"Kablosuz" internete erişmek mümkün

Netis E1+ ile seyahatte de "kablosuz" internete erişmek mümkün.

CHIP Online Notu 88
  • Kolay kullanım
  • Performans
  • Şık tasarım
  • 802.11ac destekli değil

Sık seyahat ediyorsanız dönem dönem kablosuz erişim noktasına ihtiyaç duyduğunuzu hissetmişsinizdir. Birçok otelde hala Ethernet bağlantısının olduğu prizler var ve bilgisayarınızı kabloyla internet bağlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu senaryoda akıllı telefon veya tablet gibi cihazlarınızın internete girme şansı yok. Netis E1+ bu gibi sıkıntılardan kurtulmanızı sağlayacak ve kolay kurulabilen bir kablosuz erişim noktası. Şimdi Netis E1+'a daha yakından bakalım.

Kolay kurulum & kullanım

Netis E1+, en basit haliyle kablolu bir ağı kablosuz hale getiriyor. Ürünün ikinci kullanım alanı ise kablosuz ağ genişletici olması. Böylece şifresini bildiğiniz herhangi bir kablosuz ağdan kablolu veya kablosuz internet elde edebilirsiniz. Mevcut bir kablosuz ağın sinyallerini alarak daha güçlü şekilde çalışma ortamınıza iletiyor.

Netis E1+ kolay kurulumuyla da beğenimizi kazandı. Kutusundan ürünün kendisi dışında Türkçe ve İngilizce kullanım kılavuzu, garanti belgesi ve Ethernet kablosuz geliyor. Kurulum ve kullanım için uzman olmak zorunda değilsiniz.

Netis E1+'ın beyaz, sarı, yeşil, mavi, pembe, turuncu ve mor renkleri var. Bizim incelediğimiz model pembe renkli olanı. Ürün boyutları açısından bir akıllı telefon şarj adaptöründen biraz büyük ve günlük yaşamda çantanızda veya valizinizde kesinlikle yer işgal etmiyor.

802.11n ile 300 Mbps hız

Üründe 802.11n kablosuz ağ protokolü ve 300 Mbps teorik hız destekleniyor. Elbette 802.11b ve 802.11g'ye geriye uyumluluk da söz konusu. Ürünün üzerinde sadece WPS ile ilgili bir LED göstergeye yer verilmiş durumda. Aynı LED gösterge aynı zamanda bağlı olduğunuz ağın sinyal gücünü de renkli olarak ifade edebiliyor. WPS teknolojisi ile güvenlik yapılandırma şansı da var.

Netis E1+, avuç içine sığan boyutlarda bir ürün. 100 Mbps'lik Ethernet arabirimi tıpkı HomePlug ürünlerinde olduğu gibi alt tarafta yer alıyor. Eğer kablosuz internet kablolu şekilde kullanmak istiyorsanız kutudan gelen kabloyu kullanabilirsiniz.

Özetle

Seyahatlerde yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz Netis E1+ ile internete bağlanma sorunu ortadan kalkıyor. Bu anlamda beğendiğimiz ürün, öte yandan minik yapısıyla da oldukça kullanışlı.

Netis E1+'ın fiyatı 69 TL civarında.

Kimler Almalı

Seyahatlerde Ethernet üzerinden de interneti tüm cihazlarınıza yaymak istiyor veya ağ genişletici satın almayı düşünüyorsanız Netis E1+'ı dikkate alabilirsiniz.

Alternatifleri

Netis E1+'ın çift bant desteği yok. Eğer çift bant desteği gösteren ve 802.11ac standardında bir ürün arıyorsanız TP-Link RE200'ü de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis E1+
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
88
Frekans 2.4 GHz
Kablosuz Standartları IEEE 802.11 b/g/n
Sinyal Oranı 300 Mbps
Güvenlik 64/128/152-bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK
Bağlantılar Ethernet 10/100Mbps
Anten Dahili (2 adet)
Okuyucu Yorumları