En küçük uydu alıcı ile tanışın.

Yer kaplayan eski uydu alıcınızı rafa kaldırmanın zamanı geldi de geçiyor bile.

Next Minix HD Black İnceleme
CHIP Online Notu 99
  • Küçük boyutlar
  • PVR ve HD medya oynatıcı özellikleri
  • Ek ses çıkışı yok.

Hiçbirimiz salonumuzda elektronik eşya kalabalığı olsun istemiyoruz ve çoğu zaman kumandaların sayısından şikayet ediyoruz. Televizyon üreticileri de durumun farkında ve artık uydu alıcısı içeren modelleri az da olsa üretmeye başladılar. Peki, iyi bir televizyonunuz varsa ve uydu alıcınız hatırı sayılır bir yer kaplıyorsa ne yapacaksınız? Küçük odanızdaki televizyon için de aynı durum geçerli. Duvara astığınız bir televizyonun uydu alıcısını nereye saklayacaksınız? İşte bu gibi durumlar için Next'in Minix HD Black uydu alıcısı var.

Next Minix HD Black, oldukça küçük boyutlara sahip ve televizyonunuzun arkasında tam anlamıyla kayboluyor. HD yayınlara ve çoklu çanak sistemlerine destek veren ürünle beraber, Full HD bir monitör kullanarak küçük odanız için yeni bir televizyon oluşturabilme şansınız var. Next Minix HD Black'in güç ihtiyacı bir adaptör yardımı ile sağlanıyor. Televizyon veya monitör gibi görüntüleme cihazlarına aktarım içinse sadece HDMI arabirimi destekleniyor ve kutu içeriğinden özel bir HDMI kablo da geliyor. Ucu eklemli olarak tasarlanan HDMI kablo ile kalabalığı en aza indirgeyebilirsiniz. Ürünün üzerinde anten girişi, adaptör bağlantısı ve HDMI çıkışına ek olarak USB bağlantısı ve IR göz girişi de göze çarpan detaylar arasında. IR göz girişi ile kutudan gelen alıcı gözü cihaza bağlayabilir ve uzaktan kumandaların kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Alıcı göz yapışkan bandı sayesinde kolaylıkla istenilen yere tutturulabiliyor. Kutudan iki adet uzaktan kumanda gelmesi de önemli bir avantaj. Kumandalardan biri daha büyük boyutta ve ayarlar için daha fazla sayıda tuş içeriyor. Diğer kumandaysa günlük kullanım düşünülerek tasarlanmış ve daha sade.

Siyah ve oldukça şık tasarlanmış olan uydu alıcının kutusundan duvara asma aparatı da geliyor. Aparat sayesinde televizyonunuzun çevresinde hiçbir kalabalık olmuyor. Monitörle beraber kullanacak kişilerse mutlaka monitörlerinin dahili bir hoparlör sistemine sahip olduğunu kontrol etmeli. Uydu alıcının üzerinde doğrudan bir ses çıkışı yok ve bu nedenle hoparlör içermeyen monitörlerde zorluk yaşayabilirsiniz. HDMI'lı monitörlerde 3.5 mm'lik ses çıkışı durumu kurtarabilir ancak bunun da hoparlör kalabalığı yapabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Next Minix HD Black, gerçekten de etkileyici bir ürün. Üzerindeki USB bağlantı sayesinde bir HD medya oynatıcı olarak da kullanılabiliyor. MKV, XviD, MOV, MP4, VOB, DAT gibi birçok video türüne hatta daha fazlasına destek sunuluyor. FLAC, MP3 gibi ses dosyaları da destekleniyor ve dilerseniz filmleri altyazılı olarak izleyebilme şansınız da var. USB arabiriminin bir avantajı da ürünün PVR özelliğini aktif hale getirmesi. USB bağlantısına takabileceğiniz bir bellek veya harici diske zaman programlamalı veya isteğinize bağlı olarak HD çözünürlükte kayıt gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bu kayıtları sonradan bilgisayarınıza alarak izleme şansınız da bulunuyor. USB arabirimi aynı zamanda uygun bir kablosuz ağ adaptörü sayesinde Next Minix HD Black'in internete de bağlanmaya hazır hale gelmesini sağlıyor. Kablosuz ağ adaptörü kutu içeriğinden gelmese de sonradan temin edilebiliyor veya destekleyen bir model (RaLink 5320) kullanılabiliyor. İnternet bağlantısından sonra YouTube'a girebilir, son haberleri anında okuyabilir (RSS), anlık hava durumunu görüntüleyebilirsiniz.

Özetle

Next Minix HD Black oldukça başarılı bir ürün. HDMI desteği sunması sayesinde sadece televizyonları değil, monitörleri de bir televizyona dönüştürebiliyor. Dahası PVR ve HD medya oynatıcı özellikleri de oldukça dikkat çekici. Salonlar için mutlaka gerekmese de küçük odalarında televizyon kullanmayı isteyenler için birebir görünüyor. Yayınlar uydu üzerinden sağlandığı için Full HD çözünürlükte olanlar da sorunsuz bir şekilde izlenip kaydedilebiliyor.

Alternatifleri

Uydu alıcı üreten birçok firma var ve benzer ürünlere sahipler. Next Minix HD Black'in avantajlı olduğu nokta sağladığı avantajlar ve çift kumanda ile beraber gelmesi. Öte yandan firmanın ürünün yazılımına sunduğu desteği de görmezden gelemeyiz. Bu tarz bir ürün arıyorsanız şu anda karşınızda en iyilerinden birinin durduğuna emin olun.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Next Minix HD Black
Ürün Markası Next
CHIP Online Notu
99
Standart DVB-S / DVB-S2
Çözünürlük 1920 x 1080
Görüntü Çıkışı HDMI
USB Arabirim Var
PVR Özelliği Var
Okuyucu Yorumları