Motospeed K87S RGB Keyboard İncelemesi

Oyunculara özel mekanik klavyelere farklı bir alternatif olan Motospeed K87S RGB'yi inceliyoruz.

Motospeed K87S RGB Keyboard İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Tak & çalıştır
  • Performans
  • Özelleştirme seçenekleri
  • Uzun RGB renklendirme
  • Makro atama yok

Son zamanlarda oyunculara özel ürünlerin sayısı çığ gibi artış gösterdi. Bunlar genelde normal ürünlerden daha pahalı oluyor ve öne çıkanlar klavyeler, fareler, monitörler ve ekran kartları oluyor. Son olaraksa bu kervana Çin üretimi ucuz alternatifler de katıldı ve bunlardan biri Motospeed firması oldu.

Kutudan ilk olarak kullanma kılavuzu çıkıyor. Türkçe dil desteği de var özellikle Fn ile yapılan kısayollar ve ayarları öğrenmek açısından gerekli.

Beyaz tuşlar içeren klavye epey kompakt ve az yer kaplıyor ama aksine epey ağır. Altta duran tabansa alüminyum plaka içeriyor. TKL olduğundan sağ kısım yok ama sorun değil ve gayet iyi işliyor.

OUTEMU mekanik anahtarlar sayesinde fiyat uygun tutulmuş. Kırmızı versiyon oyun özel. Bize gelen mavi versiyon hem oyun hem yazım için uygun. Tuşlarda çıtlama sesi yüksek ve taktiksel yapıyla geçişler hissediliyor. Kapakları çıkarıp takmak çok kolay.

Altta yer alan ABS plastik şeffaf ve bu sayede ışık saçabiliyor. İşin iyisi taban ve tuş aydınlatmaları bağımsız düzenlenebiliyor ya da kapatılabiliyor. Tabanda büyük kauçuk ayaklar var ve kaymıyor. Katlanır ayaklarsa sadece bir yükseklik seçeneği sunuyor. Bunların ucunda da kayma engelleyen kauçuk kaplamalar var.

Ergonomik yapı geçerli ve tuş takımı içbükey biçimde dizilmiş. Dikkat çeken durum, anahtar üzerindeki tuş başlıklarının epey aralıklı biçimde havada duruyor olması.

Kablo bağlantısı sabit ve 1 ms tepki süresi sunan klavyede gecikme gibi bir sorun yok. N-key rollover ile aynı anda çok tuşa birden basabilirsiniz.

180 cm uzunluklu kabloda özel kaplama yok. USB fişi takıp anınca kullanmaya başlamak mümkün. Sürücü ya da yazılım kurmak gerekmiyor. Tek porttan RGB aydınlatma gücünü alabiliyor.

Bu aşamada hem klavye tuşları, hem tabandaki aydınlatma aktif durumda. Her bir tuş bağımsız olarak başka renkte seçilebiliyor. Nefes alma, sadece oyun özel tuşları (FPS CF COD LOL RACE) gösterme, gökkuşağı, dalga, seri akım gibi çok sayıda efektler var. Parlaklık seviyesi ve efektlerdeki geçiş hızı düzenlenebiliyor.

Diğer artılar, oyun sırasında Windows tuşunu kapatabilme ve WASD setiyle yön oklarının yerini karşılıklı değiştirebilme olarak dikkat çekiyor. Açıkçası 45 dolar olan fiyatına göre fazlasıyla dolu bir mekanik klavye.

Özetle

Yüksek performans, özelleştirme seçenekleri, alt ve üst kısımları bağımsız RGB renklendirme, USB ile anında tak&çalıştır, multimedya kısayolları gibi çok sayıda özellik hazır. Sadece tuşlara makro atama gibi işlemler yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Motospeed K87S RGB Keyboard
Ürün Markası Motospeed
CHIP Online Notu
80
Bağlantı USB
Tepki Süresi 0.1 ms
Kablo Uzunluğu 180 cm
Boyutlar 352 x 120 x 36 mm
Ağırlık 752 gr
Okuyucu Yorumları