Sık seyahat edenlere Wi-Fi çözümü.

Sık seyahat eden kullanıcıları hedef alan Netis WF2416'yı inceledik.

CHIP Online Notu 74
  • Üzerine düşen işi iyi yapıyor
  • Kolay kullanım
  • Kompakt yapı
  • USB yok

Ağ çözümleri için piyasada pek çok farklı boyut ve özellikte ürün bulunuyor. Yerleşik düzen için farklı çözümler varken, mobil ortamlar için de pek çok seçenek mevcut. Bugünkü konumuz olan Netis WF2416 da mobil ortamlar için uygun yapıda bir ağ çözümü. Özellikle gezgin kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan cihaz, küçük boyutuyla cebe atılıp yanınızda rahatlıkla gittiğiniz her yere beraberinizde götürebileceğiniz bir çözüm.

Netis'in WF2416 modeline benzer daha önce de pek çok model inceledik. Bu tip adaptörlerin en büyük avantajını elbette boyutları ve kullanım kolaylıkları oluşturuyor. WF2416 da oldukça kompakt yapıda ve kolay kullanılabilir yapıda bir cihaz olmasıyla rakiplerinin arasında sırıtmıyor. Kısaca adaptörün tasarımında yer verdiği detaylardan bahsedecek olursak, hemen alt kısmında LAN portu bulunduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan hemen onun yanında bir anahtar görüyoruz. Bu anahtarı kullanarak adaptörün kullanım şeklini belirleyebiliyorsunuz.

Netis WF2416, hem mobil router hem menzil genişletici olarak kullanılabiliyor. Buradaki anahtar üzerinden bu seçimi adaptörü kullanmak istediğiniz biçime göre seçmeniz mümkün. Adaptör bir diğer kenarında ise WPS butonunu bulunduruyor. Bu tuşu kullanarak cihazı router'ınızla eşleştirebiliyorsunuz.

Performans

Netis WF2416, 802.11 b/g/n kablosuz standartlarını destekliyor. Öte yandan cihazda tek bant frekans desteği bulunuyor. 2.4 GHz bandı destekleyen cihaz, 150 Mbps seviyesinde transfer hızı sağlıyor. O nedenle bu adaptör bir performans cihazı olmaktan daha çok hayat kurtarıcı niteliği taşıyor. Bundan kastımız, kablosuz internet bağlantısına ihtiyaç duyduğunuzda bunu size sağlayabileceği ve kablosuz bağlantı menzilini genişletebileceği. Kolay bağlantı sağlaması ve üzerine düşen işi yapması bakımından cihazı beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Her ne kadar giriş segmentinde yer alsa da elbette güvenlik önlemleri de cihazda atlanmamış. Adaptörde 64/128 bit WEP ve WPA2-PSK gibi kablosuz güvenlik önlemleri yer alıyor.

Son olarak cihazın içinde dahili olarak 4 dBi anten bulunduğunu da söyleyelim ve bir noktaya daha işaret edelim. Adaptörün üzerinde herhangi bir USB portu bulunmuyor. Eğer bu tip cihazlarda USB portu arıyorsanız, aynı segmentte alternatif modelleri bulabilirsiniz.

Özetle

Netis WF2416, kablolu ağı kablosuza dönüştürmek ve menzil genişletmek için kullanabileceğiniz giriş segmentinde yer alan bir adaptör. 150 Mbps'e kadar hız sağlayan adaptör, üzerine düşen işi iyi yapıyor. Bu nedenle bu tip bir ürün arayan kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Netis WF2416'nın fiyatı ise 87 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Kablolu ağını kablosuza dönüştürmek ve kablosuz menzilini genişletmek isteyenler Netis WF2416'yı yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Netis WF2416'a alternatif olarak TP-Link TL-WR702N'yi verebiliriz. Yine aynı segmentte kendine yer bulan cihaz, USB bağlantısına da üzerinde yer veriyor. Eğer yakın fiyata 300 Mbps'e kadar hız sunan bir model arıyorsanız bu defa ZyXEL WRE2205'i tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netis WF2416
Ürün Markası Netis
CHIP Online Notu
74
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 150 Mbps
Bağlantılar RJ45
Boyutlar 70 x 70 x 25 mm
Ağırlık 70 gr.
Okuyucu Yorumları