Monster Huma H4 V2.1 İnceleme

Monster'dan bu defa oyun değil, iş bilgisayarı inceledik. İşte Huma H4 V2.1 ve inceleme notları...

CHIP Online Notu 92
  • İnce ve hafif
  • Ergonomik klavye
  • Ekran güzel görüntü üretiyor
  • Güçlü teknik bileşenler
  • 802.11ac Wi-Fi & Bluetooth 5
  • Ses performansı
  • Ek M.2 slotu
  • Pil ömrü
  • Tek kanal bellek
  • Kart okuyucu yok

Monster dendiğinde akla oyun bilgisayarı geldiğini biliyoruz. Bugüne kadar incelediğimiz pek çok Monster dizüstü bilgisayarında, uygun fiyata üst seviye oyun performansı görmeye alışkınız. Bugün inceleyeceğimiz dizüstü bilgisayar ise, Monster'ın ne Tulpar, ne Abra ne de Markut serisinden. Monster'ın yüksek oyun performansı sağlayan bu 3 kolunun yanı sıra ayrıca bir de Huma adında bir ailesi daha var. Bu ailenin konusu ise, özellikle ince, hafif ve güçlü iş bilgisayarları üzerine.

Özellikle sık seyahat edenler, mobil ortamda çalışanlar ve kompakt bir iş bilgisayarı arayanlar için tasarlanan Huma serisi, güzel modellere ev sahipliği yapıyor. Bugün bunlardan biri olan Huma H4 V2.1 modeline yakından bakacağız.

Kompakt ve Güzel Tasarım

Kompakt ve Güzel Tasarım

Ailenin genlerine uygun olarak oldukça ince ve hafif yapıda tasarlanan Huma H4 V2.1, yalnızca 1 kilogram ağırlığında ve 17 mm'lik kalınlıkta bir laptop. Böylece çantanızda çok rahat taşıyabileceğiniz bu model, açıkçası bizim de oldukça işimize yarayan bir model oldu. Zira seyahatlerimizde ve mobil ortamda çalışmamız gerektiği ve bu süreçlerde sırt çantamızdaki ağırlığı minimumda tutmak istediğimiz için, laptop'ı bu süreçte yanımızdan ayırmadık doğrusu.

Sade tasarımı ve gümüş renkli yapısıyla oldukça sade ve profesyonel görünen Huma H4'ün kasa malzemesi ise magnezyumdan oluşuyor. Böylece dayanıklı olduğu gibi, ısı dağılımını da iyi şekilde yapabilen bilgisayar, özellikle iş kullanımları için bir model olduğu için klavyesi de geniş tutulmuş. Geniş tuşları, düzenli tuş yerleşimi ve arka aydınlatma ile beraber konforlu bir yazı yazma deneyimi sunan laptop, yine aynı ölçüde geniş bir touchpad alanına sahip.

Huma H4 V2.1, 14.1 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. Mat malzemeli LED IPS panelden oluşan bu ekran ile Full HD çözünürlüğünde görüntü alabiliyorsunuz. 178 derecelik geniş görüş açısı sağlayan IPS panel, kategorisi için gayet güzel görünüyor ve mat malzemeden ötürü ışık yansıması da yapmıyor. Bu arada ekranın çerçevelerinin de bir hayli ince tutulduğunu ve esnek ekran menteşesi sayesinde ekranı oldukça geriye yatırabildiğinizi de söyleyelim. Bu, özellikle mobil ortamda çalışırken laptop için önemli bir oluyor. Bu arada ekranın hemen üzerinde de bir HD kamera bulunduğunun altını çizelim.

Güçlü Teknik Kadro

Güçlü Teknik Kadro

Peki, Huma H4'ün teknik bileşenleri neler? Huma H4'ün V2.1 modelinde Intel Core i7-8565U işlemci yer alıyor. 4.6 GHz'e kadar performans gösteren bu işlemci, 4 fiziksel çekirdek ve 8 izlek sahibi. Beraberinde getirdiği yerel grafik birimi Intel UHD Graphics 620 olsa da, Monster bunun yanına bir de 2 GB GDDR5 belleklerle güçlendirilen NVIDIA GeForce MX250 grafik birimini yerleştirmiş. Böylece ofis uygulamaları dışında, video düzenleme işlerinde ve yaratıcı içerikler üretmede kullanabileceğiniz bir laptop olan Huma H4, elbette iş dışında oyunlarda da kullanılabilecek bir model oluyor. İncelediğimiz süre boyunca Fortnite ve Conarium gibi oyunlarda değerlendirdiğimiz laptop, oyun konusunda da tatmin edici sonuçlar üretiyor. Böylece her ne kadar ana kolu iş olsa da, bu laptop'ı oyunlarda da rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Teknik bileşenlere devam edecek olursak, Huma H4 V2.1'de 8 GB kapasitesinde RAM kullanıldığını ve bunların 2400 MHz frekanslı olduklarını söyleyebiliriz. Dilerseniz satın alım aşamasında bunu 16 GB olarak revize edebilir veya sonradan dilerseniz kendiniz değiştirebilirsiniz. Aynı şey disk için de geçerli. Cihazda 256 GB kapasiteli Intel 760P M.2 SSD yer alırken, ayrıca bir M.2 slotu daha yer alıyor. Buraya da yine ekleme yapabilirsiniz.

Bu arada Monster, Intel 760P SSD için 3210 MB/s okuma, 1315 MB/s yazma iddiasında bulunmuş. CrystalDiskMark ile yaptığımız test neticesinde bunun büyük oranda karşılandığını söylemek lazım. Aldığımız sonuçta 3058 MB/s sıralı okuma, 1269 MB/s sıralı yazma performansı gösteren disk, böylece verimlilik ihtiyacını karşılayacağını da ispat ediyor.

İdeal Pil Ömrü

İdeal Pil Ömrü

İş bilgisayarından aranan verimlilik ve performanstan bahsederken, pil ömrünü de geçmeyelim tabii ki. Mobil odaklı bir laptop olduğu için pil ömrü de bir hayli önemli. 8 saate kadar pil ömrü sağlayabilen Huma H4, bu anlamda gün içinde dışarıda olsanız da, priz aramanızı gerektirmeyecek bir model. Bizim de seyahatlerimizde yanımızda bulundurmamızın önemli nedenlerinden biri oldu doğrusu.

Huma H4 ile ilgili son olarak değineceğimiz iki konumuz daha kaldı. Bunlardan biri Monster Control Center. Monster'ın daha önce incelediğimiz diğer notebook'larında da yer alan Monster Control Center, kuşkusuz bu modelde de yer alıyor. Laptop'ın performans odaklı veya sessiz modda çalışmasını ayarlayabileceğiniz gibi burada çok sayıda optimizasyonu da yapabiliyorsunuz. Sistem monitörü de yer alırken, ekran görüntü modlarını da buradan kolayca belirlemeniz mümkün.

Laptop'ın bağlantılarına da bakacak olursak, burada geniş seçeneklerin yer aldığını görüyoruz. 2 adet USB 3.1 Gen1 portunu bulunduran notebook, ayrıca USB 3.1 Type-C ve ek olarak USB 2.0 girişine de yer veriyor. HDMI ve Gigabit Ethernet girişleri de yer alırken, HDMI'ın tam boyutlu, Ethernet bağlantısının ise Gigabit olması önemli detaylar. Kablosuz bağlantı tarafında da Bluetooth 5 ile çift bantlı 802.11ac Wi-Fi desteğinin yer alması da keza. Ha, bir de 2 adet 2W'lık hoparlörlerin Sound Blaster destekli olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Monster'ın bugüne kadar daha çok oyun bilgisayarlarını incelemiş olsak da, Huma serisinin de gayet kullanışlı olduğunu bu incelememizle görmüş olduk doğrusu. Kompakt tasarım, uygun ölçüde performanslı teknik taban ve kullanım çeşitliliği ile beraber özellikle ince, hafif ve güçlü bir notebook arayanların beklentilerini karşılayacaktır kanaatindeyiz. Laptop'ın fiyatı ise 5999 TL olarak değerlendirilmiş. Fiyat olarak da avantaj yarattığını düşünüyoruz. Zira rakip modellerde ekstra indirim bulmazsanız daha ucuza edinmeniz pek mümkün görünmüyor doğrusu. Bu anlamda eğer bu tür bir modele ihtiyacınız varsa, yakından değerlendirmenizi öneririz.

Kimler Almalı

Özellikle kompakt ve güçlü bir iş bilgisayarı arayanların ilgisini çekebilecek olan Monster Huma H4 V2.1'in gayet dengeli bir model olduğu kanaatindeyiz. Eğer böylesi bir laptop'a ihtiyacınız varsa, muhakkak değerlendirmelisiniz.

Alternatifleri

Monster Huma H4 V2.1 incelemesini yaptığımız sırada benzer modellerden HP 15-DW0004NT'de indirim vardı. Bu noktada alternatif olarak bu modeli de incelemenizi tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Huma H4 V2.1
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
92
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-8565U
İşlemci Hızı4.60 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran14.1 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce MX250
Grafik Kapasitesi2 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.12
USB 2.01
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
EthernetGigabit Ethernet
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ac
Kart OkuyucuYok
Boyutlar320 x 214 x 17.1 mm
Ağırlık1.05 kg
Pil Ömrü008:00 saat
Okuyucu Yorumları