Monster Tulpar T5 V15.1 İnceleme

Monster Tulpar T5 V15.1 testte! İşte laptop'ın tüm detayları!..

CHIP Online Notu 87
  • Performans
  • G-Sync destekli mat ekran
  • Zengin bağlantı seçeneği
  • SSD + TB HDD
  • Parmak izi sensörü
  • Sürücüler USB bellekte bir arada
  • Yüksek fiyat
  • Ağır ve kalın

Monster'ın bir dizi, tıpkı adı gibi canavar dizüstü bilgisayar seçeneği var ve bunları Abra, Tulpar ile Semruk ailelerinde bulabiliyorsunuz. Her bir aile içinde farklı versiyonlar altında farklı komfigürasyon ile donalı dizüstü bilgisayarlar sunan Monster, böylece oyunculara diledikleri ölçüde bir model bulmalarına yardımcı oluyor. Bugün elimizdeki model ise Tulpar T5 ailesinden V15.1. Daha önce yine Tulpar T5'lerden farklı modelleri incelemiştik hatırlarsanız. Peki, bu Tulpar T5 V15.1 neler sunuyor, oyunculara ne gibi özellikler sağlıyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Monster Tulpar T5 V15.1 tasarımı nasıl?

Monster Tulpar T5 V15.1 tasarımı nasıl?

Öncelikle her zaman olduğu gibi yine sözü tasarımla açalım. Açık açık söylemek lazım, Tulpar T5 V15.1 ince ve hafif bir model değil. Yapı itibariyle kaslı olması, elbette onun diğer modellere göre daha güçlü bir model yapıyor. Laptop'ın kalınlığı yaklaşık 35 mm, ağırlığı ise 3.4 kilogram.

Sırt tasarımıyla sade görünüme sahip olan laptop, iç yüzeyiyle de bu sadeliği sürdürüyor. 15.6 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunan Tulpar T5, ekranı altında RGB ışıklandırmalı ve kullanımı keyifli bir klavye alanını bizlere sunuyor. Yeri gelmişken söyleyeyim: Klavye mekanik değil, fakat kullanımı son derece rahat ve işlevsel. Oyuncular için iyi performans gösteriyor. Eğer mekanik tuş takımlı bir model arıyorsanız ise, kısa bir süre önce incelediğimiz Tulpar T5'in V18.1 modelini incelemenizi öneririz.

Keza yine touchpad alanını da performans açısından elverişli bulduk. Oyuncular kuşkusuz laptop'ı ayrıca fare ile kullandıklarından bunu pek kullanmayacaklar elbette. Bu arada touchpad'in üzerinde önemli bir detay var: Monster, bu modelde buraya bir parmak izi sensörü eklemiş. Bu sayede parmak izinizi tanıtarak işletim sisteminde oturum açabiliyorsunuz.

Yine hazır bahsetmişken söyleyelim: Elimizdeki Tulpar T5 V15.1, FreeDos işletim sistemiyle geliyor. Yani Windows işletim sistemini sizin yüklemeniz lazım. Bu noksanlık elbette laptop'ın fiyatına da yansıyor. Eğer Windows hazır yüklü bir model arıyorsanız, Monster, Tulpar T5'in 15.1.1 modelinde bunu sizlere sunuyor. 2 laptop arasındaki fiyat farkı ise yaklaşık 800 TL.

Arka tarafında çift fan alanını görebildiğiniz laptop, burada bizlere 1 HDMI ve çift Mini DisplayPort sunuyor. Bağlantılarının diğerlerini sağ ve sol yana toplayan Tulpar T5, bağlantı konusunda zengin bir model. Çok sayıda USB 3.0'ın yanı sıra USB 2.0, USB Type-C, Thunderbolt, kart okuyucu ve Killer Ethernet ile ses giriş çıkışları da dahil olmak üzere çok sayıda bağlantıyı elinizin altına getiriyor. Laptop'ta ayrıca Bluetooth 4.2 ile Wi-Fi 802.11ac kablosuz bağlantılar da yer alıyor.

Monster Tulpar T5 V15.1 ekran

Monster Tulpar T5 V15.1 ekran

Tulpar T5 V15.1'in ekranının 15.6 inç boyutunda olduğunu söylemiştim. Ancak söylemediğim önemli özellik ise, laptop'ın ekranının G-Sync destekli olduğu. Yani, bu laptop ile ekran kartı ile ekran arasında senkronizasyon kaybı yaşamayacaksınız. Bu, ekran yırtılmalarından yılmış oyuncular için oldukça önemli bir özellik.

Ekranın arka aydınlatması LED, panel ise IPS. Bu da görsellik açısından renk tonlarından ve canlılığından memnun olacağınız anlamına geliyor pek tabii. Ha, ekrana ilişkin bir diğer önemli özellik de panelin mat olması. Bu sayede ışık yansımalarını soğuran Tulpar T5 V15.1, güneş ışığının odanıza dolduğu anlarda da oyun keyfini sürdürmenizi sağlayacak.

Ekrana ilişkin şunu da söylemeden geçemeyeceğiz: Gönül ister ki Monster, yeni nesil modellerinde artık ekran – kasa oranını arttırsın ve daha fazla ince çerçeveli ve böylece daha geniş panelli dizüstü bilgisayarlara imza atsın. Hatırlarsanız kısa bir süre önce incelediğimiz Tulpar T5 V18.1 böylesi bir modeldi. Bu sayede elimizdeki gibi 15.6 inç boyutundaki laptop'larda daha geniş görüş açısı sağlayabilir oyuncular.

Monster Tulpar T5 V15.1 performansı

Monster Tulpar T5 V15.1 performansı

Elimizdeki Tulpar T5 V15.1, diğer Monster laptop'lar gibi yine güçlü bir model. Bunu elbette en fazla Intel Core i7 8700K işlemcisiyle sağlayan laptop, 6 fiziksel çekirdek ve 16 izlekli bu işlemcisiyle 3.7 GHz taban, 4.7 GHz tavan frekansa ulaşabiliyor. Elbette bunun karşılığını da oyunlarda alabiliyorsunuz. Mesela biz Monster Tulpar T5 V15.1'i incelediğimiz süre boyunca Far Cry 5 ve ona yeni eklenen Add-On Pack'lerden Hours of Darkness, Lost on Mars ve Dead Living Zombies bölümlerinde koşturduk. Ortaya çıkan sonuç gerçekten de muazzamdı.

Bunun en büyük destekçilerinden biri kuşkusuz G-Sync desteğinin bu laptop'da bulunması ve 6 GB kapasitesinde GDDR5 belleklere sahip NVIDIA GeForce GTX 1060 ekran kartının yer alması. Ha, dizüstü bilgisayarda kullanılan RAM ise, 2666 MHz frekanslı 2 x 8 GB'tan toplam 16 GB DDR4.

Her modelinde farklı konfigürasyon kullanan Monster, bu modelde 256 GB kapasiteli Samsung PM981 M.2 SATA SSD'ye yer verirken, buna ilave olarak performansın yanı sıra geniş kapasite de arayan kullanıcıları memnun etmek adına, 1 TB Seagate Barracuda Pro 7200RPM diski de kasaya sığdırmış. Bu noktada SSD'nin aldığı performansın CrystalDiskMark'ta oldukça sağlam çıktığını da söyleyelim.

Monster Tulpar T5 V15.1 gerçek zamanlı oyun testlerini, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Monster, Tulpar T5 V15.1 ile yine farklı bir seçeneğe imza atmış. Her modelinde farklı oyuncu isteklerini karşılayan Monster, bu modelde de özellikle G-Sync desteği arayan, mekanik tuşları tercih etmeyen, yüksek performansı gözeten ve ilaveten geniş disk kapasitesi arayan kullanıcıları karşılıyor. Ayrıca bunlara parmak izi sensörüyle de çeşitlilik yaratıyor. Ha, bu arada inceleme boyunca bahsetmedik gerçi ancak laptop'ın hoparlörleri Sound Blaster destekli ve genel oyun ve kullanım noktası için ideal. Öte yandan Sound Blaster Connect arayüzü üzerinden çok çeşitli ses ayarları yapmanız mümkün. Eğer bu modeli tercih ederseniz, bu alanı deneyimlemeden geçmeyin derim.

Peki, Tulpar T5 V15.1'in fiyatı ne kadar? Şu an bu modeli direkt olarak Monster mağazalardan 10999 TL'ye edinebiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Özellikle yüksek konfigürasyona sahip, G-Sync desteğinin yer aldığı ve oyuncu dizüstü bilgisayarlarda ağırlığı pek dert etmeyen oyuncular Monster Tulpar T5 V15.1'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer G-Sync desteği ve 1 TB disk gibi fiyatı arttıran özelliklerin yer almadığı bir model arıyorsanız, o halde yine Tulpar T5 ailesinden V18.1 modelini tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Tulpar T5 V15.1
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
87
USB 3.1 Type-C Var
Thunderbolt 3 Var
Mini DP 2 adet
Bluetooth 4.2
Wi-Fi 802.11ac
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-8700K
İşlemci Hızı3.70 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliG-Sync IPS LED
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1060
Grafik Kapasitesi6 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.03
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar386 x 262 x 35 mm
Ağırlık3.4 kg
Okuyucu Yorumları