Araç içinde telefonu sabitleyin.

Cep telefonunuzu araç içinde misafir eden Mountr'a yakından baktık.

Navking Mountr İnceleme
CHIP Online Notu 71
  • Kolay montaj
  • Şarj imkanı
  • Sağlam yapı
  • Telefon desteği sınırlı
  • Yüksek fiyat

Navigasyon alanında başarılı markalardan olan Navking tarafından ortaya çıkartılan yeni markası Mountr, ülkemizde de satışa sunuldu ve ayağının tozuyla test merkezimize girdi. Akıllı cep telefonu kullanıcılarına sunulan bir ürün olan Mountr, araç içi kullanımlar için geliştirilmiş.

Araç içinde telefonunuzu sabitleyeceğiniz iyi bir araç içi tutucu bulamıyorsanız Mountr bundan fazlasını vadediyor. Araç içinde akıllı telefonlar için tasarlanmış tamamlayıcı bir ürün olan Mountr, yalnızca araç içi tutacak kiti olarak değil, aynı zamanda bataryayı tazeleme göreviyle de iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Araç kitinden fazlası

Mountr'u hızlıca tanımlayacak olursak, kabaca cep telefonunuz için bir araç kiti olduğunu söyleyebiliriz. Araç içinde telefonunuzu konumlandırabileceğiniz sağlam bir zemin hazırlayan cihaz, ayrıca cep telefonunuz için özel kasasıyla da kablosuz şarj imkanı sağlıyor. Şu an için iPhone 4 ve 4S ile Samsung Galaxy S3 ve S4'e uygun kasalara sahip olan Mountr, firma tarafından verilen bilgiye göre yakında iPhone 5'le uyumlu kasalar için de hazır olacak. Fakat şu haliyle kullanım alanının oldukça dar olduğu kesin.

Test için ofisimize pek çok aparatla birlikte gelen Mountr, aslında birkaç kit halinde satılıyor. Kit içinde kabaca araç içi tutucu, çakmak şarj cihazı, USB kablo ve telefonunuza özel kasa bulunduran Mountr'u kolayca kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz. Cihazı aracın ön camına yapıştırabilmeniz mümkün. Ardından çakmak şarj cihazı ve USB kablosunu kullanarak Mountr'u hazır hale getiriyorsunuz. Son olarak da cep telefonunuzu özel kasaya yerleştirdikten sonra artık kullanabilirsiniz.

Navigasyon için ideal

Mountr'un vantuzu oldukça sağlam yapıda. Böylece otomobilinizle seyahat halindeyken telefonunuz yere düşecek kaygısı taşımıyorsunuz. Mountr'un vantuzlu olmayan ve havalandırma mazgalına takılabilen farklı bir modeli de mevcut. Dilerseniz seçiminizi o yönde de yapabiliyorsunuz.

Cihazı navigasyon için yatay veya dikey kullanımlarda rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün. Oynak başı sayesinde cihazı dilediğiniz düzleme getirebiliyorsunuz. Cep telefonunuzu yerleştirdiğiniz kasasının arka kısmında bulunan mıknatıslı yüzey ile tamamlanan Mountr, böylece cep telefonunuzu hem rahat bir şekilde kullanabilmenizi, hem de şarj olabilmesini sağlıyor.

Özetle

Cep telefonunu araç içinde sabitlemek ve aynı zamanda şarj etmek için kullanılabilecek olan Mountr, başarılı bir cihaz. Sağlam yapısı sayesinde cep telefonunuzu iyi bir şekilde taşıyan cihaz, telefonunuza uygun kasasıyla da tasarım anlamında orijinalinden neredeyse fark yaratmıyor.

Ürünün fiyatlarına gelinde farklı kitlerin farklı fiyatları bulunuyor. Örneğin Galaxy S4 için Mountr kiti 60 € civarında. Bizce ürünün fiyatının yüksek olması en büyük handikabı. Diğer yandan şu anda telefon desteğinin sınırlı olması da üzücü.

Kimler Almalı

Araç içi kullanımlarda hem navigasyon hem de şarj sıkıntısını ortadan kaldırmak için rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Mountr'a alternatif olarak piyasada pek çok araç içi tutucu bulunuyor. Bu cihazlar Mountr gibi aynı anda şarj imkanı sunmasalar da navigasyon için gereken desteği sunabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Navking Mountr
Ürün Markası Navking
CHIP Online Notu
71
Şarj Kiti Var (2.1A)
USB Kablosu Var
Bağlantılar USB 2.0 (2 adet), microUSB
Telefon Desteği Samsung Galaxy S3, S4, iPhone 4, 4S
Okuyucu Yorumları