, ancak yüksek konfigürasyonu sayesinde bundan farklı alanlarda da faydalanabiliyorsunuz. Yani diyeceğimiz o ki, bu ekranı ister yüksek grafik uygulamlarında kullanabilir, ister ofis programları çalıştırabilir, sonrasında da açıp FIFA atar, Odyssey'de keşfe çıkarsınız; burası tamamen size kalmış.

Şimdi, Abra A7 V10.2'de ayrıca 8 GB DDR4 belleğin yer aldığını söyleyebiliriz. Burada tek kanal yerine çift kanal kullanılsa daha iyi olurmuş gerçi. SSD konusunda ise cihazda XPG'nin oldukça güçlü bir modeli yer aldığını belirtelim. 256 GB kapasitesinde XPG PRO M.2 SATA diskin yer verildiği laptop'ta ayrıca boşta duran bir M.2 slotu daha var. Yine ayrıca 2.5"'lik bir sabit diskle daha geniş depolama alanı da oluşturabilirsiniz. Bu diske uyguladığımız CrystalDiskMark testinde 1155 MB/s sıralı okuma, 1136 MB/s ise sıralı yazma performansı sağladığını söyleyelim ki, farklı senaryolarda bundan çok daha fazlasını alabiliyorsunuz, onu da belirtelim.

Abra A7 V10.2 modelinde NVIDIA'nın GeForce GTX 1050Ti ekran kartı yer alıyor. 4 GB GDDR5 bellek kapasiteli ve 128-bit bellek arayüzlü bu kart ile beraber yeni nesil oyunları da yüksek grafik ayarlarıyla oynayabiliyorsunuz. Fakat FPS değerini yukarı çekmek için elbette 1050Ti'da bazı ayarları optimize etmeniz gerekiyor, biliyorsunuz. Biz incelediğimiz süre boyunca böylesi bir senaryoda Assassin's Creed Odyssey'de 30 FPS'nin üzerinde bir performans sağladık. Ayrıca alternatif oyunumuz Far Cry Primal'de de yine yüksek grafik ayarlarında 144Hz'de çok akıcı bir oyun performansı aldık. Şimdi o görüntüleri de sizlerle paylaşalım.

Monster Abra A7 V10.2 gerçek zamanlı oyun testlerini, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak Monster'ın yeni Abra A7 V10.2 dizüstü bilgisayarı, sahip odluğu teknik kadro ışığında performans açısından olduğu kadar fiyatıyla da kategorisi için en iddialı modellerden biri oluyor. Şu an bu modeli 7199 TL fiyatla satın alabiliyorsunuz. Özellikleri bakımından oyuncular tarafından mobil plarformda gayet tercih edilebilir bir model olmuş kanısındayız. Elbette dediğimiz gibi, özelliklerinde dilediğiniz gibi oynamanız mümkün; böylece bu modeli kendinize göre şekillendirebilirsiniz.

Kimler Almalı

Yeni nesil bir Oyun Notebook'u satın almak isteyen ve kategorisi için uygun fiyatlı bir cihaz arayanlar Abra A7 V10.2 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Monster Abra A7 V10.2'e alternatif olarak yine yeni nesil işlemcili ancak daha uygun fiyatlı bir model arıyorsanız o halde Abra A5 V13.1.3 modelini inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Abra A7 V10.2
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
USB 3.1 Gen 2 adet
USB 3.1 Type-C 1 adet
Mini DisplayPort 1.2 2 adet
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-8750H
İşlemci Hızı2.2 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Grafik Kapasitesi4 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar395 x 260 x 27 mm
Ağırlık2.5 kg
Okuyucu Yorumları