Darbelere ve suya karşı dayanıklı.

Darbelere ve suya dayanıklı Panasonic fotoğraf makinesi DMC-FT5, aktif yaşamın içinde.

Panasonic Lumix DMC-FT5 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Fotoğraf & video kalitesi
  • Kablosuz özellikleri
  • Suya karşı dayanıklılığı
  • Panoramik modda gölgeleme olabiliyor

Aktif yaşam koşulları için yaratılmış bir fotoğraf makinesi olan Panasonic DMC-FT5, dayanıklı yapısıyla zorlu koşullar için uygun. Bu sayede ekstrem sporlarla meşgul olan kullanıcılar tarafından da tercih edilebilecek olan Panasonic DMC-FT5, sağlam kasası ve hava geçirmez batarya ve SD kart yuvalarıyla birlikte düşmelere ve su geçirmeye karşı direnç gösteriyor. Panasonic DMC-FT5 ile 13 metreye kadar sualtına dalabilir ve fotoğraf çekerken diğer yandan yine Full HD video kaydı yaparak sualtı yaşamını kaydedebilirsiniz. Bunun yanında 2 metre yükseklikten düşmelere karşı da dayanıklı olan fotoğraf makinesi, tırmanışla ilgili sporcuların da gözdesi olacaktır. Dayanıklı yapısı ve sert hatlarıyla dikkat çeken Panasonic DMC-FT5, şık görünümü ve farklı renkli modelleriyle de dikkat çekici. Turuncu, gümüş, siyah ve mavi renk seçenekleriyle satışa sunulan Panasonic DMC-FT5, sağlam gövdesi altında sunduğu teknik özellikleriyle de bizi memnun etti.

Az önce de bahsettiğimiz gibi oldukça sert hatlara sahip olan Panasonic DMC-FT5, tasarımıyla elde oldukça rahat bir tutuş imkanı sunuyor. Arka yüzeyinde 3.0 inç büyüklüğünde TFT LCD ekran bulunduran Panasonic DMC-FT5, bu ekranıyla dokunmatik özellik sunmuyor. Cihazı ekranın hemen yanındaki butonlar yardımıyla kullanabiliyorsunuz. Sağ yüzeyinde su geçirmemesi için kilitlenebilir bir SD kart ve batarya yuvasına yer verilen Panasonic DMC-FT5, üst kısmında da güç düğmesi, deklanşör ve video kayıt butonlarını bulunduruyor. Leica DC Vario-Elmar lensin sahibi olan Panasonic DMC-FT5, 16.1 megapiksel değerinde fotoğraf çekebiliyor ki, bu da 4608x3456 piksele tekabül ediyor. 28-128 mm odak uzunluğunun yanı sıra 4.6x optik zoom değerine de sahip olan fotoğraf makinesi, 9.3x değerinde de akıllı zoom özelliği sunuyor.

Fotoğraf kalitesiyle başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz Panasonic DMC-FT5, yaptığımız testler sonucunda renk üretimi konusunda oldukça hassas çalıştığını gösterdi. Düşük ışık koşullarında da kaliteli fotoğraf çekebilmenizi sağlayan cihaz, yakın plan çekimlerde de sizi yalnız bırakmıyor. Fotoğrafların yanı sıra Full HD video çekimi de yapabileceğiniz FT5'le çektiğiniz fotoğraf ve videoları anında sosyal ağlara da göndermeniz mümkün. Zira üzerinde yerleşik Wi-Fi özelliği bulunduruyor. Menüleri arasında hemen Wi-Fi ayarlarını yapabilmenizi sağlayan seçenekleri sunan FT5, GPS özelliğini de destekliyor. Yine bu akıllı özelliklerle birlikte NFC desteği de gösteren fotoğraf makinesi, bu sayede çektiğiniz kareleri kablosuz olarak tablet ve telefonlarla paylaşabilmenize de imkan tanıyor. Panasonic DMC-FT5'in fiyatı ise, bize verilen bilgiye göre KDV dahil 1.699 TL.

Özetle

13 metreye kadar suya ve 2 metreye kadar düşmelere karşı dayanıklı olan Panasonic DMC-FT5, sağlam kasası ve şık görünüşünün yanı sıra fotoğraf ve video kalitesiyle de kompakt fotoğraf makinesi ihtiyacını karşılıyor.

Alternatifleri

Panasonic Lumix DMC-FT5'in su geçirmez ve darbelere karşı dayanıklı olması fiyatına da yansıyor elbette. Bu özellikleri istemezseniz Panasonic'in dijital fotoğraf makinesi kategorisinde fotoğraf kalitesiyle memnun edici türde pek çok modeli bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic Lumix DMC-FT5
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
88
Lens Tipi Leica DC Vario-Elmar
Çözünürlük 16.1 MP
Ekran 3.0 inç TFT LCD
Optik Zoom 4.6x
Dijital Zoom 4.0x
Video Kaydı Full HD
Okuyucu Yorumları