MSI GS65 Stealth Thin 8RF İnceleme

Uzun süredir gördüğümüz en güzel oyuncu bilgisayarlarından biri MSI GS65 Stealth Thin 8RF testte!

MSI GS65 Stealth Thin 8RF İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Şık tasarım
  • Olağanüstü performans
  • Steelseries klavye
  • 144Hz ekran
  • İnce ve hafif
  • Alt gövde yük altındayken çok ısınıyor
  • Yüksek fiyat

MSI'ın sekizinci nesil Intel işlemciler ile güçlendirilmiş yeni oyuncu bilgisayarları bir süredir konuğumuz olmaya başladı. Bu defa karşımızda daha önce incelediğimiz MSI GT63 Titan 8RG kadar etkileyici, hatta komple paket olarak bakıldığında büyük kardeşini bile gölgede bırakabilecek kadar başarılı bir model var.

MSI GS65 Stealth Thin 8RF tasarımı nasıl?

MSI GS65 Stealth Thin 8RF tasarımı nasıl?

Tasarımdan başlayalım isterseniz, ürün hayli ince ve şık bir tasarıma sahip, ayrıca üst kapaktaki MSI logosu da laptopta seçilen renk ve tasarım itibarıyla Lamborghini'yi andırmıyor değil. 15.6 inçlik bir ekrana sahip olmasına rağmen daha ufakmış gibi duran GS65 Stealth Thin sadece 17mm kalınlığında ve ağırlığı da 1.88 kilogram. Bu kadar güçlü bir bilgisayarın bu kadar rahat taşınabilir olması elbette ürüne kocaman bir artı getiriyor. Ekran / gövde oranı ise %82.

Ekrana gelirsek eğer, daha önce söylediğimiz gibi üründe 15.6 inçlik Full HD çözünürlüğü destekleyen 144Hz bir IPS panel bulunmakta. 7ms gecikme süresine sahip olan IPS panel geniş açıdan bakıldığında bile görüntü kaybı yaşatmıyor ve iyi haber, kullanılan ince çerçeveye rağmen test ürünümüzde herhangi bir ışık sızmasına rastlamadık.

MSI GS65 Stealth Thin 8RF performansı

MSI GS65 Stealth Thin 8RF performansı

Bu ince ve şık oyuncu bilgisayarı bizim test ettiğimiz konfigürasyonunda (8RF) Intel Core i7-8750H işlemciye (2.2 Ghz standart çalışma hızı, Turbo Boost ile 6 çekirdekte 3.9 Ghz, 4 çekirdekte 4.1Ghz), Nvidia GeForce GTX 1070 (8GB) ekran kartına ve 16GB DDR4 RAM'e sahip. Depolama için ise 512GB'lık yüksek performanslı bir SSD disk tercih edilmiş. Bu konfigürasyon bugün itibarıyla piyasada olan tüm oyunları en üst seviyede oynamak için fazlasıyla yeterli, üstelik ileriye dönük olarak da bu yeterliliği uzunca bir süre korumaya devam edecek. Örnek vermek gerekirse, sistem canavarı bir oyun olan Assassin's Creed Origins'te Ultra ayarlarda yaptığımız testlerde ortalama 80fps gibi harika değerlere ulaştı. Bu performansıyla HTC Vive veya Oculus Rift gibi VR gözlüklerinin gereksinimlerine tam anlamıyla cevap verebilen ürün, sanal gerçeklik üzerine bir sistem kurmayı düşünenlerin de ilgisini çekecektir.

MSI bu modelinde de Steelseries tarafından üretilen RGB destekli bir oyuncu klavyesi kullanılmış. Tuş yüksekliği GT63'te kullanılana göre daha düşük olan klavye oldukça rahat bir kullanıma sahip ve bıraktığı kontrol hissi de son derece başarılı.

GS65 Stealth Thin'de tıpkı GT63 Titan'da olduğu gibi Dynaudio'nun katkılarıyla geliştirilen bir ses sistemi var. Performansı tatminkar olsa da günün sonunda elimizdekinin bir laptop olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Açıkçası GS65 Stealth Thin de bu konuda bir istisna değil.

MSI GS65 Stealth Thin 8RF diğer özellikler

MSI GS65 Stealth Thin 8RF diğer özellikler

Ürünün inceliği akla direkt olarak soğutma performansını getiriyor. Yük altında işlemci ve ekran kartı ısısı makul seviyelerde kalırken ürünün alt kısmı ve klavyenin üst kısmının bir miktar ısındığına tanık olduk. Bu ilk seferde şaşırtsa da elbette risk teşkil eden bir durum değil.

GS65 Stealth Thin yazılım desteği anlamında da hayli zengin. MSI Shift sayesinde ürün sessizliğini korurken mümkün olan en yüksek performans için kendisini optimize ediyor. Dragon Center ise bilgisayarınızın her türlü kritik değerinin kontrol altında kalmasına yardımcı oluyor.

Özetle

MSI GS65 Stealth Thin 8RF şıklık, kullanım kolaylığı ve performansı bir araya getirme anlamında uzun süredir gördüğümüz en başarılı ürün. Piyasada 20 bin 663 TL civarına bulunabilen GS65 Stealth Thin, oldukça pahalı bir model. Bu noktada da elbette devreye tercihler giriyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GS65 Stealth Thin 8RF
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
95
Okuyucu Yorumları