Monster Abra A7 V8.1.1 İnceleme

Oyunculara özel fiyat/performans Notebook modellerinden Abra A7 V8.1.1'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Fiyat/performans
  • Geniş ve iyi ekran
  • Zengin bağlantı seçeneği
  • 256 GB SSD
  • Sound Blaster Cinema 5 destekli hoparlör
  • RGB klavye
  • Özelleştirme seçenekleri
  • Yazılım arayüzü daha iyi olabilir

Türkiye'de oyuncu Notebook'u dendiğinde akla gelen ilk marka olan Monster Notebook, her bütçe aralığına uygun modeliyle oyun severler tarafından fazlasıyla rağbet görüyor. Notebook'larını 8'inci nesil Intel işlemcilerle donatan şirket, gerek keseye göre gerek tercihe göre NVIDIA'nın 10 serisi ekran kartlarına da farklı modellere yer veriyor. Böylece mağazaya gittiğinizde kendinize uygun bir modeli mutlaka buluyorsunuz. Bildiğiniz gibi zaten bir süredir Monster Notebook'un modellerini inceliyoruz. Tulpar ve Abra serisinden çok sayıda modeli inceleme şansı bulduk. Bugün de bunlardan Abra A7 V8.1.1 modelini inceleyeceğiz.

Tasarım

Tasarım

Söylediğimiz gibi Monster, her modeliyle farklı bir aralıkta ürün sunan bir marka. Seçtiğiniz bilgisayarın konfigürasyonunu istediğiniz gibi özelleştirebilme şansına da sahipsiniz. Mesela elimizdeki Abra A7 V8.1.1 modelini bu şekilde satın alabilir veya az sonra bahsedeceğimiz teknik kadrosunda değişiklik yapabilirsiniz. Ancak işin teknik kısmına geçmeden önce biraz Abra A7 V8.1.1'i tasarımıyla tanıyalım.

Abra A7 V8.1.1, büyük boyutlu bir dizüstü bilgisayarlar arayanlara hitap ediyor. 17 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan laptop, böylece geniş bir görüş ve kullanım alanı sunuyor. Laptop'ın tasarım çizgisi oldukça sade. Bu anlamda çok özel bir tasarıma sahip olmadığını söyleyebiliriz. Öte yandan 17 inç boyutuna karşın nispeten ince bir model oluyor. Ağırlığı ise 2.9 kilogram seviyesinde.

Monster Notebook, bu modelinde yine RGB aydınlatmalı bir klavyeye yer vermiş. Peki, klavyenin rengini değiştiebiliyor musunuz? Elbette. Monster'ın tüm Notebook'larında yer alan Control Center yazılımı üzerinden klavye aydınlatmasını değiştirebilmeniz mümkün. Hatta sözü geçmişken Control Center'a da kısaca bir bakalım. Bu yazılım üzerinden Notebook'a ilişkin pek çok ayarı hızlıca yapabilmek mümkünken, aynı zamanda yazılımı sistem monitörü şeklinde de kullanabiliyorsunuz. Yine buradan temel ayarlarınızı güç tasarrufu, performans, eğlence ve sessiz şeklinde ayarlayabilirsiniz. Bu anlamda uygulama gayet başarılı, ancak Monster Notebook ekibi arayüzü baştan tasarlasa çok daha iyi olur doğrusu diye düşündüğümüzü de belirtelim.

Yine Abra A7'nin tasarımına dönecek olursak, klavyenin altında yine oldukça kullanışlı bir touchpad'in bulunduğunu söyleyebiliriz. Ancak zaten harici bir fare ile kullanacağınız için bu alanı pek kullanmayacaksınız. Ha, klavye özelinde, numerik tuş takımının yer aldığını da unutmadan söyleyelim.

Abra A7 V8.1.1'nin bağlantılarına da bakalım. Monster, bu modelinde de daha önce diğer Notebook'larında olduğu gibi yine geniş bağlantı seçeneği sunmuş. Burada çift mini DisplayPort'tan tutun da HDMI'ya, Ethernet portundan 2 adet USB 3.0 ve USB Type-C portuna kadar geniş bir bağlantı alanı bulunuyor. Ayrıca laptop'da yeni nesil AC Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 desteği de yer alıyor.

Özellikler ve performans

Özellikler ve performans

Abra A7 V8.1.1, az önce de söylediğimiz gibi 17.3 inç boyutunda bir ekranın sahibi. LED arka aydınlatmayla donalı panel, Full HD çözünürlüğünde ve mat yüzeye sahip. Full HD çözünürlük bu model için optimum seçenek olmuş. Ekranın büyük olması da ayrıca bir monitöre ihtiyacınızı ortadan kaldıracaktır.

Cihazın teknik detaylarına gelecek olursak, Monster Notebook'un diğer pek çok modelinde de yer aldığı üzere Intel'in 8'inci nesil işlemci ailesinden bir işlemci ile karşılaşıyoruz. 6 fiziksel çekirdekli Core i7-8750H işlemcinin yer aldığı bilgisayarda 2.2 GHz taban frekansı sağlanıyor. Ancak yük altında 4.1 GHz'e değin yükselen frekans artışı ile gayet sağlam bir işlem performansı almak mümkün. Cihazın RAM kapasitesi ise 8 GB tek kanal olarak tercih edilmiş. Cihazın az sonra bahsedeğimiz fiyatı göz önüne alındığında bu seçim uygun karşılanacaktır. Ancak yine önceden söylediğimiz gibi siz isterseniz bu modeli optimize ederek, RAM kapasitesini 16 GB çift kanal olarak da tercih edebilirsiniz. Bu arada kullanılan belleğin 2666 MHz frekansında olduğunu da söyleyelim.

Cihazda SSD olarak da 256 GB'lık bir M.2 SATA'ya yer verilmiş. Muadil modellerde 128 GB SSD'nin yanı sıra daha yüksek fiyatlı seçenekleri görürken, Monster bu noktada da oyunculara iyi bir destek atmış doğrusu; bunu da söylemek lazım.

Gelelim ekran kartına. Abra A7 V8.1.1'de NVIDIA ailesinden GeForce GTX 1050 yer alıyor. 4 GB GDDR5 bellek kapasiteli olan GTX 1050, Notebook'un bulunduğu segment için iyi performans göstermesini sağlıyor. Elbette olur da bu modelde No Man's Sky oynamaya kalkarsanız, yüksek grafik değerlerinde 20 – 30 FPS alacaksınız. Ancak No Man's Sky türevi oyunlar için de en az GTX 1060'lı bir model tercih etmek daha mantıklı olacak. Fakat özellikle yine son dönemin beğenilen oyunlarından Wreckfest'te değerlendirdiğimiz Abra A7 V8.1.1 gayet başarılı sonuçlar üretti. Oyunu oynadığımız süre boyunca Ultra grafik ayarlarını seçtiğimizi de belirtelim ve şimdi sonuçları sizlerle paylaşalım.

Monster Abra A7 V8.1.1 gerçek zamanlı oyun testlerini, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Monster, bu defa oyun severlere uygun fiyatlı olarak sunduğu bir modelle ofisimizdeydi. Abra A7 V8.1.1 aldığı sonuçlarla olsun, sunduğu özelliklerle olsun bu anlamda gayet dengeli bir model olmuş kanısındayız. Bahsettiğimiz konfigürasyonla bu modeli şu an Monster Notebook'tan 5999 TL'ye satın alabiliyorsunuz. Muadil modellere kıyasla fiyat/performans oranıyla dikkat çektiği aşikar. Öte yandan getirdiği avantajlar da var. Daha geniş SSD kapasitesi sunması, Bluetooth 5.0 ve 802.11ac Wi-Fi desteğinin yanı sıra Monster sırt çantası ve 3 aylık ESET Internet Security yazılım paketi ile beraber gelmesi de bunlardan bazıları. Bu arada satın alım aşamasında konfigürasyonu revize edebilme esnekliği de büyük rahatlık sunuyor pek tabii. Bu anlamda eğer GTX 1050 ayarında ekran kartı ve 8'inci nesil Core-i7 işlemcili bir model arayanlar tarafından tercih edilebilir kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

Oyun Notebook'u satın almak isteyen ve fiyat/performans ürünlerini tercih eden oyun severler rahatlıkla Abra A5 V8.1.1 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer benzer teknik kadroya sahip, ancak 15.6 inç boyutunda bir Notebook arıyorsanız, o halde Abra A5 V13.2 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Abra A7 V8.1.1
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-8750H
İşlemci Hızı4.1 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Ekran PaneliIPS LED
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050
Grafik Kapasitesi4 GB
Bellek ve Depolama
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.01
HDMIVar
VGAVar
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar418 x 288 x 27 mm
Ağırlık2.9 kg
Okuyucu Yorumları