MSI GT75 Titan 8RG İnceleme

Masaüstü oyun canavarlarına taşınabilir alternatif olan MSI GT75 Titan 8RG incelemesi.

CHIP Online Notu 90
  • Çok yüksek performans
  • Başarılı ekran
  • Steelseries klavye
  • Kaliteli ses çıkışı
  • Başarılı soğutma sistemi
  • Çift adaptör ile çalışıyor
  • Çok pahalı

Tasarım anlamında test bilgisayarımız olan GT63 Titan 8RG'nin daha büyük, daha kaslı ve daha öfkeli bir ağabeyi gibi gözüken GT75 Titan 8RG, fırçalanmış alüminyum bir kasaya sahip. Oldukça heybetli gözüken ve bazı yerlerde genişliği 58mm'ye kadar çıkan bu kasanın alametifarikası ise Intel'in yeni ve fevkalade güçlü işlemcisi Core i9-8950HK. Core i7-8750H'ye göre farklı senaryolarda yüzde 10 ile yüzde 25 daha iyi performans gösterebilen bu işlemci, 6 çekirdekli ve 2.90 Ghz çalışma frekansına sahip, Boost frekansı ise 4.80 Ghz. MSI bu modelde Nvidia'nın GeForce GTX 1080 8GB ekran kartını kullanmış ve ikinci bir ekran kartına gerek görmemiş. Bizim kullandığımız modelde bulunan RAM miktarı ise 32GB. MSI'ın depolama çözümü ise bir çift Samsung 256GB SSD ve bir adet 1TB HDD'den oluşmakta. Samsung'un bu SSD modelinin (PM961) 960 serisi ile aynı temeli paylaştığını ve test ürünümüzde Raid0 konfigürasyonunda olduğunu söylemek gerek. Gösterdiği okuma yazma performansı da muazzam.

Sizin de gördüğünüz gibi paket oldukça dikkat çekici ve tüm oyunlarda yüksek performans vadediyor.

GT75 Titan'ın 8RG konfigürasyonunda 17.3 inçlik, 1080p çözünürlüğü destekleyen, 120Hz, 3ms gecikme süresine sahip TN panel bir ekran bulunuyor. NVidia'nin G-SYNC teknolojisini destekleyen bu ekran sayesinde gerek VSync açıkken gerekse kapalıyken ekranda yırtılmalar engelleniyor ve çok daha akıcı bir oyun deneyimi sunuluyor.

Klavye konusunda ise bir kez daha Steelseries'in ismini görüyoruz. Modelde kullanılan RGB aydınlatmalı mekanik klavye bizim test bilgisayarımız olan GT63 Titan 8RG'deki "tactile" klavyeden farklı ve oldukça keyifli bir tıklama sesine sahip. Steelseries Engine üzerinden istediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz bu klavyenin yanında GT75 Titan'ın ses çözümünden de bahsetmemek olmaz. Dynaudio imzasıyla karşımıza çıkan GT75 Titan 8RG'de Realtek'in ALC1220 ses yongası kullanılmış ve iki adet 3W hoparlör ile bir adet 5W Woofer yanında ESS Sabre DAC ile desteklenmiş. Sonucun oldukça etkileyici olduğunu ve Nahimic programı sayesinde de sanallaştırmadan tutun da farklı senaryolar için farklı ses profillerine kadar her türlü ayarı yapabileceğinizi belirtelim.

Elbette oyun denilince multiplayer performansını da yabana atmamak gerek. Üründe Aquantia'nın AQtion AQC107 Multi-Gig Ethernet ağ adaptörü ve Killer'ın Wireless-1550 kablosuz ağ adaptörü kullanılmış ve bu ikilinin performansı hayli başarılı. Killer Command Center yazılımı sayesinde tüm ağ trafiğinizi takip etmeniz de mümkün.

Yüksek performans için yaratılmış bir oyun canavarı olan GT75 Titan 8RG hayli büyük bir bilgisayar ve herhangi bir çantada düzenli olarak taşınmaya çok uygun değil. Daha çok masaüstü bilgisayarlar için mobil bir alternatif diyebileceğimiz bu canavar, nefes almak için iki ayrı adaptöre ihtiyaç duyuyor ve taşımak istediğinizde 4.56kg'lık ağırlığına bu adaptörleri de dahil etmek gerekiyor. Bu da ürünün mobilitesini bir hayli kısıtlamış. Hayli büyük olan bu kasanın en önemli artısı ise Cooler Boost TITAN soğutma teknolojisinin verimli çalışmasını sağlayacak kadar geniş bir yer sunması. Gerek arkada gerekse yanlarda oldukça büyük hava tahliye çıkışlarına sahip olan bilgisayar denediğimiz tüm oyunlarda işlemciyi 85 derecenin altında tutmayı başardı.

Özetle

Sonuç olarak GT75 Titan 8RG'ın sunduğu performans çoğu oyuncunun hayallerini süsler nitelikte ve bunun da bir bedeli var. Hayli kuvvetli bir oyuncu bilgisayarı olan GT75 Titan 8RG birbirinden muhteşem özellikleri ile başımızı döndürse de diğer kardeşlerine göre taşınabilirliği daha düşük bir ürün ve bu açıdan aslen masaüstü bilgisayarlara bir alternatif denilebilir. Fiyatı ise 27500 TL civarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI GT75 Titan 8RG
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları