MSI GE73 Raider RGB 8RF İnceleme

Üst seviye oyun performansı isteyen oyunculara özel hazırlanan MSI GE73 Raider RGB 8RF incelemesi.

CHIP Online Notu 90
  • Başarılı performans
  • Harika 120Hz ekran
  • Zengin bağlantı seçeneği
  • 256 GB SSD + 1 TB HDD
  • Ses sistemi
  • RGB ışıklandırma
  • Soğutma sistemi
  • Klavyede birkaç tuşun yerleşim yeri
  • Yüksek fiyat

Dizüstü bilgisayar ailesinde oyun oynamak, keyifle oyun oynamak için iyi modellere yönelmek açıkçası şart. Bu noktada MSI zaten rüştünü ispatlamış bir marka, bunu herkes biliyor. Çok sayıda güçlü dizüstü bilgisayarı bulunan MSI, elimizdeki GE73 Raider RGB 8RF modeliyle de iyi oyun performansı almak isteyenlere hitap ediyor.

Açıkçası GE73 Raider RGB 8RF'in çok sayıda güçlü özelliği bulunuyor. İlk olarak modelin, kaslı tasarımıyla dikkat çektiğini söylemek doğru olacak. Böylece görünümüyle oyuncu laptop'ı olduğunu ilk bakışta belli eden GE73 Raider RGB 8RF, RGB şeritli sırt tasarımıyla da ilgi çekici görünüyor.

RGB ışıklandırmalarını klavyesinde de sürdüren laptop, 17.3" büyüklüğünde ekrana sahip olmasıyla, gerek görüntü anlamında gerek kullanım noktasında geniş bir yüzeye sahip. Böylece üzerinde numerik tuş takımını da bulunduran ve palm rest bölümüyle de rahat bir kullanım olanağı tanıyan laptop, yine geniş çerçevede bir touch pad de sunuyor.

Laptop'ın geniş bağlantı seçeneği mevcut. Çok sayıda USB portu bulunduran laptop, özellikle tam boyutlu HDMI, mini DisplayPort ve Killer Ethernet noktalarıyla kullanım alanını çeşitlendiriyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarın Bluetooth 5 desteği sunması da önemli bir avantaj.

17" boyutunda 120Hz ve 3ms ekran

17

GE73 Raider RGB 8RF, 17.3 inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde bir ekranın sahibi. Ekranın en önemli özelliği ise kuşkusuz 120 Hz'lik bir panelden oluşması. Böylece laptop'ın kasasında gizli duran NVIDIA GeForce GTX 1070 ekran kartından yüksek oranda performans sağlayabiliyorsunuz. Bu arada yine panelin 3ms tepki süresine sahip olduğunu da belirtelim ki, yine bu akıcı bir oyun deneyimi için oldukça önemli. Aslında GE73 Raider RGB 8RF notebook, bu noktada dünyada bir ilki yerine getiriyor; bu da bu laptop'ı oldukça önemli bir model kılıyor.

Şimdi yavaş yavaş teknik özelliklere doğru gidelim. Dizüstü bilgisayarda Intel Core i7-8750H işlemci yer alıyor. 6 fiziksel çekirdekli bu işlemci, iyi bir işlem ve oyun performansı için gayet ideal. Elbette laptop'ın iyi oyun performansı çıkartabilmesinin ardında yatan diğer önemli teknik öğelerden biri de tam 32 GB'lık DDR4 RAM'e yer verilmiş olması. 16 GB'tan çift kanal olarak sunulan bellekler, performansta kuşkusuz elinizi kuvvetlendiriyor. Böylece bu modeli yalnızca oyunlarda değil, performans gerektiren programlarda da koşturabiliyorsunuz.

Depolama kısmına geldiğimizde, bu modelde hem SSD hem HDD'den yararlanıldığını görüyoruz. 256 GB SSD'nin bulunduğu GE73 Raider RGB 8RF'de, 7200 RPM'e sahip 1 TB alanında sabit disk de yer alıyor.

Üstün oyun performansı

Üstün oyun performansı

Elbette MSI'ın bu laptop'ının önemli bir oyun bilgisayarı olmasında en büyük pay NVIDIA'ya ait diyebiliriz. Zira bu modelde GeForce GTX 1070 ekran kartı yer alıyor. 8 GB kapasitesinde GDDR5 belleklerden güç alan ekran kartı ile son dönemin oyunlarında önemli performans elde edebiliyorsunuz.

Ekran kartının saf performansının yanı sıra NVIDIA'nın teknolojilerini de barındıran GE73 Raider RGB 8RF, mesela bunlardan NVIDIA BatteryBoost ile laptop'ın pil süresini uzatabiliyor. Böylece mobil durumlarda oyun deneyiminizi 2 kata kadar uzatabiliyor.

Bahsedeceğimiz bir diğer NVIDIA teknolojisi ise WhisperMode oluyor. Oyun noktasında dizüstü bilgisayarınızı çok daha sessiz hale getiren WhisperMode, böylece oyuncular için önemli bir teknoloji oluyor.

Bu arada dizüstü bilgisayarı farklı modlarda kullanmak için MSI'ın Dragon Center uygulamasına da göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu ekrandan GE73 Raider RGB 8RF için çok sayıda ayarı bir arada yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak MSI GE73 Raider RGB 8RF, güçlü bir dizüstü bilgisayarı oluyor. Sahip olduğu teknik kadro ışığında akıcı bir oyun deneyimi sağlayan laptop, kuşkusuz farklı yorucu uygulamalar için de rahatlıkla kullanılabilir. GTX 1070 ekran kartının bulunması, Intel'in 8'inci nesil işlemcisini barındırması ve MSI'ın 120Hz ve 3ms ekran ile Cooler Boost 5 soğutma sistemini kullanmasıyla adeta mükemmelleşen GE73 Raider RGB 8RF, gerçekten iyi bir oyun deneyimi sağlamak isteyen oyun severler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Elbette buna uygun ölçüde de fiyatı biraz yüksek bir model oluyor GE73 Raider RGB 8RF. Şu an bu modeli piyasada 20 bin TL civarında bir fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GE73 Raider RGB 8RF
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
90
USB 3.1 Type-C 1 adet
USB 3.1 Type-A 3 adet
Genel
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Core i7-8750H
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1070
Grafik Kapasitesi8 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)32 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar419 x 287 x 30 mm
Ağırlık2,89 kg
Okuyucu Yorumları