MSI GT63 TITAN 8RG İnceleme

Oyun deneyimini doruklarda yaşamak isteyenlere özel bir laptop olan MSI GT63 Titan 8RG testte!

CHIP Online Notu 93
  • Çok yüksek performans
  • 120Hz ekran
  • RGB klavye
  • Yeterince sessiz
  • Fiyatı yüksek

Konsolların bilgisayarlardan daha güçlü olduğu zamanlar artık uzak bir hayal gibi. Geçen zaman içinde sürekli olarak gelişen teknoloji oyun bilgisayarlarını teknik açıdan kolay kolay ulaşılamayacak bir noktaya taşırken, oyun bilgisayarlarının da pazar payının giderek yükselmesine neden oldu. MSI'ın GT63 Titan 8RG modeli de mükemmel bir oyun deneyimi arayan oyunculara hitap eden, eksiksiz bir eğlence paketi.

GT62 modeli ile oldukça benzer bir kasaya sahip olan GT63 Titan 8RG, hayli güçlü donanımı ve soğutma sistemi sebebiyle iri gözükse de aslında sadece 2.94 kg ağırlığında ve güçlü olduğu kadar da rahatça taşınabilir bir oyun bilgisayarı isteyenler için tasarlanmış. Üründe kullanılan SteelSeries tuş seti RGB aydınlatmaya sahip ve tuşların verdiği his son derece hoş, SS Engine 3 yazılımı sayesinde istediğiniz gibi ayarlamanız da mümkün. GT63 Titan 8RG oyuncuların ihtiyacına göre farklı konfigürasyonlar ile sunulabilen bir model; en önemli değişiklik de seçilen ekranın özelliklerinde yatıyor.

Bize gelen üründe kullanılan 15.6 inçlik 120Hz ekran 1080p çözünürlüğe ve 3 ms tepki süresine sahipti, diğer taraftan oyuncular için 15.6 inç 4K IPS ekran seçeneği de opsiyonel olarak sunuluyor. Bize gelen modeldeki 120Hz Full HD ekran bir hayli etkileyici bir netliğe sahip ve oyunlarda gösterdiği yüksek performans ile de beğenimizi kazandı. Öyle ki bu 120Hz ekranda oyun deneyim ettikten sonra sıradan bir monitöre geçtiğinizde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlıyorsunuz.

GT63 Titan 8RG teknolojiyi sonuna kadar kullanan bir model demiştik, bunun en önemli göstergesi de üründe kullanılan sekizinci nesil, altı çekirdekli Intel Core i7-8750H işlemci. Temel çalışma frekansı düşük gibi görünse de (2.2Ghz) muazzam bir Turbo desteğine sahip (4 çekirdek ile 4.1Ghz, 6 çekirdekli ile 3.9Ghz) olan bu işlemciye nefes aldırmak için de yeterince sessiz çalışan bir soğutma sistemine yer verilmiş. Bu mazgallarının altında Cooler Boost TITAN ultra soğutma sistemini bulunuyor. Böylece laptop, en ağır oyun ve video render işlemlerinde bile serin kalmayı başarıyor.

16 GB DDR4 RAM ile beraber gelen laptopun kalbi ise Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı. Şu an piyasada olan ve yakın gelecekte piyasaya çıkacak tüm oyunları yüksek performansta çalıştıracak kadar güçlü olan bu kart, masaüstü modeli ile benzer performans değerlerine sahip. Tüm bunlara 256 GB SSD ve 1TB'lık HDD diski de eklediğimizde elimizde hayli etkileyici bir performans paketi olduğunu söylemek mümkün.

Hemen değinelim, GT63 Titan 8RG modeli Freedos ile geldiğinden işletim sistemini kendiniz yüklemek durumundasınız.

Özetle

Neticede karşımızda son derece güzel gözüken ve performans anlamında da zirveye oynayan bir oyun canavarı var. Piyasada 15.100 TL civarına bulunabilen ürün oyuncular için bir arzu nesnesi hüviyetinde.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GT63 TITAN 8RG
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları