Kaveri'ye uygun MSI A88X-G43 incelemede!

AMD'nin yeni nesil Kaveri işlemcilerini destekleyen MSI A88X-G43 anakartı inceledik!

CHIP Online Notu 89
  • Başarılı performans
  • BIOS ve yazılım desteği
  • Bağlantı seçenekleri
  • Kablosuz bağlantı desteği yok

AMD'nin Kaveri işlemcileriyle kısa bir süre önce tanışmıştık. Hatırlarsanız AMD'nin yeni nesil APU'larından AMD A8-7600'ü de test merkezimizde ağırlamış ve incelemiştik. Bunun ardından bu kez AMD'nin Kaveri APU'larıyla uyumlu şekilde çalışan anakartlardan MSI A88X-G43 de elimize ulaştı. Kaveri platformuyla uyumlu şekilde çalışan A88X-G43 ile AMD'nin yeni nesil platformuna geçiş yapmak için fırsat bulabilirsiniz.

MSI'ın yeni anakartı A88X-G43, ATX form faktöründe. MSI'ın diğer anakartlarından da görmeye alışık olduğumuz başarılı özelliklere üzerinde yer verilen kartın en dikkat çekici yanı, elbette tüm bileşenlerin Military Class 4 sınıfında olması.

Kaveri'yle uyumlu

AMD A88X yonga setinde olan anakart, AMD FM2+ işlemcileri destekliyor. Anakartın üzerine baktığımızda tüm bileşenlerin Military Class 4 sınıfında olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki tüm bileşenler yüksek kalitede ve dayanıklılık seviyesinde. Bu da hem güç verimliliği hem de hız aşırtmalarda daha iyi bir güç dengesi sağlıyor elbette. Bunun yanı sıra daha uzun ömürlü bir kullanım sunan kart, OC Genie 4 teknolojisini de destekliyor.

OC Genie 4 ile anakartı hız aşırmalar için uygun hale getiren A88X-G43, kullanışlı BIOS ekranıyla da rahat bir kullanımı amaçlıyor. Böylece sistemine doping yapmak isteyenler Kaveri işlemcilerinden daha iyi bir performans alabilirler.

Diğer yandan anakartın BIOS'una tekrar dönecek olursak oldukça kullanıcı dostu bir arayüzün karşımızda olduğunu söylemek mümkün. Ek bir yazılım olan Command Center ile işletim sistemi üzerinden de BIOS'u kontrol edebildiğiniz anakartta, pek çok işlemi rahat şekilde yapabiliyorsunuz. Fan Eğrisi Ayarı ile tüm fanlarınızı denetleyebiliyor ve sessizlik ve performans arasındaki en iyi dengeyi ayarlayabiliyorsunuz. Öte yandan sisteminizde en çok kullanılan dosyaları sınırsız RAMDisk üzerinde depolayarak ek hız elde edebiliyorsunuz. Bu yazılımın diğer bir güzel yanı mobil uygulamaya da sahip olması. Böylece anakartınızın özelliklerini Android ve iOS tabanlı mobil cihazlar üzerinden de denetleyebiliyorsunuz.

Anakart özellikleri

A88X-G43'ün özelliklerinden sonra şimdi biraz da anakartın üzerine bakalım. A88X yonga seti ve Socket FM2+ işlemcilerle uyumlu olduğunu söylemiştik. Bunun yanında kart 4 adet DIMM DDR3 slotu ile toplamda 64 GB'a kadar RAM bellek desteği de gösteriyor. 1333, 1600, 1866 ve 2133 MHz hızlarında çalışan RAM'lerle uyumluluk gösteren anakart, üzerinde çift PCI Express yuvası sunuyor. Fakat bunlardan yalnızca birinin PCIe 3.0 destekli olduğunu da söyleyelim.

Kartın üzerine baktığımızda soğutucuların yerli yerine yerleştirildiğini görüyoruz. A88X-G43'ün üzerinde 2 adet USB 3.0, 6 adet de USB 2.0 portu bulunuyor. Bunun dışında SATA'lara baktığımızda tam 8 adet SATA portu bulunduğunu söylemek mümkün. Bu portların hepsinin de SATAIII standardında olduğunu da belirtelim.

Arka bağlantılar tarafında ise USB 2.0'lardan 4 adet port bizleri karşılıyor. USB 3.0'lara da yer verilmiş elbette. 2 adet USB 3.0'ın yanında burada tam boyutlu bir HDMI, Ethernet, VGA ve DVI da bulunan diğer girişler. Ancak fiziksel bağlantıların yanı sıra anakartta kablosuz herhangi bir bağlantının sunulmadığını söyleyelim. Kart herhangi bir Wi-Fi veya Bluetooth desteği göstermiyor. Zaten bunu kutu içeriğinde herhangi bir anten aparatı getirmemesiyle de fark ettiriyor.

Özetle

Kaveri işlemcileri için uyumlu olan A88X-G43 başarılı bir anakart. Anakart, performansının yanı sıra yazılım özellikleriyle de dikkat çekici. Eğer Kaveri platformuna geçmek istiyorsanız veya FM2+ ve önceki nesil bir işlemci sahibiyseniz de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kimler Almalı

Kaveri platformuna geçiş yapmayı düşünüyorsanız MSI A88X-G43 size göre bir anakart olabilir.

Alternatifleri

A88X-G43'e alternatif olarak Gigabyte ve Asus tarafında da uyumlu anakart seçenekleri bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI A88X-G43
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
89
Yonga AMD A88X
İşlemci Desteği AMD Socket FM2+ A-Series/Athlon
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 64 GB
Bağlantılar USB 2.0 (4 adet), USB 3.0 (2 adet), SATA 6Gb/s (8 adet), HDMI, Ethernet
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları