Netmaster W3G-150'yi inceledik

İnternet sıkıntısı yaşayan tatilciler için kullanışlı olabilecek olan Netmaster W3G-150'yi inceledik

CHIP Online Notu 71
  • Uygun fiyat
  • Kolay kullanım
  • 20 kullanıcıya kadar destek
  • Tak & çalıştır
  • SIM kart desteklemiyor

Netmaster, modem ve ağ ürünleriyle olduğu kadar homeplug kamera sistemleriyle de bilinen bir marka. Hatta daha önce de bu ürünlerden Netmaster plugCAM'i incelemiştik hatırlarsanız. Bu defa mobil ortamlarda kullanılabilecek olan bir 3G mobil router ile konuğumuz olan Netmaster, bu ürünüyle özellikle tatilcilerin yardımına koşacak gibi görünüyor.

3G mobil router'lara mobil kullanımlarda olduğu kadar tatil dönemlerinde de oldukça ihtiyaç duyuyoruz. Tatil dönemlerinde büyük problem olabilen internet problemi bu tür mobil cihazlarla rahatlıkla aşılabiliyor. Peki, bugün inceleyeceğimiz Netmaster W3G-150 bize ne kadar yardımcı oluyor? Şimdi daha yakından bakalım.

Tak & çalıştır

Oldukça küçük boyutlara sahip olan W3G-150, yalnızca parmak boyutunda. Bir ucunda USB, diğer ucunda ise Ethernet bağlantısı bulunduran cihaz, operatörlerden alabileceğiniz 3G modemlerle rahatlıkla çalışabiliyor. 3G modemi USB üzerinden W3G-150'ye bağlayarak 3G interneti 20 kullanıcıya kadar paylaştırabilmeniz mümkün. Cihazın diğer yanındaki Ethernet bağlantısını kullanarak aynı bağlantıyı, kablosuz bağlantısı olmayan masaüstü bilgisayarınıza veya Ethernet yoluyla çalışan diğer cihazlara da aktarabiliyorsunuz.

Öte yandan W3G-150 ile benzer ürünlerin bazılarında SIM kart girişleri de bulunuyor. Ancak W3G-150'de bu giriş mevcut değil. Bu nedenle 3G'li hattınızı cihaza takamıyorsunuz. W3G-150, yalnızca USB üzerinden çalışan 3G modemleri temel alarak hazırlanmış bir ürün.

Mobil şarj imkanı

Netmaster W3G-150, bağlantı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay. 802.11 b/g/n kablosuz standartlarını destekleyen ürün, ayrıca 150 Mbps hız sunuyor. Ayrıca güvenlik desteği de sunan cihaz; WPA-PSK ve WPA2-PSK şifreleme metotlarını kullanıyor.

Boyutu itibariyle sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz W3G-150, ayrıca bir işlev daha sunuyor. Üzerinde microUSB bağlantısını bulunduran cihaz, aynı zamanda taşınabilir bir şarj cihazı olarak da hizmet görebiliyor. 1800 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi olan W3G-150, böylece mobil ortamda gün içinde cep telefonunuzun şarjı teklediğinde, bu konuda da yardımcı olabilir.

Özetle

3G modemlerle çevre cihazlara kolaylıkla internet bağlantısı sağlayabilen Netmaster W3G-150, bunu 20 kullanıcıya kadar ulaştırabiliyor. Kolay kurulumu ve performansıyla da memnun kaldığımız cihaz, ayrıca uygun fiyatıyla da dikkat çekici.

Netmaster W3G-150'nin fiyatı ise 60 TL civarında.

Kimler Almalı

Kablolu ve kablosuz bağlantıyı cihazlara taşımak için kullanılabilecek olan Netmaster W3G-150, mobil ortamlarda internet bağlantısına ihtiyaç duyanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Netmaster W3G-150 yalnızca 3G modemlerle çalışabiliyor. Eğer 3G hattınızı takabileceğiniz bir cihaz arıyorsanız TP-Link M5360'ı inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Netmaster W3G-150
Ürün Markası Netmaster
CHIP Online Notu
71
Standart 802.11 b/g/n
Hız 150 Mbps
Kapasite 1800 mAh
Kullanıcı Desteği 20 kullanıcıya kadar
Güvenlik WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK
Bağlantılar Ethernet, USB
Okuyucu Yorumları